Ce este Sandbox

Ce este Sandbox?

0 Shares
0
0
0

The Sandbox este un joc din metavers de tip play-to-earn, cu o multime de parteneriate celebre. Dar cum iese in evidenta fata de Axie Infinity si Decentraland?

Imaginati-va Minecraft, daca ar fi fost construit pe Ethereum.

Ce este Sandbox?

Sandbox este un joc bazat pe blockchain, de tip play-to-earn, care le permite jucatorilor sa-si creeze propria lume virtuala folosind jetoane nefungibile (NFT-uri).

Construit pe reteaua Ethereum, conceptul jocului este similar cu Minecraft. De fapt, s-a lansat pentru prima data in 2011 ca rival al Minecraft pe dispozitive mobile, inainte de a trece la blockchain in 2020.

Dupa rebranding-ul Facebook in Meta, exista un interes crescut pentru proiecte si platforme precum The Sandbox. Platforma a strans peste 93 de milioane de dolari de la diversi investitori, condusi de gigantul japonez de telefonie mobila, Softbank.

Sandbox a incheiat, de asemenea, cateva parteneriate strategice, printre care Atari, The Walking Dead, Cryptokitties si chiar Snoop Dogg.

s1

Cine a creat The Sandbox?

The Sandbox a fost creat initial de Pixowl Inc, in 2011. Pana in 2012, jocul asemanator Minecraft a fost lansat pe iOS. Apple a numit jocul Game of the Year in acelasi an.

Anul urmator a fost lansat si pe Android. In 2014, jocul a depasit peste 10 milioane de descarcari. Acest numar a crescut la aproximativ 40 de milioane in 2018.

In mai 2018, Sandbox a anuntat ca este in curs de dezvoltare o versiune 3d a jocului, care va fi bazata pe blockchain. In 2019, a fost lansat tabloul de bord bazic al The Sandbox, care a permis jucatorilor sa-si inregistreze conturile. Versiunea mobila a jocului este programata pentru lansare in 2022.

Cum functioneaza?

The Sandbox este o lume virtuala versatila si dinamica in care jucatorii pot crea diverse NFT-uri si alte creatii. Potentialul de a crea articole digitale unice este nelimitat. Jucatorii isi pot crea propriile avatare, obiecte virtuale si chiar isi pot crea propriile jocuri personalizate pe platforma. Articolele realizate de un jucator pot fi cumparate si vandute pe o piata incorporata. Toate acestea sunt posibile prin trei functionalitati unice. Acestea includ VoxEdit, Game Maker si The Sandbox Marketplace.

VoxEdit permite jucatorilor sa creeze, sa editeze si sa-si anime creatiile. Aceste creatii sunt sub forma de NFT-uri si pot include articole precum imbracaminte, animale, unelte, verdeata sau arme. Aceste articole sunt toate bazate pe Voxel. Voxel-urile sunt pixeli 3D de forma patrata care seamana cu blocurile lego. VoxEdit permite jucatorilor libertate deplina de a-si folosi creativitatea pentru a crea articole unice. Aceste articole pot fi apoi folosite in joc sau pot fi exportate si comercializate pe piata Sandbox.

s2

Piata Sandbox a fost lansata in aprilie 2021, ceea ce permite utilizatorilor sa cumpere si sa-si vanda activele din joc. Aceste active pot fi cumparate si vandute cu SAND, care este moneda platformei. Piata Sandbox ofera jucatorilor o oportunitate unica de a-si monetiza jocul si de a-si incarca creatiile pe piata pentru a castiga o suma decenta de bani. Articolele de pe piata sunt vandute la o gama larga de preturi, de la 10 SAND la mii de SAND. Activele care sunt cumparate de pe piata pot fi incorporate in LAND-ul unui jucator si pot fi folosite pentru a crea jocuri unice, folosind programul pentru dezvoltarea jocului.

