Ce este Elrond (EGLD) | Ce este moneda Elrond | Ce este moneda EGLD

Ce este Elrond (EGLD) | Ce este moneda Elrond | Ce este moneda EGLD

0 Shares
0
0
0

In acest articol, vom discuta informatii despre proiectul Elrond si moneda EGLD

Ce este Elrond (EGLD)?

Elrond este un protocol blockchain care incearca sa ofere viteze de tranzactie extrem de rapide prin utilizarea sharding-ului. Proiectul se descrie ca un ecosistem tehnologic pentru noul internet, care include fintech (tehnologia financiara), finante descentralizate si internetul obiectelor. Se pare ca platforma sa de executie a contractelor inteligente este capabila de 15.000 de tranzactii pe secunda, latenta de sase secunde si un cost de tranzactie de 0,001 USD.

Blockchain-ul are un token nativ cunoscut sub numele de eGold sau EGLD, care este utilizat pentru plata taxelor de retea, miza si recompensarea validatorilor.

Elrond a fost anuntat pentru prima data in august 2019, iar reteaua sa principala a intrat in functiune in iulie 2020.

Va prezentam Elrond: un protocol scalabil de transfer de valoare pentru economia digitala.

Cine sunt fondatorii Elrond?

Elrond a fost co-fondat la sfarsitul anului 2017 de fratii Beniamin si Lucian Mincu, alaturi de Lucian Todea, ca o solutie la problema scalabilitatii blockchain, pe care au considerat-o cea mai presanta problema cu care se confrunta industria.

Inainte de Elrond, Beniamin si Lucian Mincu au co-fondat MetaChain Capital, un fond de investitii in active digitale, Beniamin Mincu fiind CEO si Lucian Mincu ca director tehnologic. Cei doi au co-fondat si ICO Market Data, un agregator de informatii despre ofertele initiale de monede.

Beniamin Mincu a fost, de asemenea, responsabil pentru produs, marketing si comunitate pentru platforma blockchain NEM din 2014 pana in 2015, pe langa faptul ca a fost un investitor timpuriu in proiecte precum Zilliqa (ZIL), Tezos (XTZ), Brave si Binance. Lucian Mincu are experienta suplimentara ca inginer in tehnologia informatiei si specialist in securitate, lucrand cu Uhrenwerk 24, Cetto si Liebl Systems.

Todea este un antreprenor in serie in domeniul tehnologiei, care a fondat si a fost CEO al Soft32, un site de revizuire si descarcare de software, si partener al mobilPay, o aplicatie de plati mobile. El este, de asemenea, un investitor inger, care a investit in compania de tehnologie biometrica TypingDNA si platforma de contabilitate SmartBill.

Cum functioneaza Elrond?

Sharding-ul este o tehnica care descompune datele in bucati mai mici si le distribuie in mai multe bucati de retea, sau fragmente, fiecare cuprinzand un numar de noduri care proceseaza tranzactiile.

Ca si concept de baza, nu este unic pentru Elrond; Zilliqa este un alt blockchain fragmentat cu scopuri similare, in timp ce Ethereum 2.0 va implementa, de asemenea, tehnici de fragmentare. Ceea ce este oarecum diferit la Elrond este implementarea a trei tipuri diferite de sharding – stare, tranzactii si retea – si folosirea procesarii paralele pentru a accelera timpul de tranzactie si a gestiona mai multe simultan.

Elrond foloseste, de asemenea, ceea ce numeste un mecanism sigur de consens al sistemului de proof-of-stake. Asociaza greutatea jetoanelor EGLD mizate ale unui validator cu o evaluare a retelei pentru fiecare nod, creand meritocratie, plus ca implementeaza selectia aleatorie a validatorului si regrupeaza in mod regulat nodurile intre fragmente. Se spune ca este o solutie sigura, cu latenta scazuta pentru consens.

Ce este atat de special la Elrond?

Creatorii Elrond sugereaza ca tehnologia este pentru blockchain-urile anterioare ceea ce a fost banda larga pentru conexiunile dial-up, permitand o latime de banda mult mai mare pentru a gestiona volume mai mari de tranzactii si aplicatii descentralizate mai solicitante. Desi vizeaza dezvoltatorii dapp, Elrond isi propune, de asemenea, sa fie o platforma blockchain mai accesibila consumatorilor, asa cum s-a demonstrat pentru prima data prin aplicatia de plati Maiar.

