Viata este plina de suisuri si coborasuri, dar cand te simti trist

Viata este plina de suisuri si coborasuri, dar cand te simti trist

0 Shares
0
0
0

Viata este plina de suisuri si coborasuri, dar cand te simti trist, gol sau fara speranta de cele mai multe ori timp de cel putin 2 saptamani sau sentimentele respective te feresc de activitatile tale obisnuite, este posibil sa ai depresie.

Depresia este o afectiune grava de sanatate mintala. Depresia afecteaza capacitatea unei persoane de a lucra, de a merge la scoala sau de a avea relatii cu prietenii si familia. Depresia este una dintre cele mai frecvente conditii de sanatate mintala.

In ultimul an, femeile aveau aproape de doua ori mai multe sanse ca barbatii sa aiba simptome de depresie. Majoritatea femeilor, chiar si cele cu cea mai severa depresie, pot scapa de aceasta afectiune de sanatate mintala daca trec pe la un psihiatrie Mures, primesc si respecta tratamentul recomandat de catre psihiatru.

Exista diferite tipuri de depresie?

Da. Diferitele tipuri de depresie includ:

  1. Tulburare depresiva majora.

De asemenea, numita depresie majora, aceasta este o combinatie de simptome care afecteaza capacitatea unei persoane de a dormi, de a munci, de a studia, de a manca si de a se bucura de hobby-uri si activitati de zi cu zi.

  1. Tulburare distimica.

Numita si distimie, acest tip de depresie dureaza 2 ani sau mai mult. Simptomele sunt mai putin severe decat cele ale depresiei majore, dar va pot impiedica sa traiti normal sau sa va simtiti bine.

Alte tipuri de depresie au simptome usor diferite si pot incepe dupa un anumit eveniment. Aceste tipuri de depresie includ:

  • Depresia psihotica, cand se produce o boala depresiva severa cu o forma de psihoza, cum ar fi o rupere de realitate, halucinatii si iluzii.
  • Depresia postpartum, care este diagnosticata daca o noua mama are un episod depresiv major dupa nastere. Depresia poate incepe si in timpul sarcinii, numita depresie prenatala.
  • Tulburare afectiva sezoniera (SAD), care este o depresie in lunile de iarna, cand exista mai putina lumina naturala.
  • Depresia bipolara, care este faza depresiva a bolii bipolare  si necesita un tratament diferit de depresia majora.

Cine sufera de depresie?

Femeile au de doua ori mai multe sanse ca barbatii sa fie diagnosticate cu depresie. Este mai mult de doua ori mai frecvent ca femeile afro-americane, hispanice si albe sa aiba depresie in comparatie cu femeile asiatice-americane. Depresia este de asemenea mai frecventa la femeile ale caror familii traiesc in saracie.

Ce cauzeaza depresia?

Nu exista o singura cauza de depresie. De asemenea, diferite tipuri de depresie pot avea cauze diferite. Exista multe motive pentru care o femeie poate avea depresie: istoric familial, modificari ale creierului, nivelurile hormonale, stresul, problemele medicale sau chiar durerea.

Care sunt simptomele depresiei?

Nu toate persoanele cu depresie au aceleasi simptome. Unele persoane ar putea avea doar cateva simptome, in timp ce altele pot avea multe. Cat de des se intampla sa apara simptomele, cat dureaza si cat de severe sunt, pot fi diferite pentru fiecare persoana.

Printre cele mai comune simptome sunt: sa te simti fara speranta, scaderea energiei, stare de tristete, ganduri de moarte sau sinucidere, lipsa poftei de mancare (care duce la scaderea in greutate sau mancarea pentru a va simti mai bine, ducand la cresterea in greutate), insomnia, pierderea interesului pentru diferite activitati, sa te simti fara speranta, sa te simti vara valoare, sa te simti inutil, sa ai dificultati in a te concentra, etc.

Atunci cand va confruntati cu astfel de probleme, cu siguranta aveti nevoie de ajutor, sau daca aveti cunostinte care au asemenea simptome, trebuie sa le convingeti sa accepte ajutorul. Aceste probleme lasate netratate, se pot agrava. Cel mai bine este sa luati legatura cu un specialist in cel mai scurt timp, pentru ajutor.

0 Shares
You May Also Like