Dupa cum bine stim cu totii, in Romania exista multe persoane care odata cu trecerea timpului si-au schimbat meseriile si profesiile de mai multe ori.
Multi sunt cei care au ramas fara un loc de munca dupa ce firmele in cadrul carora erau angajati au dat faliment, altii au ales sa isi caute un alt loc de munca in conditiile in care nu erau multumiti de salariile pe care le castigau.
Ei bine, cei care din diferite motive au avut nevoie sa isi gaseasca un alt loc de munca, au fost nevoiti sa urmeze diferite cursuri de calificare, cum ar fi un curs instalator.
Cei care aleg sa urmeze un curs instalator au toate sansele sa se angajeze ca instalatori in cadrul unor firme, sau pot alege chiar ca ulterior sa devina persoane fizice autorizate, pentru a lucra pe cont propriu.
Realist vorbind, mereu va fi nevoie de un specialist care sa instaleze un aragaz, o centrala, care sa efectueze diferite reparatii ale instalatiei de gaz sau a instalatiei de apa. Instalatorii sunt foarte cautati pe piata muncii din Romania, iar acesta este un alt motiv intemeiat pentru a urma un astfel de curs.
Tinerii fie au ales sa plece in strainatate si sa urmeze acolo studii de specialitate, fie au ales sa isi caute un loc de munca in strainatate. Altii au optat pentru studii superioare, iar meseriasii cum ar fi instalatorii de exemplu, sunt putini la numar.
Vom discuta in randurile care urmeaza despre instalatori, vom vedea care sunt responsabilitatile si sarcinile acestora, si veti putea afla multe informatii utile.
Sarcinile si responsabilitatile unui instalator
Va gandeati ca munca unui instalator consta doar in repararea tevilor sparte? Cu siguranta daca da, veti ramane surprinsi sa aflati faptul ca responsabilitatile unui instalator pot fi diferite de la o zi la alta, in functie de clienti si in functie de problemele cu care se confrunta acestia.
Instalatorii au de obicei de rezolvat o multime de sarcini importante, dupa cum urmeaza:
- Instaleaza, repara si fac lucrari de intretinere si pentru tevile de apa, dar si pentru sistemele de aer conditionat, gaze si sistemele de incalzire (centrale termice, sobe, convectoare).
- Instaleaza si repara robinetele, filtrele si orice alte dispozitive care sunt incluse in sistemele de instalatii ale unei locuinte.
- Instalatorul este cel care are rolul de a se ocupa de intretinerea sistemelor de stingere a incendiilor.
- Un instalator, in mod normal trebuie sa stie sa faca planul retelei de conducte prin pereti sau podele, si trebuie sa se ocupe de realizarea planului.
- Instalatorul este cel care trebie sa se ocupe de montarea conductelor, de instalatiile sanitare si de instalarea aparatelor electrocasnice cum ar fi de exemplu aragazul si alte accesorii.
- Tot instalatorul este cel care trebuie sa se ocupe de probleme cum ar fi inlocuirea conductelor si a garniturilor.
- Un instalator este cel care depisteaza care sunt problemele si defectiunile sistemelor de alimentare cu apa.
- Instalatorul depisteaza si remediaza problemele si defectiunile de la reteaua de gaze naturale.
- Tot instalatorul se ocupa si de depistarea si de remedierea problemelor legate de reteaua de canalizare.
- Un instalator trebuie sa efectueze in afara celor mentionate in randurile anterioare, si lucrari de mentenanta.
- Nu in ultimul rand, instalatorul trebuie sa poata sa ofere recomandari si sfaturi in ceea ce priveste buna functionare a tuturor acestor sisteme despre care am discutat in randurile de mai sus ale acestui articol.
Unde lucreaza instalatorii?
In cazul in care va intrebati acest lucru, ei bine, un instalator de exemplu se poate angaja intr-o fabrica, iar salariul lui va fi mai mare decat al unui muncitor.
Instalatorul se poate angaja in cadrul unei firme de instalatii, insa nici ideea de a deveni PFA nu este una tocmai rea. In acest caz, castigurile lor vor fi mult mai mari.
Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile anterioare, un instalator se ocupa de o multime de sarcini, deci este evident cat de important este ca tinerii sa urmeze un astfel de curs. Plus de asta, cei care au cunostinte in acest domeniu, isi pot remedia singuri problemele, acasa, fara a plati pe altcineva.
Merita cursul de instalator
Dupa cum se poate vedea, merita inscrierea la un curs instalator, mai ales ca tinerii care isi indreapta atentia spre cursuriautorizate.eu, si urmeaza un astfel de curs, vor primi un certificat valabil pe viata, care este recunoscut atat pe teritoriul Romaniei, cat si in tarile care fac parte din Uniunea Europeana.
Practic, toti cei care aleg un astfel de curs, vor avea ulterior posibiltatea de a munci in tara sau in strainatate in domeniul instalatiilor, si dupa cum va spuneam, cel putin in Romania, se cauta foarte des instalatori. Multe firme care cauta personal, au nevoie de instalatori. Deci, aveti toate motivele din lume pentru a va inscrie la un astfel de curs de calificare.