Creatorul de jocuri (The Game maker) permite utilizatorilor sa-si creeze propriile jocuri personalizate in incinta propriului LAND. Le permite jucatorilor sa creeze si sa testeze propriile lor jocuri 3D, iar partea cea mai buna este ca nu necesita cunostinte de codare. Orice jucator isi poate crea cu usurinta propriul joc unic si personalizat, fara cunostinte tehnice. In aceste jocuri, NFT-urile create prin VoxEdit pot fi incorporate. De asemenea, jucatorii sunt liberi sa editeze terenul, sa plaseze cladiri si sa creeze misiuni. Aceste creatii pot fi apoi partajate cu membrii comunitatii Sandbox.

Ce este SAND?

SAND este criptomoneda nativa a platformei. Este un token ERC-20 care are o aprovizionare totala si fixa de exact 3 miliarde. SAND are mai multe utilitati in cadrul ecosistemului Sandbox. In primul rand, SAND este mijlocul principal pentru transferul de valoare pe platforma.

Acest lucru inseamna ca jucatorii trebuie sa detina SAND, pentru a putea juca, cumpara LAND sau crea obiecte. De asemenea, este folosit pentru a cumpara si vinde active personalizate pe piata Sandbox.

 

s3

SAND poate fi, de asemenea, mizat in cadrul jocului pentru a castiga recompense si o parte din venitul care este colectat din toate tranzactiile. Mizarea SAND creste, de asemenea, sansa de a gasi bijuterii si substante valoroase. Acestea sunt articole din joc care sunt necesare pentru a crea elemente care au o raritate mai mare. In viitor, SAND va fi, de asemenea, simbolul de guvernanta al platformei. Acest lucru va permite detinatorilor de SAND sa voteze propunerile privind dezvoltarea viitoare a platformei.

Pe langa SAND, exista un alt jeton important in joc, care este cunoscut sub numele de LAND. LAND este un token ERC-721. Spre deosebire de jetoanele ERC-20, care sunt fungibile, ceea ce inseamna ca fiecare jeton este o replica exacta a celuilalt, jetoanele ERC-721 sunt jetoane nefungibile, ceea ce inseamna ca fiecare jeton este unic.

LAND reprezinta imobiliare digitale in lumea Sandbox. Jucatorii care cumpara LAND au dreptul sa gazduiasca orice continut doresc pe el. In mod similar, ei isi pot inchiria LAND-ul pentru a obtine un venit pasiv constant. Exista un total de 166.464 de LANDuri in lumea Sandbox. Acestea pot fi achizitionate cu SAND sau Ether (ETH), prin vanzari publice de LAND-uri. Alternativ, LAND poate fi cumparat si vandut si pe piata Sandbox si pe alte piete NFT, cum ar fi OpenSea.

Ingrijorari

Preocuparea principala in ceea ce priveste jocul The Sandbox este nivelul extrem de ridicat de concurenta cu care trebuie sa se confrunte. Au trecut vremurile in care Minecraft era principalul sau competitor. In lumea de astazi, jocurile bazate pe blockchain sunt in crestere si exista mai multe proiecte care ar putea ingreuna scopul The Sandbox de a-si mentine pozitia.

Decentraland are un concept similar cu The Sandbox, iar alte proiecte parvenite, cum ar fi Enjin Coin, sunt cap la cap, in confruntare directa, in spatiul NFT. In mod similar, gigantii traditionali ai jocurilor precum Minecraft si Roblox nu sunt cei mai buni concurenti pe care sa ii ai. Una peste alta, ramane de vazut cum va functiona The Sandbox. Numai timpul va spune daca va putea concura cu cei mai mari.

De unde puteti cumpara SAND?

Puteti achizitiona SAND prin schimbul Binance.com, la fel cum ati cumpara orice alta criptomoneda. Puteti plasa fie o cumparare de piata, fie o cumparare limita. Cu o cumparare limita, determinati pretul pe care sunteti dispus sa-l platiti, iar comanda dvs. este completata odata ce pretul jetonului atinge pretul limita.

Daca doriti sa puneti mana pe token rapid, puteti plasa un ordin de piata, in care sunteti de acord sa platiti pretul curent si sa va completati comanda aproape imediat. Daca sunteti interesat sa achizitionati SAND, puteti face acest lucru vizitand KuCoi sau Binance.com.

0 Shares
You May Also Like