Perna din puf, de ce sa o alegi?

Perna din puf, de ce sa o alegi?

0 Shares
0
0
0

Visezi la moliciune si puf? Perna din puf are totul pentru a seduce iubitorii de confort invaluitor! Folosita de secole, perna din puf si pene de rata sau de gasca este un mare clasic in lenjerie de pat.

Cu toate acestea, astazi ramane relativ subreprezentata, deoarece sufera de o multime de prejudecati. Este intr-adevar potrivita pentru toata lumea? Este potrivita pentru prevenirea durerilor de spate? Cum ramane cu alergiile si intretinerea lor? Iti spunem totul despre beneficiile acestei perne naturale pe care ai gresi sa o subestimezi!

I. Traditionala perna din puf

A. O perna traditionala de calitate

Pernele din puf si pene au fost folosite de secole. Sunt chiar un simbol al lenjeriei de pat asa cum iti imaginezi in mod traditional! Si aceasta longevitate nu se datoreaza intamplarii: perna din puf de gasca Domine 50×70 din bumbac 100% natural, joasa si moale are cateva proprietati avantajoase.

Cand este de buna calitate, are o durata de viata excelenta (intre 5 si 10 ani). In mod natural inalta si aerisit, este foarte confortabila si potrivita pentru multi.

B. Puf de gasca sau puf de rata?

Pentru umplutura de perna se foloseste puf si pene de gasca sau rata. Puful de gasca este adesea mai scump si considerat mai calitativ deoarece este mai rar. Este un animal mai putin raspandit decat rata din fermele noastre.

Diferenta obiectiva dintre o perna din puf de gasca si o perna din puf de rata nu este evidenta! In general, gasca are un raport pret/calitate mai putin atractiv decat rata. Asigura-te doar ca penele si puful sunt de origine europeana si provin de la animale destinate consumului alimentar. Aceasta garantie exclude orice risc de abuz asupra animalelor in timpul productiei.

II. Cum sa-ti alegi perna din puf?

Perna din puf este potrivita pentru toate pozitiile de dormit. Pe de alta parte, va trebui sa te asiguri ca o alegi patrata sau dreptunghiulara si mai mult sau mai putin groasa in functie de faptul ca dormi pe spate, pe lateral sau pe burta.

  • Pozitie laterala: Ai nevoie de o perna dreptunghiulara si suficient de groasa, capabila sa compenseze latimea umerilor tai. Mai mult, cu cat corpul tau este mai lat, cu atat ar trebui sa iei in considerare o perna mai groasa!
  • Pozitie pe spate: Daca dormi pe spate, o perna patrata de grosime medie va fi buna.
  • Pozitia pe burta: Pentru a preveni exercitarea unei presiuni asupra gatului, alege-ti perna subtire.

III. Avantajele pernei cu pene si puf

A. Pufos

Perna din puf de gasca si rata garanteaza o pufitate incomparabila! Aceasta este, de asemenea, una dintre principalele proprietati ale acestui material natural.

B. Usurinta intretinerii

O perna din pene si puf se poate spala la masina si poate fi, de asemenea, uscata in masina. Pastreaza o omogenitate frumoasa si reuseste sa evacueze usor umiditatea. Se recomanda spalarea acesteia o data sau de doua ori pe an.

C. Izolator termic bun

In cele din urma, penele si puful sunt izolatori termici excelenti. Iti tin de cald iarna, dar permit si aerului sa circule bine vara.

0 Shares
You May Also Like