Ce-stii-despre-energia-solara
Ce stii despre energia solara?

Ce stii despre energia solara?

0 Shares
0
0
0

Ce-stii-despre-energia-solaraIn fiecare ora, Soarele straluceste deasupra noastra si transmite destula energie incat sa satisfaca nevoile noastre, ale tuturor, nu doar din Romania, ci din intreaga lume, pentru un an. Asta inseamna energie solara.

Pentru a profita de aceasta uimitoare oportunitate avem sisteme solare, panouri solare de diverse tipuri care, in momentul acesta, acopera undeva la 10% din nevoile energetice globale. Panourile solare sunt o priveliste din ce in ce mai comuna in camp deschis, pe case, si in multe locuri precum “fermele” de energie.

Soarele este o sursa de energie mult mai mare si mai puternica decat orice avem noi acum pe Pamant. Cat e de puternic? Stii cat de bine e cand simti razele Soarelui intr-o zi calduroasa de vara? Sentimentul acela este rezultatul temperaturii sale, care la suprafata are 5.500 de grade Celsius dar pentru ca este la aproximativ 150 de milioane de kilometri de noi, nu ne topim instant.

Energia solara este la randul sau foarte puternica, in atmosfera ajunge aproximativ 174 de petawati. Cat de mare e un petawatt? Sa spunem doar ca numarul sau e urmat de 15 zerouri. Suprafata Pamantului absoarbe in fiecare an aproximativ 3850 de zetajouli de energie. Zetajouli au 21 de zerouri!

Numerele sunt foarte mari insa sistemele ce colecteaza energia solara si o transforma in energie electrica lucreaza la o scara mult mai mica. De asemenea, si sistemele ce sunt folosite pentru incalzirea apei folosesc energia solara.

Pentru incalzirea apei pentru o singura persoana ai nevoie de un metru patrat de panouri solare. Nu este mult, iar un sistem bine pus la punct poate asigura 70% din apa calda dintr-o gospodarie, doar prin razele Soarelui.

Probabil acum te intrebi de ce panourile solare au preturile pe care le au daca e asa simplu. Doar pentru ca lucreaza inca la o scara mai mica nu inseamna ca nu folosesc tehnologie si materiale scumpe. 90% din sistemele fotovoltaice solare folosesc siliconul ca material principal, iar acest material nu vine ieftin.

Panourile solare nu reprezinta doar inca o achizitie, inca un lucru pe care dai bani, reprezinta o investitie, una care in fiecare luna o sa iti aduca profit, prin energia electrica produsa (pe care nu o mai platesti sa o folosesti).

Gandeste-te, daca achizitionezi actiuni la o firma si la sfarsit de an sau de trimestru primesti dividente, la fel e si cu panourile solare, doar ca “dividentele” le primesti in fiecare luna, cand nu mai platesti deloc sau chaltuiesti mai putin la factura de electricitate.

0 Shares
You May Also Like