Ce are de facut un avocat fiscal?

Ce are de facut un avocat fiscal?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care esti implicat intr-un proces penal, cu siguranta ai doua optiuni la dispozitie, si anume sa fii reprezentat in fata instantei de catre un avocat oferit din oficiu de catre instanta, sau vei putea alege sa apelezi la serviciile unui avocat, care consideri ca iti va putea rezolva problema intr-un mod care sa fie neaparat pe placul tau.

In cazul in care alegi prima varianta, cu siguranta avocatul din oficiu va face tot posibilul sa iti apere interesul, iar tu nu vei fi nevoit sa ii achiti acestuia nici un onorariu, pentru ca instanta il va plati pentru munca depusa.

Lucrurile nu stau insa chia rasa in cazul in care alegi sa colaborezi cu un anumit avocat pentru a te reprezenta.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, in cazul in care esti implicat intr-un proces penal, daca ai de gand sa fii reprezentat de un avocat care consideri ca iti poate aduce victoria in fata instantei, atunci va trebui sa tii cont de cateva aspecte importante.

In primul rand, va trebui sa stii exact ce tip de proces este acela in care esti implicat, pentru a stii daca sa alegi un avocat fiscal, sau daca va fi nevoie sa te ajute un avocat comercial sau un avocat civil.

Acesta este un aspect care trebuie luat in calcul neaparat, pentru ca sunt avocati care s-au specializat intr-un anumit domeniu, iar daca tu vei alege sa fii reprezentat de catre un astfel de avocat, vei avea sanse mari sa castigi in fata instantei.

Daca tot am dat exemplul avocatului fiscal, trebuie mentionat faptul ca dreptul financiar a fost definit ca fiind o ramura a dreptului public, care cuprinde norme juridice care privesc administrarea finantelor publice, fapt care duce la reglementarea regimului juridic al resurselor banesti care se afla la dispozitia puterii publice, fara de care nu se pot indeplini sarcinile si functiile constituite.

Acest drept financiar este compus din doua subramuri principale, si anume dreptul fiscal si dreptul bugetar.

Dreptul bugetar cuprinde o serie de norme juridice care vin sa reglementeze competenta si procedura in procesul de elaborare, aprobae si executie, dar si incheiere a exercitiului bugetar local si central, a fondurilor special si co comunitar.

Sa zicem ca problema ta este una fiscala. Atunci in mod evident, cea mai buna solutie ar fi aceea de a apela la ajutorul unui avocat specializat in dreptul financiar si fiscal.

Un asemenea avocat iti va putea oferi consultanta pentru remedierea problemelor privind taxele si impozitele, dar si aplicare acorecta a acelor reglementari fiscal.

Un avocat fiscal iti va putea oferi servicii de proiecte fe inantare sau fuziuni si achizitii, insa te poate ajuta si cu diferite litigii fiscal, sau cu servicii de asistenta privind obligatiile fiscal.

Tot un astfel de avocat iti poate fi de mare ajutor, si iti va putea oferi servicii de asistenta juridical in situatia de control a organelor fiscal, si te poate ajuta deasemenea si cu servicii de asistenta si reprezentare la instanta de judecata a autoritatilor fiscale.

 

0 Shares
You May Also Like