atentie-baby-on-board
Atentie baby on board!

Atentie baby on board!

0 Shares
0
0
0

atentie-baby-on-boardAtunci când plecaţi în călătorie cu maşina aveți totul sub control: vă puteţi opri, vă puteți aerisi, o mică joacă în parcare, puteţi schimba nişte drăgălăşenii cu bebeluşul în aer liber – după care vă puteţi continua liniştiţi drumul. În acest fel, integraţi şi călătoria spre destinaţie în vacanţă.

Drumurile lungi cu maşina au devenit puţin mai complicate faţă de când eraţi numai voi doi. Toate nevoile speciale ale lui bebe fac dificilă îngrijirea lui în altă parte decât în intimitatea casei, iar odată ceplecaţi la drum lucrurile se complică puţin, dar dacă aveţi timp să pregătiţi totul dinainte, atunci vă puteţibucura la fel de mult de un drum cu maşina ca şi înainte să fiți părinți.

În primul rând, nu puteţi pleca la drum fără un scaun auto , iar micuţul nu trebuie scos din el în timpul mersului nici dacă plânge nici daca îi e rău. În cazurile acestea opriţi maşina. Recomandăm o husă de protecţie antitranspiraţie pentru scaunul autoprin care se evită supraîncălzirea. Pentrucălătoria cu bebe e mai simplu dacă programaţiplecarea la ora la care acesta doarme de obicei, astfel existând şansa ca cel mic sădoarmă tot drumul.

În funcţie de vârstă, pentru a nu se plictisi pe maşină, îi puteţi lua jucării care să îi atragă atenţia şi care să îl ţinăocupat cât mai mult timp. Puteţi să îi luaţi şijucării care se agaţă de scaunul de maşină şi astfel nu riscaţi ca cel mic să scape jucăriaşisă trebuiască tot timpul să vă întoarceţi şi să i- o daţi.

Pentru cei mai mari le puteţi da ceva mai creativ de făcut, ca şi jucăriile de construit deoarece îl vor angrena în această activitate şi îi va ţine ocupaţi destul de mult, sau puteţi cânta împreună cântecele, vă puteţi juca Fazan sau să spuneţi bancuri ori ghicitori. Nu trebuie să uitaţi de parasolare care sunt foarte indicate deoarece pe lângă că îl va apăra de soare pe cel mic, îl vor încânta datorită culorilor vesele şi imaginilor.

Dacă drumul e mai lung de 3 ore neapărat trebuie să aveţimâncare la voi pe care o puteţi păstra într-o husă termorezistentă care să păstreze mâncarea sau chiar biberoanele la o temperatură optimă. Trebuie tot timpul să aveţi apă, ceai sau lapte ca cel mic să nu se deshidrateze din cauza căldurii dinmaşină şi nişte sandvişuri sau gustări rapide (grisine, biscuiţi etc).

Pentru a păstra la îndemână toatelucruşoarele micuţului, puteți folosi un organizer colorat şi amuzant cu ajutorul căruia veți aveaîntotdeauna la îndemână produsele bebeluşului. Pentru un confort mai mare, puteţi lua şi o pernă care să păstreze capul copilului într- o poziţieconfortabilă şi sigură.

Atunci când călătoriţi cu un copil trebuie să vă păstraţi un program flexibil, pentru că nu veţi şti niciodatăce poate interveni. Iar atunci când călătoriţi cu unul sau mai mulţi copii mici, sunt multe lucruri care pot interveni şi vă pot schimba orarul de călătorie. Însă o călătorie cu mașina poate fi distractivă și relaxantă dacă aveți totul gândit dinainte.

0 Shares
You May Also Like