Remedierea problemelor comune pentru Galaxy J5

Remedierea problemelor comune pentru Galaxy J5

0 Shares
0
0
0

Samsung Galaxy J5 este un smartphone low cost, dar care dispune de specificatii tehnice mai mult decat decente, motiv datorita caruia, multe persoane si-au ales acest model de telefon, atunci cand au avut nevoie de un nou smartphone.

In cele mai multe cazuri, Galaxy J5 functioneaza fara probleme, iar utilizatorii sunt foarte incantati de dispozitivul lor ieftin, care se comporta exemplar. Exista insa si mici exceptii, iar in continuare puteti descoperi despre ce este vorba, dar si care sunt solutiile pentru remedierea acestor probleme.

 1. Telefonul se descarca foarte repede

Este ceva obisnuit ca un smartphone sa nu reziste incarcat la fel de mult timp precum un telefon clasic cu butoane, insa unele modele Galaxy J5, se descarca exagerat de repede. In unele cazuri, aplicatiile provoaca descarcarea rapida a bateriei. In alte cazuri, nivelul de luminozitate este responsabil de aceasta problema, iar acestia sunt doar 2 factori care descarca bateria.

Descoperirea aplicatiilor daunatoare pentru baterie, setarea unui nivel redus de luminozitate sau o resetare pentru revenirea la setarile din fabrica a telefonului, pot remedia problema, fara a mai fi necesara achizitia unui acumulator Samsung J5 J500f. Daca problema nu este remediata in urma efectuarii acestor pasi, se recomanda inlocuirea bateriei, cu un acumulator Samsung J5 J500f nou.

 1. Galaxy J5 nu se va porni sau va fi blocat in ecranul de incarcare

Exista multe scenarii posibile care pot duce la situatia in care va aflati acum. Cea mai frecventa cauza este insa bateria proasta.

Este posibil ca bateria telefonului dvs. Galaxy J5 sa fi pierdut capacitatea semnificativa de a detine energie si sa nu mai obtina suficienta energie pentru a porni telefonul sau a-l intretine. Lucrul bun este ca J5 are un acumulator detasabil, astfel ca il puteti inlocui cu un nou acumulator Samsung J5 J500f.

Recalibrati bateria si Android

Primul pas de solutionare a problemelor pe care trebuie sa il faceti este sa va asigurati ca ajutati Androidul sa obtina citirea corecta a bateriei. Uneori, sistemul de operare Android poate pierde evidenta nivelurilor corecte ale bateriei dupa utilizarea continua.

Pentru a va asigura ca sistemul de operare Android al telefonului dvs. primeste niveluri corecte ale bateriei, doriti sa recalibrati bateria si sistemul de operare. Iata cum:

 1. Drenati bateria complet. Aceasta inseamna ca folositi dispozitivul pana cand acesta se descarca de unul singur si nivelul bateriei ajunge la 0%.
 2. Incarcati telefonul pana cand ajunge la 100%. Asigurati-va ca folositi echipamentul de incarcare original pentru dispozitivul dvs. si lasati-l sa se incarce complet. Nu deconectati dispozitivul inca cel putin doua ore si nu il utilizati in timpul incarcarii.
 3. Dupa trecerea timpului, deconectati dispozitivul.
 4. Reporniti dispozitivul.
 5. Folositi-va telefonul pana cand se descarca complet.
 6. Repetati pasii 1-5.

Resetare din fabrica

Calibrarea bateriei si a Android-ului poate ajuta numai daca problema este la fel de mica decat simpla citire incorecta a bateriei. Daca eroarea software este mai severa, poate fi necesar sa resetati telefonul la valorile implicite ale acestuia. In acest caz, doriti sa faceti o resetare din fabrica. Daca nu ati incercat pana acum, iata cum se face:

 1. Creati o copie de rezerva a datelor dvs. personale, daca este posibil.
 2. Opriti dispozitivul.
 3. Apasati si mentineti apasata tasta Volume Up si Bixby, apoi apasati si mentineti apasata tasta Power.
 4. Cand se afiseaza logo-ul verde Android, eliberati toate tastele („Instalarea actualizarii sistemului” va aparea timp de aproximativ 30 – 60 de secunde inainte de a afisa optiunile meniului de recuperare a sistemului Android).
 5. Apasati de mai multe ori tasta Volum pentru a evidentia „stergere date / resetare din fabrica”.
 6. Apasati butonul Power pentru a selecta.
 7. Apasati tasta Volum jos pana este evidentiat „Da – stergeti toate datele utilizatorului”.
 8. Apasati butonul Power pentru a selecta si porni resetarea master.
 9. Cand resetarea este finalizata, „Reboot system now” este evidentiata.
 10. Apasati tasta de pornire pentru a reporni dispozitivul.

Inlocuirea bateriei

Resetarea din fabrica se limiteaza numai la remedierea erorilor software. Daca problema ramane dupa stergerea telefonului, atunci este timpul sa inlocuiti bateria.

0 Shares
You May Also Like