De ce să participi la un curs Java?

De ce să participi la un curs Java?

0 Shares
0
0
0

Industria IT a cunoscut o creștere semnificativă în ultima decadă, motiv datorită căruia o mulțime de persoane se gândesc să se înscrie la un curs programare 2020, luând în considerare în primul rând cursurile Java, în condițiile în care acesta este cel mai popular limbaj de programare în prezent.

Așadar, când discutăm despre Java, trebuie menționat faptul că este un limbaj de programare orientat pe obiect (OOP), care a fost dezvoltat la începutul anilor 1990 de către James Gosling la Sun Microsystems (care în prezent este filială Oracle). Cu toate acestea însă, lansarea sa a avut loc în anul 1995.

Acest limbaj de programare a fost creat în principiu, cu scopul de a fi o alternativă mai accesibilă pentru limbajul de programare C++. A ajuns să fie folosit în prezent pentru dezvoltarea aplicațiilor și pentru dezvoltarea părții de back-end a website-urilor de către aproape 90% dintre cele mai importante companii IT din lume. Un exemplu bun este cel al aplicațiilor pentru telefoanele Android, care sunt în mare măsură create folosind acest limbaj de programare.

Lăsând la o parte popularitatea programului, în cele ce urmează vei putea descoperi mai multe detalii despre cele mai importante motive pentru a participa la un curs programare 2020, cu scopul de a învăța acest limbaj de programare.

  1. Java este prietenos cu începătorii

Java a fost creat cu scopul de a ușura munca programatorilor, iar odată cu trecerea timpului, chiar și amatorii au deprins meșteșugul construirii unui software; cu toate acestea, discutăm despre un limbaj de programare de nivel înalt.

Practic, Java se ocupă de cele mai complexe detalii ale unui computer, cum ar fi de exemplu gestionarea memoriei, lucru care îi oferă programatorului posibilitatea de a se concentra strict pe programare, fără a fi nevoie să își mai facă griji în ceea ce privește detaliile.

  1. Este accesibil pentru autodidacți

Java are o vechime de peste două decenii, fiind lansat după cum am menționat la începutul articolului, în anul 1995. În prezent, orice neclaritate sau orice întrebare în ceea ce privește utilizarea Java, are un răspuns verificat și validat.

Într-o astfel de etapă, este greu de pus în dificultate un motor de căutare cu o problemă de codare Java, ceea ce pentru cei care aleg să învețe singuri programare, sau chiar și pentru cei care participă la un curs programare 2020, este un avantaj major.

  1. Instrumente utile

Acest limbaj de programare oferă o interfață a aplicațiilor (API) foarte bogată, dar și un ecosistem cu sursă deschisă, care este deosebit de util. Așadar, limbajul de programare Java vine la pachet cu o mulțime de unelte utile, indiferent de produsul software care trebuie realizat.

  1. Pune la dispoziție editoare impresionante

Java este un limbaj de programare OOP (orientat pe obiect), care dispune de un mediu de dezvoltare grozav, care nu doar că avertizează programatorul când greșește, ci îi oferă și unele sugestii cu privire la modul în care poate fi rezolvată eroarea, fără ca munca să fie compromisă.

Mulți programatori sunt încântați și laudă felul în care sugestiile sunt însoțite de explicații. Acest lucru este deosebit de util, mai ales pentru începători.

  1. Java este în tot și-n toate

Codurile scrise în Java pot fi întâlnite aproape oriunde îți poți imagina. Cei mai mulți dezvoltatori de aplicații complexe de exemplu, preferă acest limbaj de programare datorită stabilității sale și a capabilității de a nu oferi erori când există volume mari de date.

Un exemplu concret, este reprezentat de aplicațiile Android, care au fost create de către programatorii Java.

  1. Este un limbaj de programare care îți oferă o mulțime de oportunități

Alegând să participi la un curs programare 2020 pentru a învață Java, vei deprinde tainele acestui limbaj de programare. De aici, vei avea o mulțime de oportunități de carieră, care să îți aducă lunar venituri mari și foarte mari.

  1. Este ușor de învățat

Multe persoane care se gândesc la programare consideră că aceasta este mai accesibilă celor pasionați de științe exacte. Ei bine, după cum susțin chiar și trainerii, legătura dintre matematică și programare se termină destul de rapid. Învățarea limbajului de programare Java se aseamănă mai mult cu învățarea unei limbi străine, decât cu matematica. Pentru început, persoanele care doresc să învețe Java, au nevoie de voință, determinare, perseverență și răbdare.

  1. Comunitate impresionantă

Cei care învață Java, intră în una dintre cele mai numeroase comunități de programatori din lume. Java este cel mai popular limbaj de programare din lume, iar în anul 2015 de exemplu, a fost cel mai utilizat limbaj de programare la nivel mondial.

În plus, deținătorul Java (Oracle este deținătorul acestuia, după cum am menționat și la începutul articolului), lucrează în permanență pentru menținerea acestuia la cele mai înalte standarde.

0 Shares
You May Also Like