6 motive pentru a iubi plantele verzi

6 motive pentru a iubi plantele verzi

0 Shares
0
0
0

Plantele verzi ofera multe beneficii pentru sanatatea si bunastarea ta. Dupa ce ai citit aceste 6 motive pentru a iubi plantele, vei dori sa adopti una… sau chiar mai multe!  

Unele plante iti curata mediul

Departe de a fi doar decorative, plantele verzi pot curata si aerul ambiant. Au capacitatea de a reduce praful plutitor si de a elimina anumite particule si alte toxine. Altele pot degaja un miros care iti energizeaza interiorul (menta, rozmarin, muscate parfumate etc.). Se spune ca anumite plante ar atrage si unde negative si chiar campuri electromagnetice.

Adevar? Credinte? Acest lucru ramane de demonstrat, dar efectele pozitive asupra sistemului tau respirator sunt foarte reale.

Unele au puterea de a trata diverse afectiuni minore

Gandeste-te doar la aloe vera care poate fi folosita pentru a vindeca diverse afectiuni ale pielii (la arsuri, arsuri solare, zgarieturi etc.). Trebuie doar sa tai o mica bucata de tulpina si sa intinzi gelul direct pe zona dureroasa. De asemenea, in casa, poti pastra si ierburi. Si iata-te cu o mica gradina medicinala pentru a crea diferite ceaiuri din plante.

Iti inverzesc decorul

Ce poate fi mai bun decat un strop de verde pentru a-ti anima decorul cu o Strelitzia Nicolai, 110 cm. Un pic de natura: ce fericire! Aceste insule de verdeata sunt atat de multe pauze mentale in casa ta.

Alege plante de diferite forme (inalte, in forma de glob, cu frunze mari etc.) si in toate nuantele de verde pentru cel mai contrastant efect. Multitudinea de plante (ferigi, suculente, cactusi etc.) oferite in centrele de gradina te vor inspira.

Ia-ti timp pentru a vedea daca le poti oferi un mediu adecvat (iluminare, temperatura etc.). Dar mai presus de toate, gandeste-te la decorarea cu plantele tale.

Plantele te ajuta sa incetinesti ritmul

Daca te gandesti bine, plantele iti ofera diferite lectii, dintre care una dintre cele mai importante este sa stii sa-ti iei timpul. Ele devin amintiri blande ale anumitor principii. Viata ta de zi cu zi se transforma rapid.

Ingrijirea unei plante necesita timp si atentie, rabdare si o doza de speranta. Si asta este foarte bine asa. Chiar daca nu te gandesti la asta in fiecare zi in timp ce o urmaresti, adevarul ramane ca atunci cand exclami „Oh! Ea este frumoasa! S-a schimbat! devii constient de evolutia ei lenta.

Gradinaritul te face sa-ti uiti problemele

Grija pentru o fiinta vie – chiar si pentru o planta – iti permite sa-ti concentrezi atentia asupra a altceva decat grijile tale. Minunat! Poate ai nevoie de ea! Uneori, unii gradinari chiar vorbesc „cu voce tare” in timp ce isi ingrijesc plantele. Acest dialog cu o singura voce este, de fapt, o modalitate de a verbaliza ceea ce se intampla in viata lor si de a vedea situatia cu alti ochi, pe langa solutii.

Plante la birou pentru o productivitate mai mare

Punerea plantelor de interior la locul de munca ar imbunatati sanatatea si bunastarea angajatilor. Ajuta la reducerea oboselii, stresului, tusei, durerilor de gat si de cap, imbunatatesc productivitatea si concentrarea angajatilor si maresc sentimentele de fericire si bunastare.

0 Shares
You May Also Like