Sfaturi pentru ingrijirea corecta a unghiilor

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a unghiilor

0 Shares
0
0
0

Este foarte important ca unghiile sa fie mereu taiate si aranjate. Atunci cand cresc foarte mult, pot sa devina ascutite, pot zgaria si  deveni periculoase. Nu este necesar sa taiati foarte mult sau sa le faceti prea scurte. Este suficient sa le ingrijiti o data la cateva saptamani si veti fi siguri ca cresc sanatoase si isi mentin integritatea. Iti oferim mai multe sfaturi despre tehnicile pe care ar trebui sa le folosesti pentru o buna manichiura si pedichiura.

Pentru inceput trebuie sa te speli pe maini si pe picioare. Unghiile se inmoaie pentru cateva minute inainte de a fi taiate. Realizand acest pas corect, vei reusi sa inmoi depuneri calcifiate si unghiile vor fi mai usor de taiat. In cazul in care unghiile  sunt fragile, este posibil sa se sfarame, in special cele de la picioare, care sunt mai tari. Dupa spalare, mainile si picioarele trebuie sa fie uscate. Poti sa iti tai unghiile si in timp ce sunt ude, insa nu vei obtine acelasi control asupra taieturii ca atunci cand lucrezi intr-un mediu uscat.

Pentru ca unghiile de la picioare sa fie taiate corect, ai nevoie de cea mai buna unghiera picioare. Alegand o unghiera din materiale de cea mai buna calitate, cum este si cea din linkul anterior, realizezi primul si cel mai important pas pentru pedichiura. Fara instrumentele potrivite iti va fi greu sa realizezi o pedichiura ca la carte, si, in plus, in cazul in care folosesti instrumentele gresite, exista si posibilitatea sa afectezi iremediabil unghiile.

Poti folosi pentru taierea unghiilor si un foarfece pentru manichiura si pedichiura sau clesti speciali. Alegerea tine in general de preferinta. Poti lua in calcul toate avantajele si dezavantajele pe care le implica fiecare operatiune.

Foarfecele sunt mai putin frecvent utilizate comparativ cu unghierele, insa unele persoane le prefera. Pentru o finisare optima ar trebui sa folosesti foarfece speciale pentru manichiura. Atunci cand stii sa folosesti corect o foarfeca vei obtine un control mai bun asupra formei pe care vrei sa o dai unghiei.

Foarfecele sunt cele mai potrivite pentru manichiura, in timp ce, pentru pedichiura sunt recomandate unghierele speciale. Poti folosi unghiere mai mari pentru unghiile de la picioare, care sa iti ofere mai mult control.

Este important ca instrumentele pentru unghii sa fie curatate periodic. Daca este posibil cumpara setul tau de instrumente si iti recomandam sa ai un set pentru maini si unul pentru picioare. Aceste instrumente trebuie sa fie dezinfectate periodic pentru o igiena optima si pentru a evita raspandirea infectiilor sau dezvoltarea bacteriilor.

 

0 Shares
You May Also Like