Ce ar trebui să cunoaşteţi despre calculatoare şi laptopuri refurbished
Ce ar trebui să cunoaşteţi despre calculatoare şi laptopuri refurbished

Cum salvam bateria in situatii urgente?

0 Shares
0
0
0

Cu totii stim ca atunci cand lucram cu baterii laptop avem toate sansele sa ramanem fara baterie in momentul in care ne trebuie cel mai mult. De aceea Mentormarket ne invata cum sa prelungim durata de functionare a laptopului chiar si atunci cand mai avem foarte putina baterie.

Opriti sunetul. Daca trebuie sa auziti, diminuati sunetul cat mai mult posibil si luati in considerare trecerea de la difuzoarele mai mari ale laptopului la un set de casti mici,  pe care sa le puneti in urechi. Ori de cate ori este posibil, opriti sunetul cu totul. In acest fel, difuzoarele nu vor primi nici o putere si va veti prelungi timpul de utilizare al laptopului.

Dezactivati aplicatiile si procesele

Nu este doar hardware-ul care fura viata bateriei. Aplicatiile multiple si procesele care ruleaza pe sistemul dvs. vor afecta si mai rapid viata bateriei. Ca si in cazul hardware-ului, incepeti prin a opri orice nu este folosit.

In Windows, incepeti sa aruncati o privire in tabela de sistem de sistem, Control Panel,  colectia de pictograme din coltul din dreapta jos al desktop-ului, langa ceas. In partea stanga a tablitei de sistem, selectati pictograma pentru a afisa procesele ascunse. Luati nota de aplicatiile care ruleaza in fundal.

Deschideti Managerul de activitati apasand pe Ctrl + Shift + Esc sau utilizand Ctrl + Alt + Del si selectati Task Manager din meniu. Odata ce va aflati in Managerul de activitati, uitati-va la aplicatiile deschise – puteti constata ca un program sau doua au fost lasate sa mearga pur si simplu pentru ca ati uitat sa inchideti o fereastra si doar ati trimis-o in bara.

Apoi, accesati fila Procese. Acest lucru va arata ce procese ruleaza in mod curent pe laptopul dvs. In timp ce unele dintre acestea sunt necesare, unele, cum ar fi cele asociate cu playerele de muzica si video sau cu serviciile de stocare in cloud (cum ar fi Dropbox sau Google Drive) pot fi dezactivate fara a provoca probleme.

Pentru MacBooks, procesul este putin diferit. Consultati Preferinte sistem> Utilizatori si grupuri pentru a gasi un meniu numit Elemente de conectare. Stergeti toate programele care nu mai au nevoie de energie sau dezactivati lansarea automata a Google Chrome la pornire. De asemenea, puteti vedea programe care utilizeaza o multime de energie in orice moment, tinand apasata tasta Optiune si dand click pe indicatorul de baterie din bara de meniuri. Alternativ, puteti deschide utilitarul Monitor de activitate pentru a vedea o lista a tuturor programelor si proceselor pe care le aveti in prezent deschise si care dintre acestea utilizeaza cea mai mare putere. Puteti opri aceste procese selectand programul si apoi dand click pe pictograma Stop. Power Nap este o caracteristica Apple OS X care va verifica e-mailurile si feedurile twitter pentru activitate in timp ce sistemul este adormit. Daca incercati sa maximizati durata de viata a bateriei, ar fi bine sa dezactivati aceasta caracteristica.

De asemenea, va puteti mari durata de viata a bateriei prin simplificarea propriilor activitati. Multitaskingul este placut atunci cand aveti putere deplina, dar executarea mai multor programe simultan pune o sarcina mai mare pe procesor si atrage mai multa putere consumata.

0 Shares
You May Also Like