Connective tissue massage on a muscle group of a woman’s back

Masaj profund pentru țesut: efectul asupra țesuturilor profunde ale mușchilor

0 Shares
0
0
0

Un masaj profund pentru țesut este un tip de masaj terapeutic care se concentrează în principal pe straturile profunde ale mușchilor, ale tendoanelor sau fasciei – stratul protector al mușchilor, oaselor și articulațiilor. 

Aceasta terapie se folosește de o presiune concentrată și de mișcări lente, fiind un masaj deliberat care poate pătrunde în straturile de mușchi și alte țesuturi moi care pot fi înnodate sau tensionate din cauza stresului, a unei poziții proaste sau a unei accidentări. Lucrând asupra structurilor interne ale corpului, masajul profund poate ajuta la ameliorarea tensiunii musculare cronice, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea mobilității.

Se folosește mai ales pentru a elibera durerile cronice din zonele de tensiune, precum gâtul, partea de jos a spatelui, lombarii sau umerii.

Ce este masajul profund pentru țesut?

Numit și deep tissue, masajul profund pentru țesut este o tehnică de masajoterapie care are drept scop întinderea și relaxarea diferitelor straturi de țesut muscular și a fasciei înconjurătoare. Pe lângă ameliorarea durerii, acest tip de masaj ajută la îmbunătățirea restricțiilor de mobilitate care pot să fie provocate de tensiuni sau de unele răni musculo- scheletice.

Față de alte tehnici de masaj care presupun o alunecare a mâinilor pe piele, un masaj profund pentru țesut muncește mai degrabă mușchiul, prin prindere și întindere, oferind un efect mai global asupra țesuturilor

Masajul deep tissue versus masajul suedez

Chiar dacă masajul deep tissue și cel suedez sunt ambele două tipuri foarte populare de masaj terapeutic, au unele diferențe cheie în abordarea lor, dar și rezultatele lor. Masajul suedez, cel mai adesea văzut drept o formă mai generală a unui masaj de relaxare, vizează în principal eliberarea de tensiunile musculare și favorizează relaxarea. Se folosește de o combinație de mișcări circular profunde și miscări pasive pentru articulații.

Pe de altă parte, masajul profund este o abordare mai precisă și mai terapeutică. Acesta este conceput pentru a trata durerile cronice, problemele musculo-scheletice și leziunile sportive prin atingerea straturilor mai profunde ale țesutului muscular și ale fasciei. Mișcările sunt mai lente, iar presiunea este mai profundă și concentrată pe zonele de tensiune și durere.

La ce să te aștepți în timpul masajului profund

Înainte de masaj, terapeutul de la Orhideea Spa este cel care va pune întrebări despre durerile cronice și dezechilibrele musculare pentru a determina ce zone să vizeze. La începutul unui masaj profund al țesuturilor, se aplică de obicei o presiune mai ușoară pentru a încălzi zona și a pregăti mușchii. 

În anumite momente în timpul tratamentului, este posibil să resimți un disconfort local, în special acolo unde este prezent țesutul cicatricial. Cu toate acestea, va trebui să îl anunți pe terapeut dacă simți vreo durere, deoarece este posibil ca acesta să fie nevoit să își ajusteze tehnica pentru a permite mușchilor să se relaxeze în mod corespunzător.

Aplicarea de căldură locală și odihna sunt în general recomandate după acest tip de masaj pentru a promova o vindecare prelungită a mușchilor.

Masaj Profund pentru Țesut: Secretul Vindecării Corpului și Minte

Cum funcționează masajul profund pentru țesut?

Atunci când există unele dureri cronice sau răni, există uneori aderențe, adică benzi de țesut care sunt dureroase și rigide, în mușchi, tendoane și ligamente. Masajul profund pentru țesut este cel care va lucra asupra eliberării de aderențe, pentru a se elibera durerea și a favoriza reîntoarcerea la mișcări normale. La începutul masajului se aplică, în general, o presiune mai ușoară pentru a încălzi și pregăti mușchii. Apoi se aplică tehnici specifice.

Care sunt avantajele aduse de un masaj București?

Iată care sunt principalele avantaje oferite de o ședință de masaj București:

Avantaje pentru sănătatea fizică

Avantajele pentru sănătatea fizică aduse de acest tip de masaj sunt multiple. Poate ajuta la tratarea durerilor dorsale cronice sau se poate folosi pentru a descompune țesutul cicatricial și pentru a promova o vindecare mai rapidă prin creșterea fluxului sanguin în zonele afectate. Este, de asemenea, cunoscut pentru reducerea tensiunii arteriale ridicate, reducerea simptomelor artritei și îmbunătățirea recuperării în urma rănilor.

Avantaje pentru sănătatea mentală

Chiar dacă acest tip de masaj poate părea intens, este profund relaxant, deoarece ajută la diminuarea nivelului de cortizol și la mărirea nivelului de serotonină și de dopamină, ameliorând deci starea de dispoziție și favorizând relaxarea.

Reducând stresul psihologic, poate ajuta și la ameliorarea calității somnului, un lucru care duce la o bunăstare mentală ameliorată.

Poate reduce stresul, anxietatea și tensiunea musculară

Inflamația cauzată de stresul cronic și de tensiunea musculară pot duce la o stare generală de sănătate mai proastă, la perioade de recuperare mai lungi, la afectarea funcției imunitare și la probleme cardiovasculare, cum ar fi tensiunea arterială ridicată. Studiile au arătat că terapia prin masaj poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol și chiar la creșterea producției de hormon oxitocină, care relaxează organismul și are efecte calmante. 

Oxitocina este principalul hormon responsabil pentru menținerea legăturilor sociale la om. Se știe că este secretat în timpul actului sexual, al nașterii și al atingerilor.

S-a demonstrat că masajul îmbunătățește relaxarea prin stimularea activității sistemului nervos parasimpatic, măsurată prin frecvența cardiacă, tensiunea arterială și variabilitatea ritmului cardiac.

Poate reduce inflamația

Masajul profund pentru țesut este folosit cel mai adesea pentru răni, pentru a se reduce inflamația și spasmele musculare, stimulând fluxul sanguin, relaxând mușchii pentru a fluidiza aportul de oxigen.

Ameliorează recuperarea și performanțele atleților

În sport, masajul în profunzime este, în general, efectuat înainte de evenimente pentru a ajuta la încălzirea corpului și pentru a preveni rănile. De asemenea, poate fi folosit imediat după efort pentru a îmbunătăți recuperarea.

Cine poate alege acest tip de masaj?

Masajul deep tissue este un tip de masaj foarte apreciat de către atleți, dar nu numai. Se poate folosi și de către cei care suferă de dureri cronice. Este o formă de masaj mai intensă și mai țintită. 

Persoanele cu probleme posturale, mobilitate limitată, fibromialgie, sciatică sau leziuni cauzate de eforturi repetitive pot beneficia, de asemenea, de această terapie. În plus, persoanele care se luptă cu stresul sau anxietatea pot descoperi că masajul țesuturilor profunde promovează relaxarea și îmbunătățește starea de spirit.

Țesuturile tale moi sunt cele care lucrează pentru a se asigura de faptul că ai un corp care funcționează în mod corect. Este deci important să contribui la optimizarea sănătății lor și la asigurarea funcționării lor.

0 Shares
You May Also Like