istoria-grupului-michelin
Istoria grupului Michelin

Istoria grupului francez Michelin

0 Shares
0
0
0

istoria-grupului-michelinGrupul Michelin (Compagnie Génénerale des Éstablissements Michelin) este cel mai mare fabricant de anvelope de vara la nivel mondial. Compania , cu sediul la Clermond-Ferrand , regiunea Auvergne din Franta , detine 20% din din productia de anvelope la nivel mondial.

Una din direcțiile principale ale strategiei Michelin este de parghie de tehnologie si inovare pentru a diferentia produsele si serviciile sale, in asa fel incat sa-si consolideze pozitia de lider si sa raspunda in mod eficient nevoilor utilizatorilor de anvelope. Astazi, este un producător mondial de pneuri eficiente si puntea de trecere catre un sistem de produs-serviciu, care acorda maxima importanta vanzarii unui serviciu sau utilizarii unui produs , si nu produsului in sine.

Apropo, cele mai bune preturi la anvelope de vara le gasiti la

Cele mai importante obiective stabilite pentru anul 2015 sunt :cresterea volumului de vanzari cu cel puțin 25% fata de 2011, venituri din exploatare de aproximativ 2,5 miliarde € în / pe an , cheltuielile de capital de afaceri de aproximativ 2 miliarde € pentru perioada 2011-1015 si o rata dividendului de plata a compensatiilor de aproximativ 30% din venitul net .

Compania a fost infiintata in anul 1889 de catre fratii André si Edouard Michelin . Cei doi au declansat un proces industrial de mare amploare cu scopul dezvoltarii unor solutii moderne de transport , o “cheie” spre libertate si progres economic. Grupul avea 52 de angajati la momentul respectiv.

In 1892 Michelin organizeaza prima cursa de automobile intre Paris si Clermond-Ferrand, cu scopul de a dovedi ca , cu o anvelopa detasabila o pana de cauciuc nu mai este o problema asa de mare .

Urmeaza o perioada de promovare a anvelopelor si a automobilelor(1900-1907). Este publicat primul “Red Guide Michelin” in 35.000 de exemplare, ca o sursa de informatii fiabile si practice .

Anul 1908 este foarte important in istoria consortiului. Michelin joaca un rol important in contructia primului camion .André Michelin devine fondatorul unei agentii ce ofera informatii pentru calatorii pe celebrul boulevard Péreire din Paris , un celebru “ Bureau dtinéraires”.

1914-1916 – Primul Razboi Mondial – Michelin si aviatia

La inceputul Primului Razboi Mondial , Michelin se ofera sa construiasca avioane pentru guvernul francez. Primele 100 de avioane construite la Clermond-Ferrand sunt oferite de catre Michelin , iar restul pana la un numar de 1884 sunt vandute cu pret redus guvernului francez. Michelin transforma un depozit de stocare a anvelopelor in spital temporar , unde vor fi tratati 2.993 de soldati raniti pe campurile de lupta.

Perioada de dupa Primul Razboi Mondial ( 1919-1927) reprezinta o perioada de reinventare , un nou inceput .Fabrica Estaing de la Clermond Ferrand este echipata cu “back and forth” pentru a testa rezistenta anvelopelor , la camioane.

Urmeaza o etapa marcata de inventii ,inte anii 1928 si 1933 , si de numirea ca asociat a lui Éttiene Michelin ,de catre tatal sau Édouard Michelin , in anul 1928.

Intre anii 1940-1948 , in cadrul Michelin, este prezenta o perioada de perturbari semnificative in care compania isi schimba numele , devine astfel “Michelin Rubber Manufacturing “ .

O noua generatie de anvelope iese pe portile companiei Michelin , “Michelin X” , in anul 1949.

Tehnologia radiala devine cunoscuta ,in perioada 1955-1967 , si adoptata de catre o mare parte a industriei europene de automobile. In anul 1955 Robert Puiseux devine actionar Michelin.

Un alt an de importanta semnificativa in istoria Michelin este anul 1968 , an in care este publicat primul “Green Guide” la New York , pentru America de Nord . Prin acest ghid Michelin isi prezinta tehnologia avansata de care dispune .

Michelin cucereste piata mondiala in urmatorii an, iar in 1981 devine actionar majoritar al companiei franceze Klèber Colombers . Este produsa prima anvelopa radiala pentru avioane , “Air X”. Inaugureaza o noua fabricia in Colombia , South Carolina , USA . In Brazilia deschide doua fabrici in oasele Campo Grande si Rosende , iar in regiunea Mato-Grosso inaugureaza o plantatie cauciuc pe o suprafata de 22,800 arii si achizitioneaza o noua plantatie in statul Bahia .

Compania columbiana Icollantas devine parte din grupul Michelin in anul 1998.. Michelin intocmeste “Challenge Bibendum” , un forum mondial care sustine mobilitatea durabila.

Inte anii 2005 si 2011 este o perioada de expansiune continua care se concretizeaza in anul 2011. Michelin lanseaza “ Michelin Energy TM XM2” , un produs special pentru pietele emergente( traficul greu si carosabil de calitate variabila).

Michelin se implica si intr-un proiect de extindere a Canalului Panama , furnizand 95 % din anvelopele utilizate.

In Romania Michelin produce o gama variata de modele si marci de anvelope , vinde anvelope noi si resapate pe care le distribuie cu ajutorul unei retele nationale , proprii de distributie , si exporta in Europa si America de Nord anvelope .

Omuletul Michelin ,supranumit “ anvelopa insufletita “ ,a fost creat in anul 1898 , la idea fratilor Michelin , de artistul Marius Rossillon , reprezentand un real success la momentul respectiv . Este ambasadorul brandului in intreaga lume si una dintre cele mai vechi marci inregistrate.

In anul 2000 a fost desemnat “Cel mai bun logo al secolului “ iar in anul 2011 titlu de “ Icon of the year” , premii decernate de jurii internationale de specialitate .

Consortiul se orienteaza in , permanaenta , spre o economie bazată pe furnizarea de soluții orientate care combină produse și servicii inovatoare.

 

 

 

0 Shares
You May Also Like