Cum sa decorezi un pom de Craciun?

Cum sa decorezi un pom de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Craciunul si decorarea bradului iti dau batai de cap si nu stii cum sa te descurci: de unde sa incepi? Globurile sau ghirlandele? Cum aranjezi podoabele de Craciun? Exista o tehnica pentru plasarea ghirlandei? Ce culoare sa alegi pentru decor?

Ar trebui sa decorezi baza bradului? Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa creezi un frumos decor de brad si sa iti raspunda la intrebarea: „Cum sa impodobesc bradul de Craciun?” Urmeaza sfaturile de mai jos si creeaza un decor exceptional pentru brad.

Nu stii cum sa iti decorezi bradul? Intre globuri, ghirlande si baza pomului, se greseste rapid si rezultatul poate fi lipsit de estetica. Daca doresti sa iti decorezi bradul fara nota falsa, urmeaza sfaturile pas cu pas. 

5 pasi pentru a-ti  decora cu succes pomul de Craciun

Iata pasii de urmat daca doresti sa iti decorezi pomul de Craciun in mod corespunzator!

Pasul 1: structureaza decorul copacului cu o ghirlanda usoara

Ghirlanda electrica este primul decor care se instaleaza. Ghirlanda trebuie aranjata uniform in jurul copacului. Micul truc este sa iti infasori firul in jurul mainii tale incepand de la capatul ghirlandei, pe partea de priza.

Decorarea unui copac cu o ghirlanda usoara se realizeaza de sus in jos, intr-un mod piramidal. Aceasta metoda face posibila o priza electrica in jos, dar si un fir tensionat si armonios. 

Al doilea pas: aranjeaza mai intai cele mai mari globuri

Pentru a instala globurile cu consistenta pe bradul sau de Craciun, incepe prin decorarea  bazei pomului deoarece este zona cea mai importanta. Sfatul este sa introduci globurile stralucitoare si globurile mate.

Incepe cu globurile foarte importante. Trebuie sa schimbi globurile si sa nu faci o linie dreapta. Ele trebuie sa „infloreasca in spatiu”. In acest fel, globurile par a fi in miscare. Scopul este de a da viata pomului de Craciun. 

Atentie: nu amesteca prea multe culori in bradul tau de Craciun. Ideea este sa nu folosesti mai mult de 3 culori diferite.

Pasul 3: asezeaza ghirlandele nelegate

Instalarea ghirlandelor este apoi esentiala pentru bradul de Craciun. Intr-adevar, aceste ghirlande fac posibila structurarea pomului de Craciun. In cele din urma, este suficient sa le aranjezi in jurul globurilor de importanta mai mica.

Al 4-lea pas: pui bilele cu o importanta mai mica

Poti plasa apoi alte suspensii. In principiu, poti pune totul intr-un copac. Cartile sau ramurile de mesteacan pe care le asezi in jurul bradului marturisesc acest lucru.

Pasul 5: Decorarea finala a pomului de Craciun

Decorarea varfului bradului trebuie sa fie usoara: steaua traditionala este mai mult decat suficienta! Pentru piciorul bradului, diverse obiecte iti stau la dispozitie. Specialistii in decorare mentioneaza doua posibilitati: 

– Este posibil sa decorati baza copacului intr-un mod mai traditional cu un patut si iesle.  

– Decorarea piciorului cu o patura este foarte originala. Aceste decoratiuni permit ascunderea discreta a piciorului bradului.

Cu acesti pasi decorativi, nu mai ai scuze! Acum stii cum sa iti decorezi in mod corespunzator pomul de Craciun si cum sa il faci piesa de decor esentiala din casa ta in perioada Craciunului.

0 Shares
You May Also Like