De ce este avantajos sa locuiesti la bloc?

De ce este avantajos sa locuiesti la bloc?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care consideri ca a sosit momentul in care trebuie sa te muti de la parinti, cu siguranta te gandesti sa iti cumperi o locuinta, pentru ca dupa cum bine stii, sa locuiesti in chirie nu este deloc avantajos.

Daca o anumita suma de bani care sa iti ajunga pentru a plati avansul propriei locuinte, este mult mai rentabil sa obtii un credit si sa iti cumperi propria locuinta, decat sa platesti chirie in fiecare luna.

Anii tac si trec, platind chirie vei constata ca ai bagat banii in buzunarul unui proprietar in fiecare luna, in timp ce daca platesti in fiecare luna, peste mai multi sau mai putini ani, in functie de cati bani ai pentru avans, vei constata ca ai ales sa platesti propria locuinta, si detii o locuinta.

Daca nu stii ce sa alegi dintre o casa si un apartament, cu siguranta daca bugetul tau nu este unul foarte mare, de preferat ar fi un apartament. De ce? Pentru ca vei plati mai putini bani avans pentru a cumpara un apartament, decat pentru a cumpara sau pentru a construi o casa.

Apoi, un alt detaliu pe care trebuie sa il ai in vedere este faptul ca la casa tot timpul ai cate ceva de lucru prin curte, pe langa casa. Iarna ai de maturat zapada din curte, primavara trebuie sa iti sapi gradina, toamna ai de adunat frunzele care cad de la pomii fructiferi din gradina, iar exemplele pot continua.

In schimb, daca alegi sa locuiesti la bloc, nu trebuie sa iti faci griji din acest punct de vedere, pentru ca nu ai de lucru mai nimic. Trebuie sa te preocupe doar sa iti pastrezi locuinta curata. In rest, nu ai de facut mare lucru, te poti relaxa cat doresti.

Siguranta si securitatea reprezinta un alt motiv pentru care este indicat sa alegi sa locuiesti la bloc, si nu la casa. La bloc, nu au acces decat locatarii, care au cartela de la interfon, asa ca persoanele care nu locuiesc in scara de bloc, nu au acces.

La casa in schimb, oricand poti avea surprize neplacute, cum ar fi prezenta unor intrusi in curte, care pot sa escaladeze fara probleme gardul sau poarta.

Localizarea reprezinta un alt motiv datorita caruia este mult mai rentabil sa iti cumperi un apartament decat o casa. Casele recent construite se regasesc la periferie, in timp ce apartamentele sunt in oras, aproape de transportul in comun, aproape de magazine, scoli, supermarketuri, spitale, banci, etc.

O casa este mai scumpa decat un apartament, si cu siguranta vei mai cheltui multi bani pentru a-ti construi gardul, pentru a-ti amenaja gradina. Alegand in schimb, unul dintre cele mai noi apartamente de lux Herastrau, nu va mai trebui sa cheltui alti bani, decat sa te muti in noua locuinta.

Curatenia reprezinta un alt motiv pentru care este mai rentabil sa stai la bloc decat la casa, pentru ca la casa trebuie sa pastrezi si curtea curata, si beciul si podul, si anexele, etc. La bloc insa, nu ai atat de multe locuri in care sa faci curat, decat camerele, baia si bucataria.

Asadar, tinand cont de toate cele discutate in randurile anterioare, este mult mai rentabil sa locuiesti intr-un apartament de lux Herastrau, decat intr-o casa.

0 Shares
You May Also Like