„Ce a fost Bitcoin pentru Cypherpunk si Ethereum pentru dezvoltatori, Elrond va fi pentru simplul utilizator de internet”, a scris CEO-ul Beniamin Mincu intr-o postare pe blog din ianuarie 2021. „Cu doar 50-100 de milioane de oameni in spatiul blockchain, Elrond va deschide portile pentru a crea o noua piata.”

Ce poti face cu Elrond?

Elrond este proiectat pentru a fi stalpul aplicatiilor descentralizate, indiferent daca este legat de finante sau de alte nevoi. Scalabilitate extinsa inseamna ca poate face fata unei cresteri semnificative, shardingul fiind folosit pentru a mentine ritmul tranzactiilor, chiar daca cererile cresc.

Tokenul EGLD este utilizat in intreaga retea, inclusiv pentru tranzactii, recompense de validare, guvernare, miza si contracte inteligente.

Maiar – integrarea urmatorului miliard de oameni

Maiar este conceputa pentru a fi o alternativa descentralizata la aplicatiile de plati mobile, cu o integrare mai usoara decat unele portofele cripto, prin crearea unui hash criptografic bazat pe numarul dvs. de telefon. Aplicatia poate fi folosita pentru a detine EGLD si alte jetoane, pentru a efectua plati si pentru a miza jetoane, impreuna cu alte utilizari propuse.

Care sunt factorii care contribuie la unicitatea proiectului Elrond?

Elrond se descrie ca o platforma blockchain pentru noua economie a internetului, aplicatii descentralizate si utilizarea intreprinderilor. Principalul sau punct de vanzare este scalabilitatea sa ridicata, afirmand ca este prima retea blockchain in care au fost implementat in totalitate shardingul starii, retelei si tranzactiei. Potrivit documentului sau de economie, incearca sa-si construiasca ecosistemul si sa stabileasca EGLD ca activ de stocare a valorii.

Pentru a atinge acest obiectiv, reteaua ruleaza pe 2.169 de noduri de validare impartite in patru fragmente: trei fragmente de executie, capabile de 5.400 de tranzactii pe secunda fiecare si un fragment de coordonare, „Metachain”. Arhitectura adaptive state sharding a Elrond divide complet starea, tranzactiile si reteaua. Se poate scala prin adaugarea unui fragment suplimentar atunci cand cererea de debit nu este satisfacuta. A fost testat pentru a rula 263.000 TPS intr-un mediu public cu 1.500 de noduri din 29 de tari grupate in 50 de fragmente.

Pentru a creste gradul de adoptie, proiectul sprijina si dezvoltatorii care construiesc pe platforma, permitandu-le sa castige 30% din taxele contractului inteligent sub forma de redevente.

Compania mentine o aprovizionare de jetoane EGLD pentru a participa in retea in primul sau an, nodurile validatoare primind o rata anuala procentuala de 36%.

Cum este securizata reteaua Elrond?

Elrond foloseste ceea ce numeste un algoritm sigur de consens pentru dovada mizei, in care nodurile trebuie sa-si mizeze jetoanele EGLD pentru a participa la procesul de validare, iar fiecarui validator i se atribuie un scor de evaluare bazat pe activitatea din trecut, care influenteaza, de asemenea, daca este sau nu selectat. Daca ratingul unui validator devine prea scazut, acesta nu va fi selectat si trebuie sa plateasca amenzi. Validatorii pot fi, de asemenea, eliminati din retea si mizele lor pot fi reduse daca actioneaza continuu intr-un mod care este impotriva integritatii retelei.

Validatorii sunt selectati aleatoriu intr-un mod care nu poate fi nici prezis, nici modificat pe baza rundei anterioare de validari. In plus, validatorii sunt amestecati periodic intre shard-uri sau fragmente ca o modalitate de a preveni coluziunea. Nodurile comunica intre ele folosind semnaturi multiple Boneh-Lynn-Shacham sau BLS modificate pentru o protectie criptografica puternica.

Cate monede Elrond (EGLD) sunt in circulatie?

Modelul economic Elrond are o aprovizionare finita, limitata, care incepe de la 20.000.000 EGLD, cu noi jetoane batute pentru a recompensa validatorii retelei. Oferta maxima nu poate depasi niciodata 31.415.926 EGLD, dar acest numar va scadea pe masura ce se proceseaza mai multe tranzactii.

