Ce este un termostat inteligent?

Ce este un termostat inteligent?

0 Shares
0
0
0

Un termostat inteligent este un accesoriu foarte util pentru a mentine camerele la temperatura dorita. Este un sistem eficient de economisire a energiei prin incalzire numai atunci cand este necesar. Pretul sau, care, in functie de model, poate fi ridicat, este amortizat rapid.

Termostatele inteligente optimizeaza temperatura fiecarei camere, economisesc energie si reduc cheltuielile de incalzire ale locuintei.

Termostatele inteligente sunt cea mai avansata versiune de termostate electronice programabile si pot fi gasite in diferite versiuni si game de preturi. Cumpra termostate inteligente de centrala si descopera toate avantajele lor.

 Cum functioneaza un termostat inteligent?

Temperatura fiecarei camere a casei trebuie sa fie diferita in functie de utilizarea care le este data. Incalzirea camerei de zi nu este aceeasi cu studiul, nici dormitorul decat baia. Termostatul inteligent este responsabil pentru reglarea exacta a incalzirii, astfel incat fiecare camera sa fie la temperatura perfecta.

Dupa  cum sugereaza si numele, un termostat inteligent este compus dintr-un detector de temperatura, un termostat compatibil cu un dispozitiv care controleaza fluxul de caldura produs de incalzire.

termostat inteligent

De ce sa alegi un termostat comandat prin WiFi?

Cu un termostat wifi putem programa temperatura ideala in fiecare moment al zilei. Sistemul de incalzire se adapteaza dorintelor noastre luand ca punct de referinta temperatura initiala a camerei. Datorita functionarii sale inovatoare si inteligente, termostatul conectat imbunatateste, prin urmare, precizia incalzirii si confortul termic al casei.

Termostatul conectat este rezultatul transferului de la automatizarea casei la termostatul clasic. Interesul si eficacitatea sa sunt dovedite pe masura! Dar cum  functioneaza mai exact?

Acesta este exact modul in care functioneaza un termostat inteligent wifi conectat la radiatoare

Pentru a functiona, termostatele inteligente trebuie sa fie conectate la conexiunea noastra la internet si la sistemul nostru de incalzire centrala. Acest model de termostat functioneaza cu toate tipurile de cazane: cazan diesel, cazan electric, cazan pe gaz sau cazan pe carbune.

Termostatul poate fi operat de pe mobil (iOS sau Android), tableta, computer si chiar prin voce.

Termostatul programabil inteligent este mai avansat decat un termostat programabil simplu: odata configurat, este nevoie ca referinta de diferite variabile pentru a optimiza functionarea incalzirii in fiecare dintre camere la maxim:

  • geolocalizare
  • Detectoare de prezenta a aparatului
  • Date meteorologice
  • Obiceiurile de zi cu zi si modul de viata

De-a lungul timpului, termostatele Wifi au fost imbogatite cu functionalitati din ce in ce mai avansate atunci cand vine vorba de setari automate de incalzire. In fiecare zi apar modele mai sofisticate de termostate inteligente, cu ecran tactil si o multitudine de functionalitati, (compatibile cu Alexa, google assistant, google home, aplicatie mobila…) cu preturi si mai mari.

Dar ce avantaje au cu adevarat aceste tipuri de termostate conectate si inteligente?

Care sunt avantajele achizitionarii unui termostat inteligent?

Daca putem vedea o multitudine de site-uri termostat pe web este pentru ca avantajele lor incep sa fie recunoscute in unanimitate. Printre principalele motive pentru care este interesant sa instalati un termostat Wifi inteligent in casa putem mentiona urmatoarele:

  • Gestionarea optima si precisa a consumului de energie al sistemului de incalzire al casei
  • Economii de energie intre 25 si 40% in functie de casa, sistemul de incalzire si termostatul ales. Economiile medii sunt de 30%
  • Pretul de achizitie este amortizat rapid

0 Shares
You May Also Like