recuperarea_datelor

Recuperarea datelor după ştergere (shift delete) sau formatare rapidă (quick format)

0 Shares
0
0
0

recuperarea_datelor

În primul rând formatarea rapidă, faţă de cea normală, şterge doar aparent fisierele. Practic ele rămân înregistrate pe hard disk, însă dispar în momentul în care spaţiul alocat lor este solicitat de alte date.

În primul rând formatarea rapidă, faţă de cea normală, şterge doar aparent fisierele. Practic ele rămân înregistrate pe hard disk, însă dispar în momentul în care spaţiul alocat lor este solicitat de alte date. Shift-Delete este atunci când ştergi un fişier folosind tastele shift şi deldelete şi empty recycle bin. Prin definiţie aceste două operaţiuni sunt una şi aceeaşi, diferenţa fiind făcută de raza de acţiune (formatarea se face pe o partiţie sau pe un mediu, ştergerea acţionează doar asupra unui fişier). – scurtătura la

Aşadar, pentru a recupera datele de pe un mediu ce a fost formatat rapid sau şters se pot găsi mai anumite soft-uri. Multe dintre ele cer sume exorbitante, iar un depanator poate cere chiar mii de dolari pentru o astfel de operaţiune. Totul depinde de importanţa datelor aflate pe acel mediu (de regulă HDD).

Foarte important de retinut urmatoarele aspecte:

– Nu încărcaţi mediul de stocare cu alte date

– Nu încercaţi să recuperaţi datele după formatare completă – Este inutil.

Soft-ul încercat de Info-IT se numeşte EASUS DATA RECOVERY WIZZARD ver 3.3.4. Dintr-o fericire, utilitarul a fost găsit pe un site gratuit, în cele din urmă însă, am descoperit că softul costă de la 60 la 100 de dolari. Este eficient întrucât lucrează pe mai multe tipuri de partiţii. A fost testat atât pe hard diskuri interne cât şi pe cele externe.

Timpul de recuperare a datelor este dat în funcţie de numărul fişierelor şi de dimensiunea acestora. Astfel, procesul de căutare durează de la 30 de minute la 24 de ore. Totodată depinde şi de numărul rotaţiilor pe minut, timpul acces date şi timpul înregistrare date. Întreaga operaţiune poate lua şi mai mult de o zi.

Download soft


0 Shares
You May Also Like