Stiati ca Vanessa Youness Amal a invins o boala incurabila?

Stiati ca Vanessa Youness Amal a invins o boala incurabila?

0 Shares
0
0
0

In mare parte, oamenii nu cred in miracole. Persoanele care o cunosc insa pe Vanessa Youness Amal, sau persoanele care au citit despre ea in mediul online, sau cei care i-au citit cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, cu siguranta acum cred in miracole.

Daca va intrebati de ce, ei bine Vanessa Youness Amal a reusit imposibilul si s-a vindecat dupa ce a fost diagnosticata cu o boala incurabila. Totul a inceput cand era foarte tanara, avea 22 de ani si era in perioada de specializare in chirurgie reconstructiva posttraumatica, atunci cand i s-a pus diagnosticul crunt de scleroza multipla.

Scleroza multipla, denumita si SM, este o boala autoimuna care afecteaza sistemul nervos central, in special creierul, maduva spinarii si nervii optici. Este o boala de lunga durata caracterizata prin probleme in unele functii de baza ale corpului care implica echilibru, vedere, controlul muscular si coordonare.

SM afecteaza peste 2,5 milioane de oameni din intreaga lume, iar statisticile au aratat ca afecteaza femeile aproape de doua ori mai mult decat barbatii. Cazurile severe de scleroza multipla pot duce la un handicap permanent.

Scleroza multipla este o afectiune in care sistemul imunitar natural ataca teaca protectoare numita mielina care se infasoara si protejeaza nervii. Datorita deteriorarii mielinei, comunicarea dintre creier si alte parti ale corpului devine perturbata si diminuata. Pe masura ce sistemul imunitar ataca teaca de mielina, nervii se deterioreaza in cele din urma. In prezent, aceste daune sunt ireversibile.

Cauza acestui comportament al sistemului imunitar nu a fost inca pe deplin elucidata. Cu toate acestea, cercetarea stiintifica a citat unele posibile cauze si declansatoare, inclusiv factori genetici, deficienta de vitamina D si infectie virala sau bacteriana.

Scleroza multipla este o afectiune nedumerita datorita variabilitatii sale in ceea ce priveste manifestarea si severitatea. Primele simptome incep de obicei intre 20 si 40 de ani. Atacurile pot dura cateva saptamani si dispar brusc, adesea recidiveaza pentru a deveni progresiv mai grave. Recidivele se pot manifesta uneori cu simptome complet diferite.

In prezent, nu exista inca o cura definitiva si nici un tratament care sa poata trata integral scleroza multipla, si care sa fie recunoscut in medicina alopata. Ei bine, cu toate acestea si impotriva tuturor sanselor, Vanessa Youness Amal a reusit sa se vindece. A trebuit sa accepte diagnosticul, pentru ca oricum nu prea avea de ales.

A avut norocul sa il cunoasca pe presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie, care este doctorul Stefan Stangaciu, si care datorita planului sau de tratament, a ajutat-o sa invinga aceasta boala necrutatoare. Prin tratamentul doctorului Stefan Stangaciu, Vanessa Youness Amal a oprit evolutia bolii, si s-a vindecat de leziunile provocate de scleroza multipla.

A dorit neaparat apoi sa fie alaturi de bolnavii de SM, astfel incat a creat Clinica Youness, Fondul de investitii Youness, dar si Fundatia Youness, prin care este alaturi de cei bolnavi.

Alaturi de medicul care a ajutat-o sa se salveze, a scris si a lansat cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, amintita si in introducere, despre care se spune ca are menirea de a salva vieti. Cartea a aparut la 11 ani distanta de la momentul primirii diagnosticului de scleroza multipla, insa din fericire, Vanessa Youness Amal s-a vindecat de boala.

0 Shares
You May Also Like