Aplicatia Signal: ce este si cine o poate utiliza

Aplicatia Signal: ce este si cine o poate utiliza

0 Shares
0
0
0

Din ce in ce mai multi oameni isi exprima ingrijorarea cu privire la utilizarea aplicatiilor populare de mesagerie, cum ar fi Twitter , Instagram si chiar servicii SMS standard. Ei considera ca aceste aplicatii si servicii nu sunt suficient de sigure pentru a asigura confidentialitatea. Aceste ingrijorari apar in timp ce se observa o crestere de interes pentru aplicatia Signal.

Aplicatia Signal poate fi descarcata gratuit si a fost dezvoltata pentru a trimite mesaje text, imagine, audio si video criptate pentru persoane si grupuri. Poate fi folosita si pentru apeluri telefonice criptate intre utilizatorii Signal.  Pentru a utiliza corect aceasta aplicatie, cumpara cele mai bune accesorii telefoane care sa te ajute sa folosesti toate functionalitatile oferite. Unele dintre cele mai recomandate astfel de accesorii sunt castile si power bankurile care te vor ajuta sa mentii durata de viata a bateriei la cote inalte, chiar si atunci cand folosesti intens telefonul, sa folosesti castile pentru interactiune si sa ai mereu aplicatia disponibila fara sa iti fie teama ca vei ramane fara baterie. De aceea este foarte important sa tii cont de accesoriile pe care le cumperi.

Originile aplicatiei Signal dateaza din 2010, cand o companie numita Whisper Systems a lansat pentru prima data doua aplicatii Android: una a fost TextSecure, care a criptat mesajele text, iar cealalta a fost RedPhone, care a facut acelasi lucru pentru apelurile vocale. In 2014, cele doua aplicatii sunt unite sub noul nume Signal. In 2018, Marlinspike si cofondatorul WhatsApp, Brian Acton, au format Fundatia Signal non-profit pentru a continua dezvoltarea aplicatiei si pentru a o pastra software-ul gratuit si open-source.

Recent, a existat un val de noi descarcari pentru Signal. Majoritatea oamenilor cred ca se datoreaza schimbarilor la un alt serviciu de mesagerie criptat popular, WhatsApp. La inceputul lunii ianuarie 2021, Whatsapp a dezvaluit ca isi va schimba termenii si acordul de servicii, spunand ca va incepe sa trimita date personale catre compania-mama Facebook. Acest lucru incepe oficial pe 8 februarie 2021. Evident, multor utilizatori WhatsApp nu le place aceasta modificare viitoare si s-au mutat pe Signal.

Singal este disponibila pentru dispozitivele iOS si Android si pentru computerele care ruleaza pe Windows, Mac si Linux. Aceasta foloseste propriul protocol de semnal open-source pentru a oferi comunicatii criptate de la un capat la altul intre utilizatorii de semnal. Aceasta include text criptat, chat-uri de grup, mesaje vocale, fotografii si videoclipuri pentru proprietarii iOS, Android si PC. Versiunea Signal Android poate servi si ca aplicatie SMS sau MMS a unui telefon, desi aceste mesaje text nu vor fi criptate. Versiunea mobila accepta, de asemenea, apeluri vocale si video criptate. In octombrie 2020, Signal Foundation a anuntat ca a adaugat oficial apeluri vocale si video si pentru aplicatiile sale pentru PC si iPad.

De asemenea, deoarece dezvoltarea aplicatiei este finantata de o corporatie non-profit, nu exista niciun stimulent financiar pentru a vinde date. Nu exista reclame si aplicatia va ramane libera pentru descarcare si utilizare. In plus, deoarece este un software open-source, oricine poate contribui la dezvoltarea acesteia.

 

0 Shares
You May Also Like