Cum ştiu dacă am nevoie de aparat dentar?

0 Shares
0
0
0

Începerea tratamentului cu aparat dentar ar putea fi o decizie importantă. Iată în continuare câteva informaţii care vă vor ajuta la luarea acestei decizii.

Datorită tratamentelor și tehnicilor ortodontice de astăzi, mai mulți oameni ca niciodată poartă aparat dentar.

Deși există câteva aspecte pe care le puteți observa acasă, este întotdeauna cel mai bine să aveți o discuţie cu un profesionist în ortodonție când vine vorba de aparat dentar. Medicii dentişti din întreaga lume recomandă aparatul dentar din mult mai multe motive decât cele estetice.

De fapt, deşi aparatul dentar vă poate îmbunătăți în mod semnificativ aspectul general, cea mai importantă funcție este legată de îmbunătățirea sănătății dentare și de corectarea mușcăturii. Prin urmare, este important să discutați cu medicul dentist pentru cele mai bune sfaturi.

De unde știi dacă ai nevoie de aparat dentar?

Atunci când vreţi să ştiţi dacă copiii dvs au nevoie de aparat dentar, există anumite aspecte la care trebuie să vă uitaţi. Acestea includ dinții strâmbi sau înghesuiți, o supramușcătură sau submușcătură, mușcătură încrucișată și asimetrii maxilare. Pierderea precoce sau tardivă a dinților de lapte poate indica, de asemenea, nevoia de aparat dentar. Obiceiurile precum suptul degetului mare și respirația pe gură, sunt, de asemenea, semne timpurii că un copil poate avea nevoie de aparat dentar sau de alt fel de tratamente ortodontice.

Pentru adulți, semnele că aveți nevoie de aparat dentar sunt, desigur, dinții care sunt vizibil strâmbi sau înghesuiți. Alte semne pot include dificultăți la folosirea aței dentare și la periajul dinților strâmbi.

Comportamente precum să vă mușcați limba sau să vă tăiați limba pe dinți sunt, de asemenea, semne că aveți nevoie de tratament cu aparat dentar.

Cât durează tratamentele cu aparat dentar?

Durata tratamentului aparatului dentar variază și va depinde de complexitatea fiecărui caz.

În timpul consultaţiei inițiale cu un medic ortodont sau un consultant de tratament, aceştia vor analiza dinţii și vă vor oferi un plan cuprinzător de tratament.

Care este vârsta potrivită pentru aparatul dentar?

Cea mai bună vârstă pentru tratamentul cu aparatul dentar variază de la persoană la persoană. În cele mai multe cazuri, pentru copii, cel mai bine este să luați aparatul dentar numai atunci când au ieşit dinții permanenți. Acest lucru se întâmplă de obicei între 9 și 14 ani. Deși, în unele cazuri, aparatul dentar parțial poate fi folosit şi cu dinții de lapte, pentru a ajuta dinții permanenţi să crească în cea mai bună poziție.

La celălalt capăt al spectrului, nu ești niciodată prea bătrân pentru aparat dentar. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, structurile noastre faciale se modifică, ceea ce poate provoca un aspect crescut de aglomerare sau chiar îngustarea dinților la vârsta adultă.

Concluzie

Dacă nu sunteți mulțumit de felul în care arată dinții dvs. sau ați observat câteva semne revelatoare care vă conving de necesitatea aparatului dentar, programaţi o consultaţie la medicul dentist. Desigur, cu vizite regulate la cabinetul stomatologic de la o vârstă fragedă, se poate, de asemenea, identifica potențiala nevoie de aparat dentar destul de devreme.

0 Shares
You May Also Like