Beneficiile parașutismului

0 Shares
0
0
0

Închipuie-ți: Te urci în avion, zbori cu peste 200 de km la oră, te înalți către cer și la un semn, ai sărit. Ești în aer, adrenalina la cote maxime, hormonii fericirii se descarcă în tot corpul, iar tu ești în extaz. Priveliștea, aerul, senzația, totul este cu adevărat fantastic. Ajungi jos și te întrebi nedumerit de ce ai așteptat atâta vreme să încerci asemenea experiență.

Dacă am reușit să te fac să îți imaginezi scena, poate ți-am trezit curiozitatea și vrei să încerci și tu să sari cu parașuta. Ei bine am vești minunate pentru tine. La Brașov poți face și acest lucru. Pe lângă sporturile de iarnă pe care le poți practica în Poiană, pe lângă plimbările prin natura din jurul orașului, vizita la monumentele istorice, în orașul de la poalele Tâmpei poți sări și cu parașuta. Așa că planifică-ți următoarea excursie la Brașov și pune pe lista de activități și un salt cu parașuta. Cu siguranță va fi o amintire memorabilă. Iar după o asemenea senzație, nimic nu se compară cu o sesiune de relaxare în propria cazare in apartament cu jacuzzi.

Imaginează-ți senzația pe care o vei simți, bulele de apă care îți vor mângâia tot corpul în timp ce tu admiri priveliștea senzațională a munților care se întinde în fața balconului tău, aceeași priveliște pe care mai devreme ai văzut-o de la înălțime.

Dar oare există și beneficii în această activitate? Sau totul este doar de dragul distracției?

Ei bine, se pare că cercetătorii au studiat și această situație și ne confirmă că există destule beneficii chiar și pentru saltul cu parașuta. În continuare o sa îți prezint două dintre cele mai importante.

Îmbunătățește reacția la factorii de stres

Fiecare dintre noi este supus unor factori de stres care ne testează răbdarea și rezistența. Aceasta este una dintre provocările esențiale ale omului, nu? Cu toate acestea, gestionarea stresului în viața de zi cu zi este, de asemenea, un sport sau, cel puțin, ar trebui abordat ca atare. Spun acest lucru deoarece este genul de activitate pentru care trebuie să te antrenezi pentru a putea dobândi control asupra ta și asupra reacțiilor tale.

Antrenarea minții și a corpului pentru a răspunde eficient, imediat și corect la evenimentele stresante este una dintre acele abilități fundamentale pe care surprinzător de puțini oameni le iau.

Parașutismul este un prilej excelent de antrenament cognitiv. Supunerea la un factor de stres controlat în contextul riscurilor asumate pentru această activitate, îmbunătățește felul în care noi, sau mai precis creierul nostru reacționează la alți stimuli cauzatori de stres. Astfel, în timp, poți ajunge să îți schimbi fundamental comportamentul, să capeți mai multă siguranță în luarea deciziilor pe măsură ce te confrunți cu anumite situații. Drept urmare, beneficiile parașutismului includ performanțe mai bune și încredere în sine, atât la locul de muncă, cât și acasă.

Îmbunătățește starea de spirit

Toată lumea știe că sportul înseamnă sănătate, iar parașutismul este un sport. Astfel, atunci când te angajezi într-o activitate fizică intensă, îți distragi atenția cu ușurință de la factorii de stres zilnici și te scuturi de cătușele gândurilor negative care te încarcă din punct de vedere emoțional atunci când ești sedentar. Nivelul hormonilor de stres scade; endorfinele cresc.

Această combinație de substanțe chimice te pregătește pentru relaxare, distracție și optimism, dar adevărata magie a parașutismului este că, la fiecare salt, te antrenezi pentru a fi agil din punct de vedere cognitiv. Flexibilitatea mentală este cea care îți oferă posibilitatea de a-ți îmbunătăți starea de spirit.

Practicând un sport extrem te pui în fața unor situații cu care nu te întâlnești în viața cotidiană și înveți să gestionezi noi provocări. Îți crește stima de sine, capacitatea de a trata situații limită, îți îmbunătățește atenția la detalii, iar la sfârșitul zilei te vei pune la culcare și vei avea parte de un somn odihnitor.

0 Shares
You May Also Like