Uneltele de bricolaj esentiale pe care trebuie sa le ai mereu in atelier!

Uneltele de bricolaj esentiale pe care trebuie sa le ai mereu in atelier!

0 Shares
0
0
0

La un moment dat, fiecare persoana se va gasi in situatia de a avea nevoie de o anumita unealta. Fie ca lucrati la un proiect, cum ar fi o piesa de mobilier, fie ca incercati sa rezolvati sarcini mai mici prin casa, cum ar fi repararea unui robinet care curge sau desfundarea unui canal de scurgere.

Daca ati mai incercat vreodata sa faceti asa ceva, atunci stiti cat de dificil si de consumator de timp poate fi fara uneltele potrivite. Din fericire, exista o multime de unelte accesibile disponibile pe piata in zilele noastre care fac orice proiect de bricolaj mult mai usor. Fie ca sunteti la inceput ca tamplar amator sau cautati sa va imbunatatiti setul actual de unelte cu unele mai profesionale, exista destul de multe optiuni accesibile care nu va vor rupe banca.

Masina de gaurit fara fir

O bormasina fara fir este una dintre cele mai importante unelte pe care orice mester DIY ar trebui sa le aiba, indiferent de proiect. Aceasta unealta poate fi utila pentru o gama larga de lucrari de reparatii in casa, cum ar fi repararea unui cadru de usa slabit, agatarea unui tablou pe perete sau asamblarea unei comode.

Desi masinile de gaurit cu acumulator nu sunt concepute pentru lucrari de constructii in toata regula, acestea sunt ideale atat pentru proiecte de bricolaj usoare, cat si pentru cele grele din jurul casei, inclusiv pentru prelucrarea lemnului si instalatii sanitare. Daca doriti sa achizitionati o masina de gaurit fara fir, trebuie sa luati in considerare trei factori principali: puterea, dimensiunea si tipul de baterie.

– Putere: Cand vine vorba de putere, doriti o unealta care sa aiba suficienta putere pentru a face fata unei varietati de sarcini diferite. Un sistem de clasificare comun utilizat pentru a determina puterea unui burghiu fara fir este numarul de volti pe care il are. Cu cat este mai mare voltajul, cu atat este mai puternica bormasina. Alte lucruri de care trebuie sa tineti cont includ tipul de baterii pe care le foloseste burghiul. Bateriile litiu-ion sunt cele mai puternice, dar sunt si cele mai scumpe.

– Dimensiunea: Daca folositi burghiul pentru proiecte in jurul casei, atunci nu aveti nevoie de o unealta super grea sau puternica. Nu doriti o masina de gaurit care este prea voluminoasa si grea, deoarece va deveni obositoare de utilizat rapid. Cautati un model mai mic, usor, pe care il puteti folosi cu o singura mana.

– Tipul de baterie: Masinile de gaurit fara fir folosesc de obicei baterii cu nichel-cadmiu (Ni-Cd) sau litiu-ion (Li-ion). Bateriile Ni-Cd sunt, in general, mai ieftine si mai accesibile, in timp ce bateriile Li-ion sunt mai puternice si mai fiabile. De asemenea, bateriile Li-ion pot fi incarcate intr-un timp mai scurt.

Polizor electric

Daca vrei sa faci cateva proiecte de bricolaj prin casa cu piatra si beton, atunci un polizor electric este unealta potrivita pentru tine. Aceasta unealta puternica este ideala pentru a slefui dalele vechi, pentru a indeparta o placa de beton sau pentru a taia prin piatra.

Retineti, totusi, ca aceasta unealta este mai bine sa fie lasata pe mana profesionistilor, deoarece poate fi foarte periculoasa daca nu este folosita corespunzator. Un polizor electric functioneaza in mod similar cu o masina de gaurit, cu exceptia faptului ca foloseste o roata de slefuit in loc de un burghiu. Polizoarele pot fi deosebit de utile pentru mesterul care trebuie sa faca lucrari serioase de slefuire sau de demolare, deoarece sunt mult mai puternice decat polizoarele manuale obisnuite.

Atunci cand achizitionati un polizor electric, ar trebui sa cautati un model care are un motor cu cuplu mare si o transmisie cu raport de transmisie. Alte lucruri de care trebuie sa tineti cont includ lungimea cablului de alimentare, tensiunea si tipul de disc de polizare. Un polizor unghiular 900W DZ-SE160 va poate ajuta foarte mult, fiind indicata achizitionarea acestuia.

0 Shares
You May Also Like