Top 10 motive să începeţi să practicaţi călăria

0 Shares
0
0
0

Călăria este unul dintre acele sporturi pe care mulți oameni visează să le facă în copilărie, dar pe care mulți nu ajung niciodată să le facă în realitate. Iată cele mai bune zece motive ale noastre pentru a încerca călăria:

1. Îți îmbunătățește echilibrul și coordonarea

A fi capabil să îţi ţii echilibrul este una, dar a te menține în echilibru pe un animal aflat în mișcare este cu totul altceva!

2. Este excelent pentru rezistența și stabilitatea nucleului

Din cauza efortului depus pentru echilibrarea menționată mai sus pe un animal în mișcare!

3. Întotdeauna există ceva nou de învățat

Fiecare cal este diferit și fiecare este un profesor grozav dacă îi permiți. Abilitățile tale se vor dezvolta în mod constant și vei afla lucruri noi despre călărie, îngrijirea cailor, antrenament și o multitudine de alte lucruri doar mergând cu regularitate și fiind în preajma altora care fac același lucru.

4. Vei ajunge să experimentezi acea legătură cu calul despre care îi auzi pe călăreţi vorbind

Este greu de înțeles și chiar mai greu de explicat, dar există momente în care simți că tu și calul sunteți o singură ființă și puteți citi gândurile celuilalt fără să vreţi. Acestea sunt momentele pentru care trăiesc călăreții și este un sentiment unic.

5. Vei învăța autocontrolul

Poate fi greu să treci cu calul printr-un moment dificil, când ești nervos și tot ce vrei să faci este să cobori din şa. Poate fi frustrant atunci când ceri o mișcare și nu obții răspunsul pe care îl urmărești. În toate aceste situaţii, trebuie să înveți să-ți controlezi emoțiile, frustrarea și reacţiile.

Veți învăța o abilitate cu adevărat valoroasă – să rămâi calm și să te concentrezi pe atingerea obiectivului tău, fie că obiectivul este să faci o săritură perfectă sau să faci un cal tânăr să galopeze pentru prima dată.

6. Îți vei îmbunătăți simțul disciplinei

Acesta este un motiv deosebit de bun pentru a-ți implica copiii în călărie! Poate fi greu să te ridici și să mergi să călărești când afară este frig sau nu ai chef. Problema este că nu poți sări peste, așa cum ai face în cazul unui antrenament la sală – pentru că nu doar tu vei fi afectat, ci și calul. A pune dăruirea și angajamentul înaintea dispoziției tale zilnice poate fi o adevărată provocare, dar una care îți va fi de folos în viață.

În plus, te simți mereu mai bine după o plimbare și o îmbrățișare a calului, chiar dacă a trebuit să îţi găseşti motivația pentru a ajunge acolo!

7. Vei dezvolta picioare puternice

Aceata este motivul pentru care călăreților le plac atât de mult pantalonii strâmți – toți au picioare pentru asta!

10. Vei putea profita la maximum de vacanță

Unele destinații sunt într-adevăr cel mai bine văzute pe jos sau călare și nu pot fi accesate ușor cu mașina. Imaginează-ţi cum ar fi să mergi într-un safari călare, să poți călători prin munți și văi sau să faci un galop de-a lungul unei frumoase porțiuni de plajă goală în timp ce soarele răsare. Crede-ne, bucuria pură a acestor momente merită multe lecții pe vreme rece!

Dacă vrei să încerci echitația, o căutare rapidă pe Google după activitati in Brasov te va îndruma în direcția corectă, pentru că Braşovul este un loc numai bun în care să începi. Dar atenție! Odată ce ai început, viața ta nu va mai fi niciodată la fel…

0 Shares
You May Also Like