Cum iti alegi materialele potrivite pentru casa ta?

0 Shares
0
0
0

Alegerea materialelor potrivite pentru proiectul tau de constructie poate fi o provocare, una care poate face sau sparge intregul proiect. Exista o serie de opinii cu privire la ce materiale sa alegeti si cand sa le cumparati. Aflati care este cel mai bun mod de a achizitiona si alege materiale de constructie care se potrivesc nevoilor pe care le aveti. Recomandam o vizita la Proaktiv, materiale de construcții Targoviste unde veti gasi cu siguranta materialele potrivite.

Alegerea materialelor de constructie nu este o decizie facuta de o persoana. Exista nevoi si dorinte de la arhitect, sponsorul proiectului de constructie, poate de la proprietari si, bineinteles, de la antreprenori si furnizori. Toti au un cuvant de spus in ceea ce priveste materialele de constructie care ar trebui utilizate. Si, desi toate opiniile sunt valabile, trebuie sa existe un proces de selectie stabilit, astfel incat sa alegeti cele mai bune materiale. Sa analizam rapid modul in care fiecare parti interesate isi apara pozitia:

  • Arhitecti si designeri: ei concep ideea din spatele proiectului de constructie. Ei planifica cu atentie cladirea, oferind functionalitate si proiectand un punct de intalnire. Materialele pot si vor fi sugerate de catre arhitect sau proiectant, astfel incat planul si proiectul in sine sa poata prinde viata. 
  • Proprietari sau sponsori: proprietarii pot avea un anumit gust sau cerere. Desi nevoile si dorintele lor trebuie satisfacute, trebuie sa aiba si sens. Aceste materiale trebuie sa se incadreze in buget si trebuie sa respecte standardele si reglementarile de securitate. 
  • Antreprenori: vor manipula materialele la fata locului. Materialele trebuie sa usureze procesul de constructie si trebuie sa respecte normele de siguranta. De asemenea, antreprenorii trebuie sa fie instruiti sa manipuleze toate materialele implicate. 
  • Furnizori: furnizeaza materialele necesare. Daca este necesar, trebuie sa fim atenti la preturi, disponibilitate, date de livrare si costuri de depozitare. 

Logistica si depozitare

Odata ce partile interesate au gasit o cale de mijloc, acum trebuie sa decida cand si de la cine sa cumpere materialele. Pretul si disponibilitatea joaca un rol important in ecuatie; datele de livrare, logistica si depozitarea sunt factori cruciali. Spuneti ca ati gasit tipul de marmura pe care il cautati pentru a acoperi podeaua holului principal al cladirilor. Cand va fi disponibila marmura in cantitatea de care aveti nevoie? O veti comanda la inceputul proiectului de constructie, pentru a fi livrata la fata locului la timp pentru instalare, sau o veti depozita pana la momentul potrivit instalarii sale? Amintiti-va, costurile de stocare va pot schimba dramatic bugetul. In calitate de manager de proiect de constructie, trebuie sa tineti cont de datele de livrare si de costurile de depozitare. 

Un sfat bun este intotdeauna sa testati lucrurile inainte de a le folosi efectiv. Daca nu sunteti familiarizati cu un furnizor sau cu orice fel de material, cereti sa-l vedeti in actiune sau testati-l singur. Va puteti compara observatiile cu experientele anterioare sau cu materialele alternative. 

0 Shares
You May Also Like