Cum alegeti imprimanta potrivita?

Cum alegeti imprimanta potrivita?

0 Shares
0
0
0

Imprimanta este un dispozitiv de care au mare nevoie companiile care trebuie sa listeze zilnic diferite documente. Exista de-asemenea companii care se ocupa de tiparirea materialelor publicitare, si care au nevoie de cele mai potrivite imprimante, asa cum si fiecare dintre noi putem avea nevoie de o imprimanta pentru acasa.

Exista o multime de producatori, astfel ca puteti gasi pe piata cele mai noi imprimante si cartuse imprimanta Hp, sau imprimante si cartuse Epson, Canon, iar exemplele pot continua.

Alegerea unei imprimante, chiar daca aparent este o sarcina simpla, veti vedea ca poate fi o misiune mai mult decat dificila avand in vedere numarul mare de optiuni de pe piata, ca sa nu mai vorbim de termenii “de specialitate” care par a complica doar procesul.

Avand in vedere acest lucru, am creat un ghid de cumparare rapid pentru selectarea unei imprimante de pe care o puteti cumpara pentru acasa, cu explicatii simple despre unii dintre cei mai comuni termeni si recomandari care vor servi majoritatea utilizatorilor.

Imprimanta cu jet de cerneala sau imprimanta laser?

Prima intrebare pe care trebuie sa o rezolve toti cumparatorii de imprimante se rezuma la o chestiune simpla despre ce si cat planuiesc sa imprime.

Imprimantele cu jet de cerneala folosesc cartuse de cerneala care se aplica umed pe hartie si se usuca rapid, in timp ce imprimantele laser folosesc toner, un tip de praf de cerneala care se leaga de hartie pentru rezultate rapide si utilizarea eficienta a resurselor.

Imprimantele cu jet de cerneala color au acaparat cea mai mare parte a pietei, pur si simplu pentru ca pot imprima aproape orice: eseuri, diagrame sau fotografii lucioase, pentru a da doar cateva exemple.

Iar imprimantele cu jet de cerneala de astazi si echipamentele integrate sunt rapide, deseori cu viteze de imprimare care rivalizeaza sau le depasesc pe cele cu tehnologia laser.

Imprimantele cu laser sunt inca un bun pariu pentru setarile de birou atunci cand cea mai mare parte a imprimarii pe care trebuie sa o faceti este in monocrom.

In cea mai mare parte, imprimantele laser monocrome pot fi achizitionate la preturi accesibile, ofera o viteza buna de imprimare si, in cele mai multe cazuri, ofera imprimari la un cost pe pagina mai mic decat o imprimanta cu jet de cerneala color.

Dar trebuie sa decideti daca renuntati la flexibilitatea pe care o ofera o imprimanta cu jet de cerneala color. Imprimantele laser color sunt o alta optiune, dar in general au un cost mai mare pe pagina imprimata decat o imprimanta cu jet de cerneala color.

In trecut, imprimantele laser au oferit un randament mai mare de pagini pe cartus decat o imprimanta cu jet de cerneala. Totusi, aceste lucruri se schimba, mai ales daca privim unele imprimante cu jet de cerneala mai noi, care ofera pana la 10.000 de pagini tiparite de la un cartus de cerneala monocrom si 7.000 de pagini sau mai multe din fiecare cartus color. Aceasta se traduce printr-un cost mai mic pe pagina si modificari mai putin frecvente ale cartusului.

Imprimante multifunctionale

O imprimanta multifunctionala este o imprimanta care poate de asemenea, sa scaneze si sa trimita prin fax, precum si sa imprime. Acestea vin atat in varianta cu ​​jet de cerneala, cat si in varianta laser, si sunt de obicei numite „all-in-ones”.

Pentru uz casnic, o unitate multifunctionala are mult sens, nu numai pentru ca este mai ieftina in comparatie cu achizitionarea unei imprimante si a unui scaner autonom, dar si pentru a economisi spatiu.

Imprimante foto

In cazul in care sunteti mai interesati de pastrarea fotografiilor de familie pe hartie decat de imprimarea sarcinilor pentru teme si a graficelor, luati in considerare o imprimanta foto dedicata (cu o singura functie).

Desi le lipseste flexibilitatea multitask-urilor, calitatea acestor imprimante este de obicei mai buna si de multe ori rivalizeaza sau depaseste calitatea a ceea ce ati primi de la un chiosc. Cu toate acestea, pretul pe care il veti plati pentru acest tip de comoditate apare in costul tiparirii.

Multe dintre imprimantele vandute numai pentru fotografii dedicate sau grafice sunt unitati de dimensiuni mici, capabile sa imprime fotografii de pana la 4 x 6 inci sau modele cu format larg concepute pentru a imprima suporturi de pana la 24 de centimetri latime.

Livrarile pentru aceste imprimante specializate sunt de asemenea, in general mai scumpe decat cele pentru imprimanta multifunctionala tipica. Atat Canon cat si Epson au modele care imprima 8,5 x 11 inci si folosesc cinci sau sase culori de cerneala pentru a produce fotografii cu o precizie mai mare a culorii.

Si multe dispozitive all-in-one sunt capabile sa afiseze fotografii de pana la 8,5 x 11 inch in dimensiunea cand folositi hartia potrivita.

Imprimante pentru casa moderna fara hartie

Multi cumparatori de imprimante din anii 2020 se confrunta cu o multime de tipuri diferite: casele lor sunt in mare parte fara hartie, iar cea mai mare parte a muncii lor este digitala. Cu toate acestea, mai au nevoie de o imprimanta in jurul proiectului de arta foto ocazionala, sau de scanare si trimitere a unei semnaturi.

Pentru cumparatori ca acestia, este posibil sa nu merite o imprimanta mare, mai ales cand vine vorba de spatiul pe care il ocupa si de intretinerea cartusului de cerneala.

Un nou tip de imprimanta a crescut in popularitate ca raspuns: imprimantele de casa compacte, adesea portabile, care sunt facute pentru lucrul ici-colo, fara a ocupa niciun spatiu sau efort. Un exemplu este imprimanta wireless Canon Pixma iP110. O alta alegere este HP Tango X, foarte portabila. Imprimantele ca acestea sunt proiectate sa functioneze chiar de pe telefon sau laptop si se pot potrivi aproape oriunde.

0 Shares
You May Also Like