Cum sa fii vegetarian pe timp de pandemie?

Cum sa fii vegetarian pe timp de pandemie?

0 Shares
0
0
0

Pandemia care pare că efectiv nu mai vrea să treacă a împlinit un an de ceva vreme. Putem spune, metaforic, că i-am tăiat moţul, motiv pentru care de acum ar trebui să mai înţeleagă una alta şi să se mai domolească. Totuşi, mi-aduc aminte că acum un an începea starea de urgenţă şi lockdownul…

Trecerea aceasta de la un stil de viaţă destul de activ, mai ales din punct de vedere social, la închisul efectiv în casă a fost o schimbare peste care nu credeam că voi trece foarte uşor. Cel puţin la începutul stării de urgenţă, când dormitorul meu mi-a devenit şi birou, am crezut că nu mă voi adapta în veci.

După o săptămână de comentarii şi urlete, am acceptat situaţia şi mi-am propus ca pe perioada respectivă să-mi păstrez măcar un obicei sănătos. Totuşi, am reuşit să-mi păstrez două: am făcut mişcare aşa cum s-a putut, în casă, şi mi-am păstrat stilul de viaţă vegetarian.

Mărturisesc că nu gătesc deloc, nu mă pasionează şi oricum nu am timp, programul meu fiind unul de luni până duminică, cu două zile libere în timpul săptămânii pe care prefer să mi le petrec altfel decât stând la cratiţă. Dar, pe timp de pandemie şi lockdown, a trebuit să mă descurc.

În prima săptămână am devorat tot ce a însemnat salată. Salată rucolla, salată simplă, salată de varză, salată de fructe, salată cu porumb, în fine, toate opţiunile. Dar mai apoi, mă cam săturasem sincer de salată.

Compania pentru care lucrez era situată într-un loc cu multe spaţii în care erau doar birouri. În jurul acestor spaţii existau multe restaurante, fiecare cu specificul său, de unde puteam alege, de obicei, ceva vegan. Dar acasă…ce puteam face? Nu, nu mi-am angajat bucătar personal şi nici la mama nu am apelat.

Pur şi simplu am descoperit FoodEvolution.ro . Aici puteţi găsi o multitudine de preparate vegetariene, intrând simplu pe meniul vegetarian care apare pe pagina principală.

Personal, cel mai mult mi-a plăcut lasagna porcini, care conţine ciuperci de pădure, ceapă, sos de roşii, unt, mozarella, parmezan şi, desigur, foi de lasagna. Mărturisesc că acest preparat efectiv m-a dat pe spate.

În plus, ei trimit porţii destul de mari, motiv pentru care mâncam două sau poate chiar trei zile din preparatul respectiv. Foarte mult îmi place şi quesadilla cu legume, preparat de origine mexicană, care este umplut cu dovlecei, ardei gras, ciuperci şi alte legume gustoase.

Uneori, când corpul mi-o cerea, comandam şi câte o ciorbă sau o supă cremă care pur şi simplu îmi ofereau energia de a lucra intens şi apoi de a mai face şi alte lucruri prin casă, plus exerciţiile fizice.

Eu v-am enumerat aici doar câteva dintre opţiunile din meniul vegetarian pe care le puteţi găsi pe FoodEvolution.ro . Ele sunt foarte multe. Desigur, nu există doar meniu vegetarian pe site-ul respectiv, ci mâncare pentru toate gusturile: de la românească tradiţională, la italiană, mexicană sau orientală!

Preparatele se gătesc la oală şi sunt fa-bu-loa-se! Dacă nu mă credeţă, încercaţi şi voi!

0 Shares
You May Also Like