De-ce-in-cazul-tabletelor-utilizarea-stylusului-este-o-idee-mai-buna-decat-utilizarea-degetelor
De ce, in cazul tabletelor, utilizarea stylus-ului este o idee mai buna decat utilizarea degetelor?

De ce, in cazul tabletelor, utilizarea stylus-ului este o idee mai buna decat utilizarea degetelor?

0 Shares
0
0
0

De-ce-in-cazul-tabletelor-utilizarea-stylusului-este-o-idee-mai-buna-decat-utilizarea-degetelor Touchscreen-urile Samsung sunt unele dintre cele mai bune tipuri de ecrane tactile pentru smartphone-uri. Fie ca aveti un touchscreen Samsung sau un alt model de touchscreen, este bine de stiut ca pastrarea cu grija a acestuia reprezinta o indicatie ce nu trebuie trecuta cu vederea.

Ramanem in sfera touchscreen-urilor si vorbim in continuare despre importanta pe care o are stylus-ul in ceea ce priveste tabletele.

Epoca moderna a dispozitivelor electronice sensibile la atingere a inceput fara stylus. Asa-numitele PDA-uri (Personal Digital Assistant), la inceputurile lor, foloseau un mic stylus de plastic, insa acesta se putea pierde foarte usor si, uneori, putea fi incomod la utilizare. Atunci cand tabletele au aparut pe piata, acestea erau concepute sa fie atinse direct cu degetele.

Cu toate acestea, stylus-urile au revenit. In ciuda faptului ca majoritatea tabletelor nu sunt concepute sa fie folosite cu stylus, exista o multime de stylus-uri disponibile pentru tabletele moderne. Multi dintre utilizatorii de tablete ar dori ca acestea sa fie optimizate astfel incat sa poata fi folosite cu stylus, mai ales ca exista deja cateva aplicatii concepute pentru a fi utilizate cu un astfel de accesoriu.

Prin urmare, de ce au revenit stylus-urile? De ce sa ne obosim sa folosim unul? Ce este mai exact un stylus? In afara de faptul ca, adesea, degetele noastre pot fi uleioase si murdare, exista momente cand afara este frig si nu le putem folosi, sau acestea nu au forma necesara pentru a accesa anumite aplicatii. Atunci ne vine in ajutor stylus-ul.

O privire de ansamblu asupra stylus-ului

Pe scurt, stylus-ul reprezinta un instrument de scris care functioneaza prin atingere sau presiune si nu cu cerneala. Un stylus pentru tableta arata, de obicei, ca un stilou, si poate fi folosit la selectarea optiunilor, la scris sau desenat pe suprafata unui touchscreen.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa folosim un stylus atunci cand vine vorba de tablete:

1. Uneori este prea frig pentru a utiliza degetele

O parte din avantajul unei tablete este portabilitatea, insa in timpul iernii aerul poate fi prea rece pentru a utiliza touchscreen-ul afara, fara manusi. Ecranele tactile capacitive nu pot citi atingerea prin material non-conductor, iar majoritatea manusilor sunt realizate dintr-un astfel de material. Chiar daca unele manusi sunt realizate cu unul sau mai multe degete din material conductor, un stylus va functiona indiferent de tipul de manusi pe care utilizatorul il poarta.

2. Degetele pot fi, adeseori, murdare

Degetele noastre sunt in mod natural unsuroase, chiar si atunci cand sunt perfect curate. In plus acestea se murdaresc pe tot parcursul unei zile. Unsoarea si murdaria de pe degete se pot depozita pe touchscreen, cu exceptia cazului in care utilizatorul foloseste un stylus.

3. Stylus-urile, spre deosebire de degete, au design-uri multiple

Chiar daca degetul se descurca extrem de bine la selectarea iconitelor sau la tastarea pe o tastatura, exista momente cand dorim sa trecem dincolo de tastatura. Luarea de notite folosind stylus-ul, de exemplu, reprezinta un proces mult mai rapid si mai creativ decat luarea notitelor utilizand tastatura.

Desigur, exista intotdeauna optiunea hartiei adevarate, insa luarea de notite pe o tableta face mai usoara salvarea, editarea si trimiterea pe e-mail mai tarziu a acestora.

0 Shares
You May Also Like