Cele mai multe tratamente de masaj, printre alte beneficii va vor oferi relaxare; insa atunci cand discutam despre masaj de relaxare, scopul acestui masaj in primul rand este relaxarea. Fireste, si masajul de relaxare are alte beneficii, iar inainte de a trece pe la un centru Spa cu concept unic, precum Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti pentru a avea parte de un astfel de masaj, de preferat ar fi sa cunoasteti cateva dintre beneficiile masajelor de relaxare.
Masajul de relaxare reduce stresul
Rutina de zi cu zi a unei persoane isi pune amprenta asupra corpului, iar stresul si anxietatea sunt adesea principalii infractori. Partea cea mai rea despre stres este ca sentimentele persistente de tensiune sau anxietate compun simptomele fizice asociate problemei in sine!
Mai simplu spus, stresul contribuie la acumularea de acizi nedoriti in muschi si in intregul corp. Eliberarea acizilor care se acumuleaza in mod natural, dar care sunt agregati de stres, mentine in timp util corpul intr-o stare de functionare buna. Masajul de relaxare ajuta la functia esentiala de a descompune si expulza acei acizi inutili si daunatori.
Masajul de relaxare este un pas important spre eliminarea acidelor potential nocive din organism – precum si pentru atenuarea simptomelor asociate cu acumularea de acid. Masajul ajuta la dizolvarea toxinelor unde locuiesc prin actul de stimulare fizica a muschiului si tesutului la sursa problemei, eliberand astfel si filtrand acizii nedoriti.
Toxinele sunt eliberate si incetinite in fluxul sanguin, unde pot fi transportate in siguranta din corp pentru a fi eliminate. Masajul ofera beneficii pozitive si tangibile fizic, psihologic, emotional si chiar chimic – pana la nivelul celular.
Masajul de relaxare contribuie la reducerea durerilor
Cei mai multi dintre noi au suferit de o durere de spate (sau de alti muschi dureri) la un moment sau altul din viata noastra – de fapt, studiile au aratat ca peste 80% dintre oameni vor suferi de o forma de durere de spate sau musculare la un moment dat viata lor. Indiferent daca este cronic sau sporadic, nu este nimic mai rau decat sa incerci sa functionezi in timp ce ai dureri. Ca centru dedicat sanatatii si sanatatii, Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti este constient de necesitatea unor tehnici eficiente si naturale de gestionare a durerii.
Se efectueaza din ce in ce mai multe cercetari clinice, iar toate acestea arata ca terapia de masaj este eficienta in reducerea, ameliorarea sau tratarea durerilor cronice sau sporadice. Datorita acestor date de sustinere, profesionistii medicali si pacientii recunosc acum importanta integrarii masajului terapeutic in programele de management al durerii.
Aceste studii indica faptul ca masajul de relaxare, la fel ca masajul terapeutic nu numai ca amelioreaza durerea la pacientii cu cancer spitalizati (ca exemplu), dar, de asemenea, atenueaza spasmele musculare si poate reduce nevoia de medicamente pentru prescrierea durerii. De fapt, 95% dintr-un grup de studiu a pacientilor au considerat ca terapia de masaj este o „parte cruciala” a experientei lor spitalicesti si, ca urmare, nevoia de medicamente a scazut in zilele in care au primit masaj terapeutic.
Masajul de relaxare imbunatateste miscarea corpului
Masajul de relaxare contribuie la imbunatatirea gamei de miscare, dar si la imbunatatirea flexibilitatii articulare. In momentul in care articulatiile sunt mai fluide, acestea sunt mai putin predispuse la raniri.
Atunci cand exista o gama imbunatatita de miscare, exista de-asemenea mai putina tensiune articulara si musculara, fluxul de sange este stimulat, iar din acest motiv unele dintre durerile si durerile indelungate incep sa dispara. Muschii, ligamentele, articulatiile si tendoanele se simt brusc mai bine, iar atunci cand durerea dispare sau chiar dispare, se vede ca au si o flexibilitate reinnoita. Rezultatul este o predispozitie la intindere si un corp bine reglat!
Masajul de relaxare dezintoxica corpul
Un corp sanatos si functional corespunzator mentine niveluri adecvate de acid prin procesul de eliminare a deseurilor, dar stresul (inamicul constant al corpului) produce mai mult acid decat are nevoie corpul si, in multe cazuri, mai acid decat organismul poate gestiona sau elimina.
Cu alte cuvinte, natura stresului zilnic, precum si efortul fizic expun corpul mediu la numeroase si persistente oportunitati pentru acumularea excesiva de acid suplimentar in organism. Desi este o functie normala a metabolismului uman si a functiei celulare, productia de acid este crescuta in perioadele de stres sau de aparitie. Drept urmare, organismul este provocat sa gaseasca alte modalitati de a elimina substantele nedorite si excesive de substante chimice din organism sub forma de deseuri umane.
Iata problema; acidul care nu este neutralizat si eliminat trebuie pastrat local – in corpul tau! Acumularea de acizi nedoriti poate provoca literalmente ravagii interne, iar rezultatele se manifesta in felul in care priviti, simtiti, actionati si raspundeti la preocuparile sau angajamentele dvs. zilnice.
Am auzit cu totii – „Arati epuizati…” sau „De ce atat de agitat astazi?” Si chiar „Aveti somn suficient?” Simptomele acumularii de acid variaza de la corp la corp, dar rezultatele acelei acumulari chimice sunt cu totul familiar. Adesea includ efecte comune, cum ar fi; senzatie / aspect uzat, oboseala sau letargie, judecata tulbure, timp de raspuns lent (atat fizic, cat si psihic), lipsa generala de energie, iritabilitate, crestere in greutate care poate duce la obezitate, pierderea memoriei si a concentrarii, concentrare diminuata.
De-a lungul timpului, simptomele pot deveni si mai urate, contribuind la probleme mai cronice, precum boli de inima, hipertensiune arteriala, dureri ale articulatiilor si muschilor, probleme de imunodeficienta, imbatranire prematura, dezechilibru hormonal, diabet, boli hepatice si renale si chiar pierderea oaselor si astm! Lista continua si continua la nesfarsit.
Masajul de relaxare regulat da rezultate biologice si restaurative foarte pozitive. Masajul terapeutic ramane un pas important, dovedit in eliminarea acizilor inutili si potential nocivi din organism – precum si in ameliorarea simptomelor asociate cu acumularea de acid in primul loc.
Masajul de relaxare ajuta la dizolvarea toxinelor acolo unde rezida prin actul de stimulare fizica, eliberandu-le si apoi prelungindu-le in fluxul sanguin, unde pot fi transportate in siguranta din corp – filtrand otravurile si eliminand permanent acumularea de acid.