Cum aleg un scaun ergonomic?

Cum aleg un scaun ergonomic?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care lucrati la birou, cu siguranta trebuie sa folositi un scaun de birou de cea mai buna calitate. Daca nu folositi un scaun potrivit si care sa fie de calitate superioara, aveti de suferit. Postura dvs. nu va fi corecta, veti incepe sa aveti probleme si sa va doara spatele, umerii, bratele, si cu siguranta si randamentul dvs. va fi unul scazut.

Pentru ca aceste lucruri sa nu se intample, veti descoperi in continuare, cateva detalii de baza, de care trebuie sa tineti cont cand cautati scaune ergonomice pentru birou.

Inaltimea scaunului

Inaltimea scaunului este o caracteristica importanta, deoarece va permite sa va asigurati ca ecranul si linia spatelui sunt aliniate corespunzator, ajutand la prevenirea durerilor de gat. De asemenea, joaca un rol in alinierea incheieturii si a umerilor cu biroul, tastatura si mouse-ul, ceea ce poate fi un factor major in prevenirea muschilor stransi ai spatelui si umarului, care cauzeaza in mod obisnuit durere.

Daca sunteti o persoana deosebit de inalta sau mica de statura, va trebui sa va asigurati ca inaltimea scaunului scaunului dvs. ergonomic are o gama larga. O gama larga de inaltime este o caracteristica utila pentru toata lumea, deoarece va permite sa utilizati scaunul la birouri sau alte suprafete de diferite inaltimi.

Glisare / inclinare a scaunului

In timp ce multe scaune de birou se pot ridica si cobori, scaunul obisnuit de birou nu are un scaun glisant. Aceasta caracteristica este cea mai importanta pentru a va asigura ca scaunul dvs. de birou nu impiedica circulatia in picioare. Cea mai buna metoda de a spune daca scaunul dvs. este reglat corespunzator pentru dvs. este daca puteti aluneca cu usurinta doua degete intre scaun si spatele genunchilor.

Daca exista prea mult spatiu, glisati scaunul inainte. Daca este dificil sa alunecati degetele in spatele genunchilor, scaunul dvs. pune presiune pe spatele picioarelor, care poate provoca o circulatie slaba a sangelui la picioare.

Dupa ce scaunul dvs. se regleaza corect in fata sau pe spate, inclinarea scaunului inainte poate scadea si mai mult presiunea pe spatele picioarelor si poate ajuta la incurajarea posturii adecvate. Nu toata lumea gaseste un scaun inclinat indreptat pentru a fi confortabil pentru perioade lungi de timp.

Suport lombar

In cazul in care nu stiati, suportul lombar reglabil este cea mai importanta caracteristica a unui scaun de birou ergonomic. Mentinerea curbei in partea inferioara a spatelui este cheia pentru o postura adecvata pe toata coloana vertebrala. Cand stati, mai ales pentru perioade lungi, sprijinul lombar este crucial pentru confortul si sanatatea coloanei vertebrale.

Asigurati-va ca suportul lombar al scaunului pe care doriti sa il cumparati este reglabil, deoarece inaltimea si forma corpului joaca un rol in care suportul lombar trebuie sa ia contact cu spatele pentru a va sprijini efectiv coloana vertebrala.

Tensiune de inclinare

Tensiunea inclinata este rezistenta scaunului atunci cand va sprijiniti inapoi. Tensiunea reglabila inclinata va permite va simtiti confortabil in timp ce utilizati scaunul de birou in diverse scopuri. De exemplu, atunci cand cititi, este posibil sa doriti sa relaxati tensiunea inclinarii si sa va aplecati inapoi.

Cand tastati, probabil ca doriti sa consolidati tensiunea de inclinare si sa va asezati drept, daca nu usor inainte. O caracteristica a scaunului ergonomic care face acest lucru deosebit de usor este faptul ca tensiunea de inclinare nu este doar reglabila, ci poate fi pornita si oprita cu o parghie, permitandu-va sa comutati rapid intre aplecarea la orice nivel de tensiune de inclinare pe care o preferati si stand dreapt sau pe spate ferm.

Tetiera

Pentru unii, tetiera pare un bonus, dar faptul ca are optiunea tetiera ca optiune face ca un scaun ergonomic sa fie mult mai versatil, mai ales daca cititi foarte mult in scaunul de birou. Avand sprijin chiar la baza craniului va poate ajuta la reducerea incordarii de pe gat si partea superioara a spatelui atunci cand stati pe perioade lungi.

Baza stabila, usor de miscat

O baza cu cinci roti este standard pentru un scaun ergonomic pentru a va asigura ca va sprijina uniform greutatea si este foarte stabila. Daca lucrati pe mai multe suprafete si va mutati scaunul intre ele, avand roti bune va face o diferenta mare in ceea ce priveste comoditatea. Este important ca scaunul sa se simta complet stabil.

Plasa din spate

Desi initial poate parea mai confortabil sa obtii un scaun din piele, o plasa din spate asigura ca nu se acumuleaza caldura intre corpul dvs. si spatele scaunului. Circulatia aerului prin partea din spate a scaunului va va mentine temperatura corpului stabila si confortabila, impiedicand supraincalzirea sa va intrerupa focalizarea. Plasa unui scaun cu adevarat ergonomic ar trebui sa fie in mare parte ferma, dar si oarecum flexibila pentru a va asigura ca va sprijina atunci cand va sprijiniti de ea si se muleaza si pe corp.

0 Shares
You May Also Like