Ce-este-un-micro-USB
Ce este un micro USB?

Ce este un micro USB?

0 Shares
0
0
0

Ce-este-un-micro-USBTraim in era telefoanelor inteligente si de aceea, pentru a scoate tot ce e mai bun de la acestea trebuie sa achizitionam accesorii gsm online. Astfel de accesorii gsm online ne ajuta sa putem utiliza toate caracteristicile pe care un smartphone le ofera.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre ce reprezinta un micro USB.

Daca nu puteti trai fara telefoane mobile sau PDA-uri (Personal Digital Assistant), va veti bucura sa auziti ca noii conectori micro USB vor face, in curand, aceste gadgeturi si mai convenabile de folosit. USB, care vine de la Universal Serial Bus, este un canal de transmisie extern sau un cablu, utilizat pentru a conecta dispozitive periferice precum tastaturile la computer. Acesta reprezinta o alternativa la predecesorii sai comuni, standardele seriale si paralele.

Dupa ceva timp, tehnologia USB a fost imbunatatita si redusa la o dimensiune mai mica, cunoscuta sub numele de mini USB. Micro USB-ul este programat pentru a inlocui conectorii mini USB pentru mai multe tipuri diferite de dispozitive, incluzand aici telefoanele mobile si PDA-urile.

Dispozitivele standard vor folosi recipiente Micro-B in timp ce dispozitivele USB OTG (On-The-Go) vor folosi recipientele Micro-AB. Prizele Micro-A, Micro-B si cablurile standard vor fi si ele disponibile.

Tehnologia micro USB a fost dezvoltata de catre compania Implementers Forum Incorporated (USB-IF), un grup independent non-profit care lucreaza la tehnologia avansata USB. Nokia este una dintre companiile mari care vor folosi specificatiile micro USB pentru produsele sale viitoare.

In comparatie cu mini USB, micro USB ofera o multime de avantaje. Cel mai evident beneficiu al acestei noi tehnologii il reprezinta dimensiunea foarte mica. Odata ce telefoanele mobile si PDA-urile devin din ce in ce mai subtiri si mai usoare, consumatorii gasesc, adesea, ca portul USB si implicit cablul USB sunt prea mari pentru a fi si practice. Prin urmare, micro USB-ul va permite producatorilor sa impinga limitele acestei tendinte catre un design mult mai elegant.

In plus fata de dimensiunea sa redusa, micro USB-ul este mult mai durabil decat conectorul mini USB. Un conector micro USB dispune de un invelis din otel inoxidabil care permite mai mult de 10 000 de cicluri de insertie, precum si un mecanism de blocare care necesita o forta mai mare de extragere fara a sacrifica caracteristica USB-ului de sincronizare si conectare usoara.

Un alt avantaj, pe care noul tip de USB il aduce, se refera la faptul ca specificatiile micro USB-ului vor suporta suplimentul USB OTG, o tehnologie care a fost inventata pentru a satisface nevoia dispozitivelor portabile de a comunica direct unul cu celalalt fara asistenta computerului.

Fie ca va aflati intr-o calatorie de afaceri, fie ca va intalniti cu prietenii pentru un pranz obisnuit, suplimentul OTG ofera interconectivitate mobila totala. Acesta va permite sa transferati cu usurinta, sa imprimati sau sa partajati documente, melodii si fotografii si in acelasi timp sa utilizati functia de baterie redusa pentru a va proteja durata de viata a bateriei.

Pentru mai multe informatii in legatura cu modalitatea prin care va puteti achizitiona propriile accesorii gsm online accesati AccesoriiGSM.ro.

0 Shares
You May Also Like