Ce-tipuri-de-senzori-exista-intr-un-telefon
Ce tipuri de senzori exista intr-un telefon?

Ce tipuri de senzori exista intr-un telefon?

0 Shares
0
0
0

Ce-tipuri-de-senzori-exista-intr-un-telefonEcranul tactil al unui telefon contine 3 senzori principali care contituie functii principale, dar, incapand cu modelele mai noi, display-urile contin 4 senzori.

O simpla miscare a device-ului mobil va declansa alti doi senzori, car ar putea fi utilizati pentru a activa miscari controlate precum cele din aplicatiile de localizare sau gameing.

Aceste aplicatii sunt create foarte fin, iar existenta lor sta la baza functionarii telefonului dumneavoastra. Asadar, in cazul in care un senzor s-a defectat cel mai indicat ar fi sa trimiteti telefonul intr-un service precum ar fi service gsm Bucuresti.

Aici, o echipa de tehniciei cu largi cunostinte in domeniul tehnic se va ocupa de repararea telefonului dumneavoastra. Ar fi pacat sa va schimbati telefonul luand in calcul ca se poate repara la un pret avantajos, iar durata de functionare a acestuia se va mari considerabil. Daca nu stiti unde sa gasiti astfel de service-uri, cel mai usor este sa dati un search pe Internet.

Daca reparatia este facuta cu succes va puteti bucura de functiile oferite de toti senzorii telefonului dumneavoastra. Printre acesti senzori se numara si senzorul de proximitate care face ca display-ul si functia tactila a ecranului sa se dezactiveze in momentul in care device-ul este pus in apropierea unui corp, in timpul unui apel.

Asadar aceasta functie este menita pentru a salva nivelul bateriei si pentru a preveni accidentele nedorite. Acestea pot avea loc in momentul in care telefonul intra in contact cu urechile sau fata userului.

Un alt senzor foarte important este cel de lumina ambientala care ajusteaza luminozitatea suprafetei de lucru atat pentru a salva o parte din puterea bateriei cat si pentru a face display-ul vizibil in anumite circumstante cand lumina naturala este puternica sau slaba.

Spre exemplu, cand va sunteti afara, lumina Soarelui este mult mai puternica si nu puteti vedea ecranul, iar acest lucru poate fi rezolvat prin intermediul senzorului de luminozitate.

Accelerometrul constituie cel mai important senzor al telefonului. Acesta are trei axe si simte cum telefonul este orientat. Astfel, el schimba modul de afisare de pe display conform cu aceasta orientare. Prin intermediul acceleropetrului, userilor li se permite sa schimbe modul de portrate cu cel de landscape si invers.

Anumite aplicatii precum player-ul, browsering-ul web sau cel foto pot suporta ambele tipuri de afisaj pe display, atat verticala cat si orizontala. Comparativ cu iPad, iPhone nu va roti ecranul atunci cand este pus cu susul in jos, adica cu butonul Home situat deasupra ecranului. Acest lucru se poate intmpla doar daca aveti o aplicatie care cere acest lucru.

De asemenea, accelerometrul ar putea fi utilizat si pentru controlul unor aplicatii third-party, mai ales pentru controlul personajelor din jocuri.

Un alt senzor important este magnetometru care este folosit pentru a masura atat puterea cat si directia campului magnetic aflat in vecinatatea telefonului. Uneori, anumite semnale radio sau prototipuri ar putea interfera cu magnetometrul.

Asadar, utilizatoul va fi obligat sa se indeparteze din respectiva zona sau sa calibreze dispozitivul. Noile prototipuri de smartphone-uri prezinta o aplicatie de tip Compass care arata in ce directie este orientat campul magnetic.

0 Shares
You May Also Like