Cum functioneaza uleiurile esentiale?

Cum functioneaza uleiurile esentiale?

0 Shares
0
0
0

Uleiurile esentiale sunt acei compusi care au fost extrasi din plante. Aceste uleiuri capteaza aroma plantei (esenta) si mirosul acesteia.

In ceea ce priveste procesul de obtinere a uleiurilor esentiale, este necesar sa aflati faptul ca acestea sunt obtinute prin metode mecanice precum presarea la rece, sau prin distilare (prin abur sau apa).

Dupa ce sunt extrase substantele chimice aromatice, aceste substante se combina cu un ulei purtator, astfel incat sa fie creat un produs gata de utilizare.

Moduri de utilizare ale uleiurilor esentiale

Cel mai probabil doriti sa aflati si cateva detalii legate de unele moduri de folosire a uleiurilor esentiale. Ei bine, uleiurile esentiale sunt utilizate cel mai frecvent in practica aromaterapiei, in care sunt inhalate prin diferite metode. Uleiurile esentiale nu sunt menite sa fie inghitite.

Produsele chimice din uleiurile esentiale pot interactiona cu corpul in mai multe moduri. Cand sunt aplicate pe piele, unele substante chimice vegetale sunt absorbite.

Se crede ca anumite metode de aplicare pot imbunatati absorbtia, cum ar fi aplicarea cu caldura sau in diferite zone ale corpului. Cu toate acestea, cercetarea in acest domeniu lipseste. Inhalarea aromelor din uleiuri esentiale poate stimula zonele sistemului dvs. limbic, care este o parte a creierului dvs. care joaca un rol in emotii, comportamente, simtul mirosului si in memoria pe termen lung.

Interesant de precizat este faptul ca sistemul limbic are un rol deosebit de important in formarea amintirilor. Acest lucru poate explica partial de ce mirosurile familiare pot declansa amintiri sau emotii.

Sistemul limbic joaca,de asemenea un rol in controlul mai multor functii fiziologice inconstiente, precum respiratia, ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Ca atare, unii oameni sustin ca uleiurile esentiale pot exercita un efect fizic asupra corpului tau.

Cele mai populare tipuri de uleiuri esentiale

  1. Ulei esential de lavanda

Acest ulei incredibil de popular are tot felul de avantaje. Acest parfum subtil floral poate ajuta oamenii sa se relaxeze si sa doarma. Mai mult decat atat, s-a descoperit ca respiratia in prezenta unui ulei de lavanda amelioreaza durerile de cap, in timp ce utilizarea uleiului in mod topic poate ajuta la reducerea mancarimii si umflarea de la muscaturile de insecte.

  1. Ulei esential de trandafir

Cand se inspira mirosul dulce, floral al uleiului de trandafir, s-a aratat ca ajuta la reducerea anxietatii. Proprietatile sale antioxidante ajuta la tratarea acneei si imbunatatirea tenului pentru un aspect mai tanar.

Iritarea pielii poate aparea atunci cand este utilizata topic, deci asigurati-va ca folositi mai mult ulei de purtator daca doriti sa beneficiati de uleiul de trandafir pentru ingrijirea pielii.

  1. Ulei esential de menta

Cand inhalati mirosul de ulei esential de menta, acesta poate ameliora simptomele IBS. De asemenea, o cantitate limitata de dovezi a descoperit ca acest ulei poate ajuta persoanele care se confrunta cu dureri de cap si indigestie, sa se simta mult mai bine.

Atunci cand doriti sa folositi uleiul esential de menta, este foarte important sa stiti ca acesta nu ar trebui sa fie ingerat, deoarece poate provoca reactii adverse grave, cum ar fi arsurile la stomac, durerile de cap, un esofag iritat si leziunile bucale.

  1. Ulei esential de busuioc

Uleiul esential extras din busuioc are multe avantaje datorita proprietatilor sale antivirale si antiinflamatoare, deci ar putea functiona ca un remediu la gripa si gripa si relaxant muscular.

S-au efectuat cercetari care au scos in evidenta faptul ca uleiul esential de busuioc poate fi util chiar si pentru a reduce stresul sau pentru a trata acneea. Daca sunteti gravida sau alaptati, discutati cu medicul inainte de a utiliza ulei de busuioc.

Acestea sunt asadar doar 4 uleiuri esentiale pe care le puteti utiliza, insa lista uleiurilor esentiale este mult mai complexa si contine 101 de tipuri diferite de uleiuri esentiale, fiecare cu diferite beneficii pentru sanatate.

0 Shares
You May Also Like