Unde sa plasezi un termostat de camera intr-o casa

Unde sa plasezi un termostat de camera intr-o casa?

0 Shares
0
0
0

Conectat la centrala termica, termostatul Salus it500 iti permite sa iti incalzesti interiorul fara a fi nevoie sa intervii. Pentru ca actiunea sa sa fie eficienta, insa, trebuie instalata intr-o locatie strategica. Descopera cateva sfaturi pentru amplasarea unui termostat de camera intr-o casa.

Camera ideala pentru a plasa un termostat de camera

Exista 3 tipuri de termostate de camera: manual, programabil si conectat. De fiecare data, baza de functionare este aceeasi: termostatul controleaza sistemul de incalzire pentru a raspunde instructiunilor tale. Acestea pot fi o simpla indicatie a temperaturii dorite a camerei sau pot consta in setari mai precise in functie de ore si zile.

Pentru a-si indeplini misiunea, termostatul de camera se bazeaza in special pe senzorul sau. Ea este cea care va capta scaderile de temperatura care vor determina pornirea centralei. Va interveni din nou pentru a opri incalzirea cand temperatura a atins nivelul dorit.

Prin urmare, este esential sa amplasezi un termostat de camera intr-o camera care reflecta cel mai bine temperatura locuintei. Astfel, este deseori recomandabil sa instalezi termostatul in livingul principal: camera de zi. Acest lucru faciliteaza, de asemenea, accesul la dispozitiv.

Mai multa eficienta cu termostatul cu mai multe zone

Cu cat o locuinta este mai mare, cu atat mai de preferat va fi instalarea mai multor termostate. Acest lucru poate fi intelept si intr-o casa cu un etaj, diferentele de temperatura dintre camera de zi (in general la parter) si dormitoare (mai ales la etaj) pot fi foarte semnificative.

Pentru a instala cu succes un termostat cu mai multe zone, cel mai bine este sa soliciti ajutorul unui profesionist. Expertiza lui ii va permite sa defineasca diferitele zone de incalzire si sa plaseze in ele un termostat de camera intr-un mod optim. Foarte sofisticate, modelele conectate sunt deosebit de potrivite pentru aceasta utilizare.

Bine de stiut: fiecare camera are temperatura ei

Pentru a limita consumul de energie in timp ce te bucuri de un interior confortabil, este indicat sa setezi o temperatura de 19°C in living, 18°C ​​in bucatarie, 17°C in dormitor si 22°C in baie. cand este in uz.

Cele 5 reguli de urmat atunci cand instalati un termostat de camera

Indiferent daca optezi pentru o instalatie cu o singura zona sau cu mai multe zone, pentru a amplasa un termostat de camera intr-o casa, ar trebui sa respecti aceste 5 reguli:

  • Nu aseza termostatul in apropierea unei surse de caldura (semineu, calorifer, cuptor, televizor etc.);
  • Nu expune termostatul la lumina soarelui (expunerea prelungita ar distorsiona complet analizele sondei);
  • Nu aseza un termostat langa o usa sau o fereastra pentru a limita expunerea la curenti de aer;
  • Instaleaza un termostat pe un perete perfect izolat (acest lucru impiedica un perete rece sa distorsioneze masuratorile);
  • Plaseaza termostatul de camera la 1,50 metri (acest lucru limiteaza diferenta de temperatura dintre partea de sus si de jos a unei incaperi si este mai accesibil).

Pozitionarea unui termostat este un element cheie pentru confortul tau si consumul tau de energie. Asadar, ia in considerare sa ceri sfaturi unui profesionist cu privire la locul unde sa plasezi termostatul.

0 Shares
You May Also Like