Videochat-ul interactiv, viitorul serviciilor bancare online

Videochat-ul-interactiv-viitorul-serviciilor-bancare-online

Videochat-ul interactiv, viitorul serviciilor bancare online

Videochat-ul-interactiv-viitorul-serviciilor-bancare-onlinePe masura ce serviciile financiare devin din ce in ce mai putin personale, trecand din ce in ce mai mult in mediul virtual, interactiunile face-to-face sunt inlocuite pas cu pas de catre noile tehnologii digitale.

Daca esti interesat despre detalii in legatura cu angajare videochat, poti gasi toate informatiile necesare pe website-ul AngelsofLove.ro!

Asadar, tinand cont de acest mediu aflat intr-o continua schimbare, cum pot providerii serviciilor de banking sa mentina o relatie stransa cu proprii clienti? Cum pot bancile si uniunile de credit sa realizeze oportunitati cross-selling, daca nu sunt in stare sa comunice direct cu proprii clienti?

Video banking-ul face-to-face se intampla atunci cand un client si un reprezentant al staff-ului bancii, intra intr-o operatiune bancara pe baza unei sesiuni de colaborare video si nu la fata locului, adica fata in fata.

De fapt, peste 93% dintre providerii serviciilor de banking conform unui studiu efectuat in peste 52 de tari, cred ca satisfactia clientilor se va inbunatati radical, daca va fi introdus un serviciu de videochat in banking, de o calitate exemplara si cat mai mobil posibil, adica produs in special pentru device-urile mobile din ce in ce mai folosite in ziua de astazi: smartphone-urile si tabletele.

Acest studiu, sponsorizat de catre Efma si Vidyo, a relevat faptul ca peste 80% dintre bancile interogate, planuiesc sa ofere astfel de servicii de video-chat banking in viitorul apropiat, pentru toti clientii care au nevoie de acestea si care prin acest mod, vor putea accesa mult mai rapid si lejer serviciile bancare, nefiind obligati sa se prezinte la fata locului si sa discute cu staff-ul bancii.

La nivel global, cel putin 3 din 5 banci sunt dispuse sa ia in considerare implementarea acestor tehnologii de videochat bancar, constiente fiind de faptul ca aceste evolutii vor aduce beneficii atat bancilor care ofera serviciile respective cat si clientilor acestora, care le vor putea accesa mult mai usor.

Peste 1 sfert dintre respondenti (bancile din raport aflate in studiu) au in momentul de fata sau vor introduce in foarte scurt timp un program pilot al serviciului de videochat. 24% declara ca planuiesc introducerea acestui serviciu in urmatoarele 12 luni, iar alte 30 de procente, intentioneaza sa-l introduca in viitorul apropiat (maximum 2 sau 3 ani).

Puterea tehnologiei poate mentine si imbunatati foarte mult conexiunile personale dintre clienti si banca. Respondentii au declarat de asemenea ca functionalitatile cele mai importante ale serviciului de videochat pentru banking online sunt: click-to-call, call-schedulling-ul (programarea prin call), call recording-ul si call escalation si ca acestea trebuie implementate pe orice canal posibil (mobile, desktop, branch sau ATM).

In timp ce notiunea de “interactive video banking” exista deja printre noi de ceva vreme, institutiile financiare nu s-au grabit pana acum sa adopte aceste noi tehnologii, ramanand cumva inchistate in vechile practici bancare, face-to-face.

Dar, intr-o lume aflata intr-o continua schimbare si intr-o evolutie accelerata pe toate planurile, aceste practici trebuie lasate in urma, prin dinamizarea si fluidizarea proceselor de comunicare intre institutia in sine si clientul sau.

Exit mobile version