Casele de amanet vazute prin ochii oamenilor

0 Shares
0
0
0

Casele de amanet sunt acele case de imprumut, care le pot oferi clientilor sume mai mici sau mai mari de bani, iar acestia in schimbul sumelor de bani de care beneficiaza, gireaza cu tot felul de obiecte si bunuri.

In trecut, oamenii aveau posibilitatea de a amaneta numai bijuterii din aur alb sau aur galben, ori bijuterii din alte metale pretioase, insa odata cu trecerea timpului, lucrurile s-au schimbat foarte mult.

Casele de amanet au inteles faptul ca oamenii incep sa investeasca destul de mult in aparatura electronica, astfel ca le pun acestora la dispozitie si imprumuturi de genul amanet electronice, astfel ca oamenii care isi doresc asta, pot sa isi amaneteze oricand telefonul, televizorul, tableta, laptopul sau orice alt aparat electronic ori electrocasnic.

Mai mult decat atat, pentru a ajuta si oamenii care au nevoie de sume foarte mari de bani, casele de amanet ofera imprumuturi de genul amanet auto, iar cei care au nevoie urgenta de o suma mare de bani, au posibilitatea de a-si amaneta masina.

Pentru amanetarea masinii insa, contractul de amanet necesita o serie importanta de documente precum cartea de identitate a proprietarului masinii sau daca aceasta este cumparata pe firma, se impune o copie dupa certificatul de inregistrare al firmei in Registrul Comertului.

Mai apoi este nevoie ca clientul sa prezinte documentele masinii, respectiv cartea de identitate a masinii si talonul sau certificatul de inmatriculare dupa denumirea oficiala.

Pe baza acestor documente, se va incheia un contract de amanet intre casa de amanet si client, contract valabil pe o perioada de 30 de zile, dar care la cererea clientului se poate prelungi fara probleme, cu conditia de a se recalcula comisionul.

Sunt situatii in care clientii au posibilitatea de a-si plati datoria intr-un timp mult mai scurt decat cel prevazut in contract, asa ca vor putea sa isi recupereze mult mai repede masina amanetata.

Ei bine, sunt foarte multi oameni care nu privesc cu ochi prea buni aceste case de amanet, datorita faptului ca ele sunt considerate ca fiind inselatoare.

De ce? Datorita lipsei de informare, unii oameni cred ca odata ce iti amanetezi unul sau mai multe bunuri, deja bunul sau bunurile respective sunt pierdute.

Lucrurile nu stau insa chiar in acest fel, pentru ca odata ce clientul este de buna credinta si isi doreste sa isi recupereze bunurile, are posibilitatea asta, cu conditia sa isi achite imprumutul in timpul prevazut in contract.

Este adevarat si faptul ca o multime de oameni care devin clienti ai caselor de amanet, nu isi mai recupereaza bunurile amanetate, insa aici trebuie precizat faptul ca ei nu isi achita datoria fata de casa de amanet.

In aceste conditii, casa de amanet dupa cum este normal, scoate la vanzare bunurile cu care clientii au girat, pentru a-si putea recupera suma de bani imprumutata.

Cei care insa, au fost clienti ai caselor de amanet, si si-au platit la timp datoria si si-au recuperate bunurile, cu siguranta au o parere buna despre casele de amanet.

0 Shares
You May Also Like