Cat costa crearea unei aplicatii sau a unui joc?

Cat costa crearea unei aplicatii sau a unui joc?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a incepe dezvoltarea aplicatiei, prima intrebare care iti va veni in minte va fi: „cat costa sa creezi o aplicatie?” sau „care este costul dezvoltarii unei aplicatii?”

De fapt, pretul unei aplicatii depinde de multi factori: calitatea, functionalitatea, designul sau importanta back-end-ului. Care sunt factorii care influenteaza costurile dezvoltarii aplicatiilor? Dupa cum am spus mai devreme, costul unei aplicatii depinde de combinatia mai multor factori. Acestea sunt cele mai importante.

  1. Caracteristicile

Fiecare dezvoltare dureaza o anumita perioada de timp pentru a finaliza proiectul. Unele dintre acestea sunt „usor” de configurat, iar timpul de dezvoltare este relativ scurt. Altele, pe de alta parte, necesita mai mult efort si, prin urmare, costa mai mult.

De exemplu, un formular de contact poate fi introdus rapid in aplicatie, dar un sistem precis de localizare geografica necesita ore lungi de programare.

  • Interfata cu utilizatorul si proiectarea aplicatiei

Interfata cu utilizatorul si designul aplicatiei sunt doua elemente de importanta fundamentala pentru succesul aplicatiei mobile si pentru a determina cat costa crearea unei aplicatii.

In acest sens, este de asemenea important ca clientul si dezvoltatorul sa cada de acord asupra obiectivelor care trebuie atinse. Impartasind in mod clar ideile cu dezvoltatorul, va veti asigura ca veti obtine o aplicatie completa, fara functii inutile.

Daca ai probleme cu telefonul si nu poti crea un joc din cauza lui, mergi la un service telefoane.

  • Platforma

Pentru a sti cat costa crearea unei aplicatii, este de asemenea esential sa stii pe ce platforme va fi pusa la dispozitie. Doriti sa creati o aplicatie pentru Android sau iOS? Nativ sau hibrid? In acest sens, este necesar sa stim ca o aplicatie nativa va fi intotdeauna mai scumpa decat o aplicatie web sau hibrida.

Dar fii atent: contrar a ceea ce ai putea crede, o aplicatie nativa nu este intotdeauna cea mai buna solutie. De fapt, tehnologiile hibride si web sunt mai potrivite pentru anumite tipuri de proiecte.

Retineti ca, daca doriti sa dezvoltati o aplicatie pe mai multe platforme, pretul va fi cu siguranta mai mare. In cadrul diferitelor sisteme de operare, exista linii de produse diferite cu caracteristici diferite.

Este unul dintre factorii pe care tindem sa-l uitam atunci cand definim un design de aplicatie mobila. Cu toate acestea, are o influenta asupra pretului aplicatiei. De exemplu, spectrul iOS include iPhone 4S, iPhone 5 si iPhone 6, cu software si caracteristici diferite.

Scopul este de a crea aplicatii cu grafica performanta pe fiecare dispozitiv pentru a asigura o accesibilitate optima.

  • Un cost suplimentar

In bugetul definit pentru proiectul de dezvoltare mobila, va trebui sa includeti cheltuielile legate de strategia de marketing; la fel, costurile administrative vor trebui, de asemenea, luate in considerare.

In plus, nu trebuie sa uitati de costurile de publicare a aplicatiei dvs. pe diferite magazine de aplicatii. Publicarea in Magazin Play implica o plata unica de 25 USD, in timp ce pentru a publica aplicatia Apple Store va trebui sa platiti 99 USD anual.

Costurile de stocare a datelor trebuie, de asemenea, luate in considerare in previziunile planului financiar. In cele din urma, nu uitati taxele de intretinere, actualizarile si remedierea erorilor.

0 Shares
You May Also Like