Cele mai cunoscute retete de chiftelute

Cele mai cunoscute retete de chiftelute

0 Shares
0
0
0

Chiftelutele de casa cu carne in sos ne amintesc mereu de timpul petrecut in copilarie, o reteta din casa bunicilor. Una dintre acele mese care triumfa cand esti mic si care mereu o cereai mamei tale. Aceasta reteta de chiftelute in sos este una usoara, fara variatii si foarte simplu de executat.

Asa ca astazi vom gati niste chiftelute tocate intr-un sos de legume, din lucrurile pe care gradina le-a dat si putin vin alb de casa, dar in care poti folosi un vin alb bun, cel care iti place cel mai mult.

In unele locuri, de asemenea, se numesc chiftele cu legume, datorita cantitatii mari de legume pe care le transporta. Aroma acestui preparat este intensa, amestecand toate amintirile din copilaria noastra, cand stateam cu zilele la bunici la tara si ni se pregateau cele mai savuroase preparate culinare, sanatoase si extrem de bune.

In plus, este intotdeauna un divertisment bun care necesita o anumita abilitate, dar sa le mananci este mai distractiv si, mai presus de toate, mai gustos. In retetele de chiftelute cu sos exista 2 tipuri pe care aproape toata lumea le-a incercat, chiftelute cu rosii si aceste chiftelute in soscu legume.

Pentru aceste chiftelute ne place intotdeauna sa amestecam 50% carne, carne de porc si vita. Se poate amesteca de asemenea carne de pui cu porc, sau doar pui, depinde de gustul fiecaruia. Daca nu vrei sa le gatesti, comanda chiftele de porc la pret pe kg. 

Cum se prepara chiftelutele si baza sosului de legume

  1. Pregatiti sosul. Spalati si taiati ceapa in cuburi foarte mici. Curatati un catel de usturoi intr-o cratita joasa. Adaugati un strop de ulei de masline virgin si prajiti ceapa si usturoiul.
  2. Spalati si taiati in bucati morcovii si ardeiul rosu. Cand ceapa s-a calit, adaugati restul ingredientelor si sotati. Se condimenteaza dupa gust.
  3. Adaugati o lingura mica de faina si prajiti faina timp de un minut amestecand bine. Lasati ingredientele sa elibereze tot lichidul timp de aproximativ 5 minute. Cand s-a redus, se toarna vinul alb si se lasa sa gateasca la foc foarte mic. Acest proces va avea nevoie de aproximativ 15 minute aproximativ, astfel incat morcovul va fi la punctul sau de fierbere cu restul legumelor.
  4. In timp ce legumele sunt facute, pregatim amestecul de chiftelute. Vom face bilele de carne, si nu conteaza daca toate ies mai mult sau mai putin la fel. Se condimenteaza carnea tocata, atat de vita, cat si de porc intr-un castron mare.
  5. Sparge cele 2 oua si adaugati-le impreuna cu nucsoara, patrunjelul proaspat (sau daca nu avem uscat), feliile de paine fara crusta pe care am inmuiat-o anterior in lapte timp de cateva minute. Lasati amestecul sa stea putin.
  6. Sa gatim ceapa si usturoiul timp de cateva minute. In acest fel, vom face ca ceapa sa se inmoaie si ca chiftelutele noastre sunt lasate cu o textura omogena. In plus, vom reduce usor rezistenta usturoiului si a cepei, dand mai multa moliciune amestecului de chiftelute.
0 Shares
You May Also Like