Consultanță fonduri europene: de ce să apelezi la un expert în accesarea fondurilor europene

0 Shares
0
0
0

Interesul pentru fonduri europene este din ce în ce mai mare în rândul tinerilor care vor să își scoată în evidență ideile ingenioase, să inoveze și să ofere experiențe plăcute consumatorilor. Însă, pentru a te bucura de succes și pentru a te asigura că ai făcut tot ce este necesar pentru a accesa fonduri europene trebuie să apelezi la un expert în consultanta fonduri europene care îți va fi alături nu doar în elaborarea și depunerea dosarului ci și pe întreg parcursul implementării și monitorizării proiectului tău.

Însă, trebuie să știi că nu este suficient să ai o idee excelentă pentru a obține finanțare. Trebuie ca dosarul să fie perfect și de cele mai multe ori, birocrația le dă mari bătăi de cap celor care vor să acceseze fonduri europene. Dar, de ce să îți faci griji în legătură cu actele sau documentele justificative? Apelează la consultanta fonduri europene și vei scăpa de toate aceste griji.

Dezvoltarea afacerii necesită multă atenție de aceea, dacă vei apela la cea mai bună firmă de consultanță fonduri europene te vei putea focusa pe afacere. În cele ce urmează îți vom spune de ce ar trebui să alegi serviciile unei firme de consultanta fonduri europene.

Vei primi cele mai bune sfaturi de la specialiștii în consultanță fonduri europene

Principalul avantaj de care te vei bucura atunci când apelezi la consultanta fonduri europene este acela că vei primi cele mai bune sfaturi pentru a reuși să îți pui pe hârtie ideea ta. În primă fază, un expert te va ajuta să elaborezi și să depui mai apoi proiectul. Ai auzit și tu cu siguranță de cazuri în care ideea de finanțare era foarte bună dar proiectul a fost totuși respins. 

Acest lucru se întâmplă de obicei din cauză că ideea nu este prezentată în mod corect sau unele aspecte nu pot fi justificate. După depunerea dosarului s-ar putea să fie nevoie de trimiterea unor documente justificative sau de unele completări și un consultant știe exact ce are de făcut.

Numeroase sunt persoanele care cred că munca grea este încheiată atunci când proiectul este depus și aprobat însă trebuie să menționăm că partea grea abia acum a început. Asta deoarece implementarea proiectului trebuie să fie realizată în conformitate cu specificațiile legilor în vigoare. 

De exemplu, dacă vrei să cumperi anumite echipamente (tractoare, combine agricole) va trebui să te adresezi companiilor agreate deoarece nu le poți cumpăra de oriunde. În plus, există anumite documente care necesită completare treptat, la fiecare pas din implementarea proiectului, ceea ce consumă foarte mult timp. Pentru a te asigura că implementarea proiectului tău merge așa cum trebuie te sfătuim să apelezi la un expert pe care să îl ai alături pe întreaga durată a procesului de implementare.

Trebuie să aducem în discuție în egală măsură și monitorizarea proiectului. După ce proiectul este implementat tu, ca antreprenor, va trebui să trimiți unele rapoarte periodice cu privire la evoluția companiei tale. Acest pas este extrem de important, trebuie să justifici modul exact în care banii primiți prin fonduri europene au fost folosiți și dacă aduc sau nu un plus de valoare companiei tale dar și comunității din care faci parte.

Vei evita unele greșeli elementare

Lipsa de experiență este principala provocare cu care un antreprenor aspirant se confruntă atunci când vrea să acceseze fonduri europene. Încă de la conceperea planului de afaceri apare această problemă. Un expert are rolul de a evalua, de a cuantifica și de a structura ideile și viziunile clientului astfel încât implementarea proiectului să aibă rezultatele scontate, rezultatele dorite. 

Proiectarea și deschiderea unei afaceri cu fonduri europene implică o serie de variabile, de la clarificarea cât mai pragmatică a resurselor necesare, a modului în care acestea vor fi investite, până la stabilirea targeturilor.

Succes Garantat în Proiecte: Consultanță Specializată pentru Fonduri Europene

Vei beneficia de o a doua opinie, mai experimentată

Adesea, antreprenoriatul este confundat de cei aflați la început de drum cu un miraj. Numeroși sunt cei care visează cu ochii deschiși și nu au cunoștințe concrete, nici mijloace practice pentru a-și materializa ideea de afacere. 

Un expert în consultanta fonduri europene vine cu experiență, cu un punct de vedere obiectiv, reușind să sintetizeze ideile antreprenorului astfel încât acestea să capete o formă coerentă. Cea mai bună firmă de consultanță fonduri europene beneficiază de experți din diverse zone de expertiză. În plus, un expert vine cu o perspectivă neutră cu privire la ideea de afacere per ansamblu.

Vei beneficia de un sistem de networking eficient

O firmă de consultanță fonduri europene cu experiență are mai multe relații: cu băncile, cu autoritățile, cu furnizorii și chiar cu clienții potențiali, un lucru care poate fluidiza procesul de implementare a afacerii tale. Cu alte cuvinte, dincolo de consultanța propriu-zisă colaborarea cu un expert în proiecte europene te va ajuta să scapi de o cantitate mare de stres.

Nu în ultimul rând, Lucrul cu un consultant presupune în primul rând construirea unei relaţii de încredere reciprocă pentru a merge pe un drum asumat în paralel cu întocmirea dosarului de proiect, care presupune un efort de echipă în care consultantul şi clientul se susţin reciproc într-un schimb constant şi susţinut de informaţii.

După cum poți vedea și tu, un expert în consultanță fonduri europene sunt utile atât în ceea ce privește partea de redactare a proiectului necesar cât și în privința depunerii proiectului dar și în ceea ce privește următoarele etape care constau în implementarea dar și în monitorizarea proiectului pe o perioadă care se întinde pe trei ani. 

Accesarea fondurilor europene este un proces dificil, care necesită multă birocrație de aceea este important ca fiecare document să fie completat în mod corect și să fie transmis în timp util spre autorități pentru a evita eventualele dificultăți în ceea ce privește accesarea programului. De aceea, este bine să lași birocrația în mâinile unui expert. Unica ta grijă va fi următoarea: să își crești afacerea cu ajutorul finanțării oferite.

Apelează la un expert în consultanță fonduri europene cu experiență care să îți pună la dispoziție tot ce este nevoie pentru a accesa fonduri europene.

0 Shares
You May Also Like