Mainile au fost intotdeauna o carte de vizita importanta. Nu exista femeie care sa nu-si doreasca o manichiura perfecta in orice situatie si in orice moment al zilei, de dimineata pana seara. In ultimii ani, aparitia lacurilor de unghii semipermanente si a lacurilor de unghii cu gel a facut posibila obtinerea unor unghii perfecte timp de cateva saptamani.
Secretul consta in alegerea produselor potrivite, dar si in folosirea unei lampi de unghii care sa se potriveasca nevoilor tale.
Tipuri de lampi de unghii
Lampa UV este cuptorul clasic care este folosit pentru oja semipermanenta si gelul de unghii. Acest tip de lampa are becuri mici de aproximativ 9 wati. Lampa UV, utilizata in majoritatea cazurilor de tehnicienii de unghii profesionisti, are o putere de 36 W cu un timp standard de polimerizare, adica timpul de intarire a gelului, de aproximativ 2 minute.
Apoi, exista lampa cu LED-uri, care reduce foarte mult timpul de uscare si intarire a lacului de unghii, 30 de secunde fata de 2 minute.
In interior se afla mai multe spoturi care tin loc de becuri. In caz contrar, functionarea este aceeasi ca si in cazul lampilor UV. Dar nu se termina aici. Exista, de asemenea, lampi UV cu LED-uri hibride care scurteaza considerabil timpul de polimerizare.
Aceste dispozitive permit, de asemenea, aplicarea pe unghii a produselor compatibile atat cu UV, cat si cu LED. Tehnologia dubla este foarte convenabila: pe langa becurile LED clasice, in interiorul dispozitivului exista si o bobina CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) care trebuie inlocuita atunci cand polimerizarea devine foarte lenta.
Prin urmare, produsul aplicat pe unghii este expus la doi catalizatori in acelasi timp. Rezultatul final este mult mai bun atat din punct de vedere al timpului, cat si al frumusetii.
Cum sa alegeti o lampa de unghii
Primul element care trebuie luat in considerare atunci cand alegeti o lampa LED Sun2C de unghii este puterea. Puterea unei lampi este indicata in wati, W. Cu cat este mai mare numarul de wati, cu atat timpul de uscare este mai scurt.
Lampile UV conventionale au de obicei un minim de 9 wati, cu alte cuvinte 1 bec, si un maxim de 36 de wati, adica 4 becuri. Lampile cu LED-uri variaza de la un minim de 9 wati la un maxim de 48 de wati. Usurinta de intretinere este, de asemenea, un element de luat in considerare atunci cand alegeti o lampa de unghii.
Majoritatea lampilor aflate la vanzare in prezent au o baza detasabila, care este usor de curatat si care permite indepartarea cu usurinta a murdariei din interior dupa fiecare utilizare. Un alt aspect important de retinut este faptul ca becurile lampilor UV conventionale trebuie inlocuite destul de des.
Exista, de asemenea, o serie de caracteristici si elemente suplimentare care trebuie luate in considerare atunci cand cumparati o lampa de unghii. O lampa buna pentru unghii este de obicei echipata cu un temporizator reglabil care va permite sa setati diferite tipuri de durata in functie de tratamentul care urmeaza sa fie efectuat. In majoritatea cazurilor exista un buton de oprire manuala.