187848_camera-video-full-hd-panasonic-hdc-sd20ep-k

Panasonic a lansat cele mai usoare camere video HD din lume

0 Shares
0
0
0

187848_camera-video-full-hd-panasonic-hdc-sd20ep-k

Panasonic a prezentat, vineri, la Lisabona, cele mai usoare camere video High-Definition (HD) din lume, ce cantaresc mai putin de 227 grame fiecare.

Modelele HDC-SD10 si HDC-TM10 sunt echipate cu cel mai avansat sistem de stabilizare a imaginii pentru filmare din mers, fiind, totodata, dotate cu zoom optic de 16x si functia Advanced O.I.S. (n.r. stabilizator optic de imagine avansat).

Noile camere video sunt destinate nu doar inregistrarilor in ocazii speciale, dar si in situatii de zi cu zi, camerele fiind atat de mici incat incap cu usurinta intr-o palma. Imaginile obtinute au o rezolutie de 1920×1080, iar timpul minim pentru inceperea inregistrarii poate fi redus la numai 0,6 secunde de la pornirea ecranului LCD.

Panasonic HDC-SD10 si HDC-TM10 mai sunt echipate cu functia iA (Intelligent Auto) care permite configurarea automata a modului de inregistrare potrivit conditiilor de filmare. Astfel, utilizatorul are acces la functiile Face Detection ce ajusteaza automat expunerea, astfel incat imaginea chipurilor persoanelor filmate este captata perfect, Intelligent Contrast Control ce ajuta la obtinerea unui contrast adecvat conditiilor de filmare si Intelligent Scene Selector ce selecteaza automat modul de filmare care va genera cele mai bune imagini inregistrate. Ambele camere sunt echipate cu functia AF/AE Tracking ce urmareste automat un subiect aflat in miscare pentru obtinerea unor rezultate excelente. Spre deosebire de setarile automate de la camerele video obisnuite, AF/AE Tracking mentine focus-ul si expunerea chiar daca subiectul se misca sau se intoarce.

Potrivit producatorului nipon, camerele video inregistreaza imagini full-HD pe memoria interna sau, optional, pe un card SDHC/SD. Cand memoria interna se umple, inregistrarea este continuata automat, fara intreruperi, pe cardul SDHC/SD. Cu un card extern de 32 GB, capacitatea de stocare a modelului TM10 poate ajunge la 40 GB. Cele doua fragmente de inregistrare pot fi lipite chiar inainte de a descarca imaginile de pe camera, dupa filmare, si transferate pe cardul de memorie pentru a fi, ulterior, prelucrate.

Cu functia High Speed Burst Shooting se pot captura imagini statice (PAL) cu o viteza de pana la 50 de fotografii pe secunda, la rezolutia de 0,9 megapixeli, astfel incat in numai 3,6 secunde pot fi inregistrare 180 de imagini consecutive.

Ambele modele de camere video sunt compatibile cu Panasonic VIERA Link si VIERA Image Viewer, ce permit utilizatorilor sa vizioneze clipurile video inregistrate pe un ecran mare prin simpla inserare a cardului SDHC/SD in slotul unui televizor Panasonic VIERA.
Sursa: Tehnopol.ro

 

0 Shares
You May Also Like