Ai sansa sa faci studii de medicina si sanatate? Afla cateva puncte de care ar trebui sa tii cont!

Ai sansa sa faci studii de medicina si sanatate? Afla cateva puncte de care ar trebui sa tii cont!

0 Shares
0
0
0

Visezi sa devii medic, farmacist, moasa sau chirurg dentar? Esti pe cale sa te apuci de studii de sanatate, despre care se stie ca sunt foarte provocatoare. Asigura-te ca ai profilul potrivit!

Cine nu vrea sa promoveze studii de medicina? Chiar daca orice este posibil, selectia ramane severa. Iar statisticile functioneaza in favoarea unui anumit tip de profil de candidat. Stiintific mai presus de toate. Daca doresti sa devii medic, dentist, farmacist sau moasa, trebuie sa ai capacitatea de a analiza, de a pune o problema sau de a sustine rationamente.

Acest lucru ar trebui sa fie luat in considerare atunci cand iti alegi specialitatile in liceu, chiar daca aceasta inseamna sa optezi pentru trioul de matematica, fizica si chimie, stiinte ale vietii si stiinte ale Pamantului.

Un om de stiinta excelent

Acest „trio ideal” reconstituie calea clasica de a intra in studii de medicina, odontologie sau farmacie. In vechiul sistem, cei cu o distinctie buna sau foarte buna sunt cei care au cel mai mare succes, statistic vorbind.

Un profil de fier

Va trebui sa oferi o cantitate foarte importanta de munca personala, sa o poti programa si sa te  tii de ea. Trebuie sa investesti pe termen lung. Profesiile din domeniul sanatatii necesita angajament si rezistenta.

Daca alegi acest traseu, il stii, vei incepe o cursa pe distante lungi. Pentru a trece cursul de selectie, va trebui sa incepi sa lucrezi de la inceput si sa tii ritmul pe tot parcursul anului. Pentru a realiza acest lucru, este mai bine sa ai abilitati excelente de memorare. Pe scurt, sa fii o persoana care invata si studiaza din greu. Si se impune o mare prezenta.

Sa inveti bine limbi straine

In cele din urma, trebuie sa fii inzestrat cu calitati umane de empatie, bunavointa si ascultare. Acestea sunt esentiale in profesiile din domeniul sanatatii. Ca sa nu mai vorbim ca este mai bine sa ai abilitati excelente de comunicare, atat scrise, cat si orale.

In plus, va trebui sa te poti documenta intr-o limba straina, cu prioritate limba lui Shakespeare. Se recomanda sa lucrezi in limba engleza pe parcursul studiilor pentru a avea un nivel decent de stapanire a limbii.

Pentru a citi si studia Kumar and Clark’s Clinical Medicine este nevoie de studii minutioase de limba engleza, o carte care te invata ce inseamna arta de a fi medic, despre gentica, imunitate, ingrijiri paliative si controlul simptomelor, despre diverse afectiuni si boli sau despre sanatatea femeilor si a barbatilor.

Un intrument de medicina pe care orice student ar trebui sa il studieze.

De asemenea, poti intalni pacienti care nu vorbesc limba romana. In plus, fiecare farmacist care lucreaza in spital sau dispensar trebuie sa continue sa se instruiasca. Cu toate acestea, articolele stiintifice sunt toate in limba engleza. Acest lucru este valabil pentru toti profesionistii din acest sector.

Acum, stii ce ti-a mai ramas de facut si daca ai profilul potrivit pentru a lucra in acest domeniu pe cat de placut, pe atat de provocator.

0 Shares
You May Also Like