Ce trebuie sa stii cand cumperi o masina sh?

Ce trebuie sa stii cand cumperi o masina sh?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa iti cumperi un autoturism, cel mai probabil te vei orienta spre un model second hand, dat fiind faptul ca masinile noi au preturi piperate. Cand cauti un autoturism second hand, de precizat este faptul ca ar trebui sa iti indrepti atentia spre marile piete auto, iar la Cluj Napoca vei gasi cu siguranta o masina care sa corespunda cerintelor tale.

Daca vei alege sa vizitezi piata de masini din acest oras, cu siguranta trebuie sa cunosti cateva detalii importante inainte de a cumpara o masina, iar acest articol iti aduce la cunostinta care sunt cateva dintre aceste detalii, deci trebuie sa citesti pana la final.

In primul rand, trebuie sa tii cont de vechimea masinii. Cu cat o masina este mai veche, cu atat mai mari sunt sansele ca anumite piese sa cedeze mai repede, si cu siguranta nu vei dori sa fie necesar sa inlocuiesti o volanta sau o turbina.

Apoi, tine cont de numarul de kilometri ai masinii. De mentionat este faptul ca in clipa de fata se poate verifica daca numarul kilometrilor din bordul masinii, corespunde cu numarul real al acesteia.

Conteaza foarte mult sa studiezi documentele masinii cu o foarte mare atentie, si sa te asiguri ca polita de asigurare RCA a masinii este valabila, ca inspectia tehnica periodica a masinii este valabila. Apoi tot referitor la documente, este extrem de important sa verifici ca seria de sasiu de pe masina, sa corespunda cu cea din acte.

Verificarea documentelor este un pas extrem de important, si cu siguranta trebuie analizat document cu document, cu o mare atentie. Apoi, cand totul este in regula din acest punct de vedere, trebuie verificata masina.

Sa nu uitam nici de inspectia vizuala, pentru a descoperi daca vehiculul este zgariat, sau daca prezinta urme de rugina sau daca are diferite alte probleme vizibile.

Este important sa conduci masina inainte sa o cumperi. De preferat ar fi sa conduci pe un drum pietruit daca se poate, pentru ca in acest fel vei depista rapid daca sistemul de directie al masinii este problematic.

Dupa ce vei conduce masina, in mod evident, o vizita cu aceasta intr-un service auto este foarte importanta. Este necesar sa te asiguri ca masina este verificata si de catre un mecanic auto, pentru ca acesta sa depisteze daca exista vreo problema a sistemului de directie al masinii.

In mod evident, dupa verificarea directiei, este necesar sa fie verificat si sistemul de franare al masinii. Aceste doua sisteme sunt extrem de importante in ceea ce priveste siguranta, deci trebuie ca masina sa fie impecabila.

Cei de la service, vor putea verifica daca exista diferite alte probleme si vor putea efectua o diagnoza auto.

Ei bine, in ceea ce priveste service-ul, de preferat ar fi sa alegi un service care dispune de statie ITP Cluj Napoca. Este foarte important sa alegi un asemenea service, mai ales daca masina are numerele rosii, si urmeaza sa fie dusa la RAR in vederea inmatricularii.

De ce? Pentru ca intr-un service cu statie itp, vor putea fi verificate noxele masinii, pentru ca acestea sa corespunda cu cele din documentele masinii. Nu de putine ori, masinile au fost respinse de catre cei de la RAR dat fiind faptul ca noxele nu corespundeau cu cele din acte.

Verificand masina intr-un service ITP, vei scapa de aceasta teama ca, autoturismul va putea fi respins de catre cei de la RAR.

Acestea sunt asadar, cateva lucruri importante pe care trebuie sa le cunoasti atunci urmeaza sa iti cumperi un autoturism second hand, deci trebuie neaparat sa tii cont de acestea.

0 Shares
You May Also Like