Cum-functioneaza-aparatul-de-aer-conditionat
Cum functioneaza aparatul de aer conditionat?

Inlocuirea unitatii AC: Ce trebuie sa stiti

0 Shares
0
0
0

Repararea sau inlocuirea aerului conditionat, este destinata sa se intample la un moment dat. Toate unitatile de aer conditionat necesita intretinere si reparatii. Un AC functional nu numai ca asigura o locuinta racoroasa in primaverile calde si in verile fierbinti, ci va economisi si costurile de intretinere, care nu sunt mici intotdeauna.

Ce trebuie sa luati in considerare atunci cand inlocuiti sau reparati aerul conditionat?

Daca doriti sa reparati sau sa inlocuiti unitatea de aer conditionat, iata cateva lucruri pe care sa le luati in considerare, pentru a va ajuta sa alegeti corect.

Eficienta energetica

Atunci cand inlocuiti unitatea AC, este important sa va asigurati ca urmatorul dispozitiv poate furniza o cantitate adecvata de racire. Aceasta este masurata ca raport de eficienta energetica sezoniera, abreviat ca SEER. In mod corespunzator, AC-urile normale au un SEER intre 14 si 25 de ani. In climatul cald si umed este important sa alegeti o unitate cu cel mai inalt nivel SEER, deoarece va functiona mai mult timp.

Cu un sistem de aer conditionat mai eficient, veti vedea o imbunatatire a nivelului de control al racirii pe care il aveti la domiciliu si in facturile dvs. lunare de energie. Aflati mai multe despre cum o evaluare ridicata SEER va poate ajuta sa economisiti bani.

R-22 Refrigerant (freonul)

Agentul frigorific R-22 este potential catastrofic pentru stratul de ozon. Este un hidro-cloro-fluoro-carbon si a fost selectat ca fiind unul dintre principalii compusi care faciliteaza epuizarea rapida a stratului de ozon. Utilizeaza ulei mineral prin comparatie cu R-410A, care utilizeaza ulei sintetic si este mai potrivit pentru case. R-410A functioneaza mai eficient, reducand uzura compresorului.

Prin urmare, atunci cand utilizati o unitate AC care functioneaza cu R-410, puteti avea incredere ca unitatea compresorului va dura mai mult timp.

Varsta unitatii de aer conditionat

Durata medie de viata a unei unitati HVAC este de 10-14 ani. Atunci cand decideti daca sa inlocuiti sau sa reparati o unitate, varsta ar trebui sa fie primul considerent. Daca unitatea de aer conditionat are mai mult de 10 ani, se recomanda inlocuirea acesteia cu una mult mai noua si mai eficienta.

Costuri de reparare Vs. Unitate noua

Unitatile vechi necesita adesea o multime de interventii pentru mentenanta si acest lucru poate determina o presiune financiara. Cand va ganditi sa cumparati o unitate de aer conditionat noua, trebuie sa tineti cont si de faptul ca aceasta (pe termen mediu si lung) va va economisi foarte mult la factura de energie.

Temperatura de la domiciliu
Unitatea de aer conditionat contine un termostat care indica in mod automat acesteia cand sa se aprinda, cand temperaturile sunt ridicate. Cand atat termostatul cat si senzorul nu mai functioneaza, sistemul de aer conditionat nu va mai mentine temperatura dorita.

Prin urmare, daca una dintre aceste subansamble nu mai functioneaza (sau ambele) atunci se impune inlocuirea, astfel incat sa se asigure racirea corespunzatoare.

Calitatea aerului

Daca nu sunteti inca hotarat sa va inlocuiti unitatea, luati in considerare si celelelate beneficii pe care le ofera noile modele aparute pe piata. Acestea includ fluxul mai bun si mai consistent al aerului in casa dvs. Calitatea aerului este imbunatatita semnificativ si veti avea parte de o ventilatie mai buna a aerului in casa dumneavoastra, totul la costuri reduse.

0 Shares
You May Also Like