Cum alegem un aparat de cafea?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care bautul cafelei reprezinta mai mult decat o simpla rutina, este firesc sa iti indrepti atentia spre cele mai bune aparate de cafea de pe piata, pe care le poti achizitiona de pe Shopu.ro.

Atunci cand vrei sa iti alegi un asemenea aparat, este indicat sa tii cont de cativa factori importanti, pentru ca intr-un final sa faci cea mai buna alegere. Tocmai de aceea, vom vedea in continuare care sunt detaliile cele mai importante pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vrei sa cumperi un asemenea aparat.

Tipul: reprezinta primul detaliu important care trebuie luat in considerare pentru a alege un astfel de dispozitiv. In functie de metoda de infuzare si de concentratia bauturii obtinute, exista espressoarele si cafetierele.

Espressoarele sunt dispozitive care preseaza cafeaua rasnita la valori situate in jur de 9 bar si o amesteca cu apa fierbinte care se afla la temperaturi cuprinse intre 88 si 92 de grade Celsius. Rezultatul va fi obtinut in mai putin de 30 de secunde si are meritul de a obtine esenta cafelei, in asa fel incat dozajul este unul mai redus, insa mai concentrat.

In functie de metodele si valorile utilizate, exista trei categorii de espressoare, si anume espressoarele hobby, espressoarele semi-profesionale si modelele ultra-performante. Cele mai ieftine sunt cele hobby, apoi ceva mai scumpe sunt cele semi-profesionale iar cele mai scumpe sunt cele ultra-performante.

Cafetiera reprezinta o alternativa conventionala mult mai populara, dat fiind faptul ca a fost preferata la scara larga in gospodarii inca de cand a fost brevetata. In plus, pretul de achizitie poate fi unul mai accesibil decat cel al unui esspresor.

Indicatorii de performanta: reprezinta factori suficient de importanti pentru a fi mentionati. Printre acestia amintim puterea oferita si capacitatea de infuzare. Indiferent de tipul aparatului, puterea va este indicata in watti(W).

Cu cat puterea este mai mare, cu atat cresc capacitatea de incalzire si consumul energetic, insa trebuie precizat ca scade timpul de infuzare, din cauza faptului ca apa se va incalzi mult mai rapid. Puterea este in general mai ridicata in cazul espressoarelor, insa aceasta difera foarte mult si in functie de subcategorii.

In ceea ce priveste cafetierele o putere de 800 – 1000W este suficienta pentru a oferi un randament corespunzator. In ceea ce priveste capacitatea de stocare pentru apa, rezervorul unei cafetiere este necesar sa fie destul de incapator pentru a prepara cantitatea de cafea dorita.

In cazul in care mai multi membri ai familiei consuma regulat cafea, atunci este indicat sa optati un dispozitiv mai bine dotat la acest capitol. De obicei, cafetierele pot prepara cantitati extinse, in timp ce espressoarele pot infuza una sau chiar doua cafele simultan dar recupereaza printr-un timp de preparare mult mai scurt.

Functiile: reprezinta un alt detaliu important pe care trebuie sa il aveti in vizor atunci cand doriti sa alegeti un aparat de cafea, iar aici putem da drept exemplu sistemul antipicurare, accesoriile incluse si nu in ultimul rand deconectarea automata sau modul Stand By.

In ceea ce priveste espressoarele de cafea, se spune ca un espressor profesional trebuie sa aiba o rasnita incorporata, iar oamenii de regula prefera espressoarele profesionale care sunt dotate cu rasnite rezistente din inox sau din material ceramic.

0 Shares
You May Also Like