Telefoane ieftine cu touchscreen

Telefoane ieftine cu touchscreen

0 Shares
0
0
0

Foarte multi cumparatori de smartphone-uri din ziua de azi nu au un buget necesar pentru a achizitiona un smartphone de top costisitor, de aceea se indreapta catre unele game mai ieftine. Pana acum vreo 4 ani, cumparatorii care doreau un telefon cu touchscreen de calitate, autonomie buna, camera foto destul de buna erau aproape obligati sa cheltuiasca banii necesari pentru achizitia unui model de varf.

Ce asteptari trebuie sa avem de la un touchscreen telefoane ieftin? Chiar daca telefoanele ieftine sunt foarte bune, cumparatorul nu trebuie exagerat de optimist. De ce? Pentru ca producatorul vrea sa atinga un cost de productie foarte mic asta insemnand ca va trebui sa faca multe compromisuri si sa elimine anumite optiuni in favoarea altora, alegand componentele cele mai ieftine.

Pe un astfel de telefon nu vom gasi procesoare puternice sau baterii bune, senzori foto foarte buni, etc. Persoana interesata va trebui sa cantareasca astfel plusuri si minusuri si sa decida ce anume il intereseaza. O alta problema este legata de sistemul de operare. Sistemul de operare Android domina piata si este preferatul cumparatorilor.

Tinand cont de faptul ca sistemul Android este foarte utilizat multi clienti prefera o versiune cat mai proaspata a sistemului de operare Android. De cele mai multe ori un telefon de gama ieftina primeste doar actualizari minore, iar versiunea de software care este preinstalata este si cea cu care acesta va functiona pe durata vietii sale.

Ce trebuie verificat la un telefon ieftin? In primul rand, ecranul acestuia. Exista inca telefoane cu ecrane de calitate mult mai slaba. In acest segment de piata, trebuie urmarite ca ecranele sa foloseasca panouri cu tehnologie IPS sau tehnologie OLED. De foarte multe ori producatorul specifica doar prezenta unui ecran TFT generic in spatele caruia se poate afla un model IPS, insa nu puteti avea garantia acestui lucru.

In al doilea rand, puterea hardware. Se recomanda achizitionarea unui telefon care foloseste solutii care se bazeaza pe nucleele de procesare Cortex. In al treilea rand, senzorii. Acestia sunt taiati de cele mai multe ori de pe lista de specificatii pentru a obtine un pret cat mai mic. Senzorii sunt importanti pentru o utilizare confortabila sau in cazul unor aplicatii.

In acest segment de pret, toate modelele dispun de obligatoriul senzor de proximitate, necesar pentru inchiderea ecranului. In al patrulea rand, trebuie sa urmariti, pe cat posibil, prezenta senzorului de luminozitate, sau a giroscopului care este folosit destul de des in anumite aplicatii. In al cincilea rand, dar nu ultimul, este importanta garantia.

Unele modele de telefoane sunt disponibile in magazine locale dar acestea nu sunt aduse oficial in Romania. Acest lucru complica garantia si prelungeste perioada de inlocuire.

Concluzionand, putem spune ca cele mai multe telefoane mobile cu touchscreen care au un pret extrem de mic trebuie sa fie achizitionate tinand cont de cele ce au fost prezentate mai sus. Bineinteles ca am putea spune acelasi lucru si despre telefoanele fara tocuhscreen, dar acestea au mult mai putine probleme de hardware sau de software.

0 Shares
You May Also Like