Cum provoaca fabricile poluarea aerului

Cum provoaca fabricile poluarea aerului?

0 Shares
0
0
0

Prezenta substantelor chimice, a particulelor sau a compusilor biologici in atmosfera poate dauna sanatatii umane si animale, si de-asemenea trebuie sa stiti ca dauneaza mediului.

Fabricile si alte instalatii industriale au provocat o astfel de poluare inca din zorii epocii industriale prin arderea combustibililor, efectuarea de procese chimice si eliberarea prafului si a altor particule.

Poluarea aerului poate fi controlata prin instalarea filtrelor si a spalatorilor pentru curatarea cosurilor de evacuare din procesele din fabrica si prin luarea de masuri pentru a minimiza producerea de poluare la sursa.

Surse de energie

Fabricile au nevoie de o sursa de energie pentru a-si alimenta procesele de productie. In Statele Unite ale Americii de exemplu, aceasta energie necesara pentru alimentarea proceselor de productie in fabrici, a fost generata de arderea combustibililor fosili, in special a carbunelui.

Poluantii care sunt emisi de catre centralele electrice pe carbune, includ azot si oxizi de sulf, clorura de hidrogen si gaze fluorurate de hidrogen si arsen, plumb si alte metale. Generarea de energie pentru fabrici poate provoca poluarea aerului mai mare decat procesele din fabrica.

Gazul natural este cel mai putin poluant combustibil fosil pentru producerea energiei electrice. Emite oxizi de azot si dioxid de carbon la ardere, dar in cantitati mult mai mici decat carbunele

Turnarea metalelor

Metalele furnizeaza componente, vehicule, instrumente si infrastructura pentru masini in fabrici. Echipamentele care prelucreaza si perfectioneaza minereurile minerale si resturile de metal creeaza siliciu si prafuri metalice in timpul zdrobirii si macinarii initiale.

Procesele de incalzire si topire produc emisii de sulf si oxizi de carbon. Turnarea de aluminiu poate emite particule de arsen, in timp ce rafinarea plumbului si a aurului produce emisii de mercur si cianura.

Fum petrochimic

Procesele din fabrica implica combinatii variate de curatare, vopsire si incalzire, in timp ce alte materii prime sau tratamente ale aparatului elibereaza compusi organici volatili in atmosfera. Acestea sunt substante chimice pe baza de carbon sau hidrocarburi, care se evapora rapid in aer.

In prezenta razelor solare, acestea reactioneaza cu alti poluanti ai aerului, cum ar fi sulful sau oxizii de azot din esapamentele vehiculelor, pentru a crea nitrati de peroxiacetil, cunoscut in mod obisnuit sub denumirea de fum fotochimic. Acest lucru arata ca o nuanta maronie groasa si poate rezista zile sau saptamani in centrele urbane.

Prelucrare alimentara

Industria de prelucrare a alimentelor foloseste o gama larga de metode pentru prepararea, gatirea si ambalarea produselor alimentare care elibereaza particule in atmosfera. Manipularea materialelor in vrac de cereale si faina produce praf.

Procesele de prajire si coacere elibereaza funingine in aer. Redarea si spalarea in instalatiile de prelucrare a carnii si a pestilor produce volume de deseuri lichide care lasa mucegai si reziduuri bacteriene care, de asemenea, polueaza aerul.

Asadar, fabricile sunt cu siguranta vinovate intr-o foarte mare masura de poluarea aerului cu care se confrunta omenirea, insa chiar si oamenii de rand sunt vinovati pentru ca polueaza aerul. Unii isi aprind deseurile in curte, iar fumul rezultat din arderea acestora provoaca poluarea aerului, iar acesta este doar un exemplu.

Din pacate, nivelul de poluare al aerului este din ce in ce mai mare, si trebuiesc gasite solutii cat mai repede pentru a scapa de poluarea aerului, dar si de poluarea apei si a solurilor.

Pentru a citi mai multe articole interesante despre poluare, despre masini, despre scule si unelte sau despre diverse alte subiecte interesante, intrati pe https://desenzatie.ro.

0 Shares
You May Also Like