Generalitati privind alegerea unui scaun auto

Generalitati privind alegerea unui scaun auto

Dupa cum toata lumea stie, parintii care au un bebelus sau un copil mic, trebuie sa cumpere un scaun auto astfel incat sa poata duce cu masina copilul acolo unde este necesar (cand pleaca la bunici, la gradinita, la cumparaturi, etc.).

Ei bine, pentru cei care urmeaza sa faca o achizitie de pe https://babymatters.ro/, este posibil ca alegerea unui scaun auto sa para o misiune aproape imposibila, dar cu siguranta nu este asa. Exista insa unele lucruri pe care parintii trebuie sa le cunoasca atunci cand vine vorba despre alegerea scaunului, iar in continuare vom discuta cu privire la acest subiect.

Cautati un scaun auto potrivit pentru copilul dumneavoastra? Greutatea copilului dvs., nu varsta, este factorul cheie atunci cand decideti care scaun auto este potrivit si sigur.

Conform legii din majoritatea tarilor europene, toti copiii cu inaltimea sub 135cm sau sub 12 ani trebuie sa aiba propriul scaun auto. Reglementarile europene definesc 8 grupuri de locuri.

Toate scaunele auto sunt concepute pentru a oferi copilului dumneavoastra cea mai buna protectie posibila si pentru a indeplini standardele actuale de siguranta, astfel cum sunt stabilite in ECE R44.03 (sau R44.04).

Este recomandat ca un copil sa continue sa foloseasca un scaun auto orientat spre spate pana la varsta de 15 luni. Acest lucru se datoreaza faptului ca corpul unui copil care inca nu a ajuns la aceasta varsta, este deosebit de vulnerabil la impacturi puternice, si un scaun orientat spre spate va oferi o protectie suplimentara.

Tipuri de scaune auto

  1. Daca aveti un nou-nascut sau un copil cu o greutate de pana la 13 kg

Cu siguranta in cazul de fata ar fi indicat sa optati pentru un set de scaune special create pentru grupul 0+ (de la nastere si pana la 9 luni si 40-85 cm) pentru ca:

  1. Daca aveti un nou-nascut sau un copil cu o greutate de pana la 18 kg

In acest caz ar trebui sa alegeti un scaun auto pentru grupa 0+ si 1 pentru ca:

  1. Daca aveti un copil care cantareste 9-36 kg

In acest caz trebuie sa selectati un scaun auto pentru grupele 1, 2 si 3, deoarece:

  1. Daca aveti un copil care cantareste 15-36 kg

Atunci o optiune buna este un scaun auto pentru grupele 2 si 3, deoarece:

Ce trebuie sa stiti cu privire la scaunele auto?

Exista o multime de informatii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste scaunele auto, iar in continuare va prezentam unele informatii foarte utile:

Iata asadar, cat de multe informatii este important sa cunoasteti atunci cand sunteti parinti, si cand trebuie sa va indreptati atentia spre un scaun auto pe care sa il cumparati pentru copilul dvs.

Exit mobile version