Tokenul nativ al Elrond a fost pus la dispozitie pentru cumparare printr-o vanzare privata, in care 19% din oferta sa initiala a fost vanduta, 7,5% fiind disponibile imediat dupa generarea jetonului si alte 15,41% eliberate la fiecare trei luni. Elrond a detinut si o oferta initiala de schimb pe Binance, in care 25% au fost vandute si puse la dispozitie imediat.

Din restul de 56%, 7% au fost rezervate pentru recompensele ecosistemului, 50% fiind lansate imediat si 50% dupa sase luni; 8,5% pentru marketing, granturi si un grup de acceleratoare pentru dezvoltatorii DApp, cu 81,17% lansate imediat si 9,41% la fiecare sase luni; 2% pentru un fond comunitar, cu 33,3% eliberate imediat, 33,3% dupa sase luni si 33,3% dupa 12 luni; 2,5% pentru consilieri, eliberate dupa un an; 19% pentru fondatorii Elrond si membrii echipei de baza, cu 10% eliberate dupa sase luni, 10% dupa 12 luni, 15% dupa 18, 24, 30 si 36 si 20% dupa 42 de luni; si 17% pentru companie pentru sprijinul ecosistemului, cu 33,3% care pot fi folosite doar pentru miza in primul an lansat imediat si 66,6% eliberate in trei rate egale pe trei ani, incepand cu un an.

Jetoanele Elrond au fost emise pentru prima data pe Binance Chain sub numele ERD, cu o aprovizionare totala de 20 de miliarde. 500 de milioane au fost arse in noiembrie 2019 si batute pe blockchain-ul Ethereum ca jetoane ERC-20, iar compania a lansat un eveniment de schimb de jetoane in septembrie 2020 pentru ca detinatorii de jetoane sa-si schimbe jetoanele ERC-20 si BEP-2 cu token-urile EGLD mainnet. In timpul procesului, oferta totala de token-uri a fost redusa de la 20 de miliarde la 20 de milioane prin stabilirea ratei de swap la 1.000 ERD pentru 1 EGLD.

Cum si de unde sa cumparati Elrond (EGLD)?

EGLD a fost listat pe o serie de schimburi cripto, spre deosebire de alte criptomonede principale, nu poate fi achizitionat direct cu bani fiduciari. Cu toate acestea, puteti cumpara cu usurinta aceasta moneda cumparand mai intai Bitcoin, ETH, USDT, BNB de la orice schimb important si apoi transferati la schimbul care ofera tranzactionarea acestei monede, in acest ghid va vom prezenta in detaliu pasii pentru cumpara EGLD.

Mai intai va trebui sa cumparati una dintre cele mai importante criptomonede, de obicei fie Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Binance (BNB)…

Vom folosi Binance Exchange aici, deoarece este unul dintre cele mai mari schimburi cripto care accepta depozite fiat.

Odata ce ati terminat procesul KYC. Vi se va cere sa adaugati o metoda de plata. Aici puteti alege fie sa furnizati un card de credit/debit, fie sa utilizati un transfer bancar si sa cumparati una dintre principalele criptomonede, de obicei fie Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Binance (BNB)…

Dupa ce depunerea este confirmata, puteti cumpara EGLD de la schimb: Binance, OKEx, Bitfinex si BitMax.

In afara de schimburile de mai sus, exista cateva schimburi cripto populare in care au volume zilnice decente de tranzactionare si o baza uriasa de utilizatori. Acest lucru va va asigura ca veti putea vinde monedele in orice moment si taxele vor fi de obicei mai mici. Este recomandat sa va inregistrati si pe aceste burse, deoarece odata ce EGLD va fi listat acolo, va atrage o cantitate mare de volume de tranzactionare de la utilizatorii de acolo, ceea ce inseamna ca veti avea niste oportunitati grozave de tranzactionare!

Cele mai bune schimburi pentru tranzactionarea cu token-monede. Urmati instructiunile si castigati bani nelimitati

https://www.bittrex.com

https://www.poloniex.com

https://www.bitfinex.com

https://www.huobi.com

https://www.probit.com

https://www.gate.io

 

0 Shares
You May Also Like