Incalzirea prin pardoseala: de ce sa instalezi o podea incalzita?

Incalzirea prin pardoseala: de ce sa instalezi o podea incalzita?

0 Shares
0
0
0

Te apuci de lucrari de renovare sau doar ai achizitionat o proprietate? Alegerea incalzirii este o intrebare cruciala.

Pentru a-ti face interiorul si mai confortabil, pentru a optimiza spatiul, a reduce factura la energie sau chiar a reduce amprenta ecologica, alege instalarea incalzirii prin pardoseala. Vrei sa afli mai multe despre incalzirea prin pardoseala? Iata mai jos avantajele:

Care sunt avantajele incalzirii prin pardoseala?

Dezavantajele odata reale ale incalzirii prin pardoseala nu mai sunt relevante astazi. Faci loc avantajelor oferite de aceasta metoda de incalzire. Care sunt ele? De ce sa alegi incalzirea prin pardoseala? Descopera numeroasele avantaje ale acestui sistem.

  • Adaptabilitatea incalzirii prin pardoseala

Sistemele de incalzire prin pardoseala se adapteaza perfect la mai multe moduri de incalzire: in versiunea lor hidraulica, le poti cupla cu o pompa de caldura aer/apa, o centrala pe baza de petrol, gaz, lemn si chiar energie solara. Unele functioneaza si cu electricitate.

  • Reglare optima

Sistemele de reglare pentru incalzirea prin pardoseala au evoluat foarte mult in ultimii ani. Poti programa diferite temperaturi in functie de camere datorita unui sistem central. Pentru a face acest lucru, fiecare camera are partea sa independenta de incalzire prin pardoseala, pentru a putea adapta temperatura dorita.

De asemenea, pentru economisirea de energie, termostatului Salus SQ610RF Quantum vine in ajutorul tau cu o multime de functii care minimizeaza costurile si automatizeaza procesul de incalzire din locuinta ta.

  • Instalare versatila

Incalzirea prin pardoseala ofera, de asemenea, avantajul de a putea fi instalata in orice camera a casei tale. Fie ca este vorba de o constructie sau o renovare, implementarea acesteia este intotdeauna posibila. In plus, este potrivita pentru aproape toate tipurile de acoperiri.

  • Pardoseala incalzita este foarte confortabila

Incalzirea prin pardoseala prezinta si mai mult confort in comparatie cu sistemele de incalzire traditionale. Indiferent daca este electrica sau pe apa, principiul incalzirii prin pardoseala si senzatiile pe care le ofera sunt aceleasi: incalzeste intreaga suprafata a podelei.

Caldura emisa este blanda si distribuita armonios pe intreaga suprafata a solului (intre 21° si 28°C), eliminand senzatia de sol rece, atat de neplacut pentru picioare in diminetile de iarna.

  • Un mod de incalzire silentios

Cu acest sistem, nu vei mai auzi pornirea acestuia. Podeaua incalzita nu emite niciun fel de poluare fonica.

  • Incalzirea prin pardoseala este un sistem igienic

Stii ca radiatoarele conventionale prind praf si sunt foarte greu de curatat. Monstrii curateniei nu vor mai avea aceasta problema cu incalzirea prin pardoseala!

Aceasta nu retine praful, microbii ambientali sau umiditatea: este un sistem curat care nu deplaseaza impuritatile in timpul circulatiei aerului, ceea ce reprezinta, de asemenea, un punct excelent pentru interiorul calitatii aerului.

Concluzie

In renovare, incalzirea electrica prin pardoseala este adesea mai potrivita decat cea hidraulica, deoarece este mai usor de instalat.

Indiferent de tip insa, incalzirea prin pardoseala trebuie instalata in mod imperativ de catre un profesionist calificat, in special pentru incalzirea prin pardoseala hidraulica, care necesita o dimensionare perfect controlata si o punere in functiune complexa.

Nu ezita sa apelezi la un expert pentru a efectua instalarea incalzirii prin pardoseala.

0 Shares
You May Also Like